Categories
penitenciar

ANP despre rezultatele măsurilor de prevenție a coronavirusului în penitenciare

ANP a informat ieri opinia publică despre rezultatele măsurilor de prevenție a coronavirusului în penitenciare. Scurt și la obiect.

”În ceea ce priveşte priveşte personalul angajat, vă comunicăm faptul că sistemul penitenciar raportează un singur caz confirmat pozitiv, la Penitenciarul Spital Dej (situaţie comunicată public în data de 08.04.2020, de autorităţile competente).

Ca urmare a derulării anchetei epidemiologice, testele efectuate celorlalţi angajaţi ai unităţii au relevat rezultate negative. În continuare, întreg personalul unităţilor subordonate beneficiază de echipamente de protecţie şi materiale igienico-sanitare, şi aplică metodologia de prevenţie stabilită la nivel de sistem”, a precizat ANP într-un comunicat de presă.

”Vă informăm că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate”, a mai transmis, ieri, ANP.

Informare de presa ANP 18.0… by FS ANP on Scribd

În context

ANP, plan de măsuri privind prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus actualizat

Decret privind prelungirea stării de urgență

ANP, dispoziții privind măsurarea temperaturii angajaților din penitenciare la ieșirea și intrarea din serviciu

 

8 replies on “ANP despre rezultatele măsurilor de prevenție a coronavirusului în penitenciare”

masurile eficiente au fost cele legate de izolarea detinutilor: oprirea vizitelor, a punctelor de lucru, a permisiilor.
in rest, schimburile organizate in ture de 12/12 e o prostie, atata timp cat fiecare angajat vine in contact cu alti cativa care lucreaza in permanenta la 8h!
in principiu, meritul principal este al angajatilor, care in timpul liber s-au straduit sa respecte masurile de preventie!

Da. Clasic. Daca va iesi bine, meritul va fi doar al nostru. Daca iese prost, vina e doar a lor.

Putem sa fi de acord ca deseori ANP demonstreaza altceva decat competenta. Si, sunt unul dintre cei care-i critica sub semnatura cand se intampla.

Dar referitor la colegii expusi care ascund acest lucru si mai expun si ne expun pe toti, ce facem?

Gargară!!! Suntem dotați până în dinți. Două măști și două perechi de mănuși de unică folosință de la începutul pandemiei. Cu tot cu o lună de carantină TBC înaintea pandemiei.

Oare imunitatea celor care lucrează 12 cu 12, 12 cu 24 a fost avută in vedere? Odihna precară scade imunitatea de care avem nevoie in acesta perioada. In aceasta decizie cadrele medicale din sistem si chiar din afara lui au avut un punct de vedere? Anp are de gând sa ceara un feedback din partea celor care au lucrat asa?

Comments are closed.