Categories
ANP

ANP: Evadare la Penitenciarul Ploiești, coronavirus la Penitenciarul Giurgiu

ANP anunță de Paști o evadare de la o secție exterioară a Penitenciarului Ploiești și încă un caz confirmat de coronavirus, de data asta, la Penitenciarul Giurgiu.

„Sâmbătă,18.04.2020, în jurul orei 16:15, s-a constatat că deţinutul Lupu Onorel, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Furt calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit Secţia Exterioară Movila Vulpii, aparţinând Penitenciarului Ploieşti”, anunţa, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

“Vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, polițistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” București. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv.“, informează ANP la 19 aprilie 2020.

Nu intru în detalii. Deținutul va fi capturat. Nu-i un capăt de țară. Problema e că avem un caz care putea fi evitat dacă personajul în cauză ar fi respectat măsurile de prevenire în afara locului de muncă și ar fi informat la timp.

În context

ANP despre rezultatele măsurilor de prevenție a coronavirusului în penitenciare

ANP, achizitie de studii privind infrastructura penitenciarelor

ANP, plan de măsuri privind prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus actualizat

10 replies on “ANP: Evadare la Penitenciarul Ploiești, coronavirus la Penitenciarul Giurgiu”

Dl președinte va rugam interveniti și stopați transferurile între unități ! Deși dg a dat decizie de a opri cursele , toate unitățile urca in dubele personale zeci și sute de ppl pe care ii transfera in alta parte fără a fi nici o urgenta !! Nu se respecta decizia ! Dacă unul este pozitiv se duce toată unitatea ! Va rugam interveniti cu o adresa , ceva ! Mulțumim

Inteleg ca se fac doar transferurile strict necesare. Am mai discutat asta.

Se fac transferuri cu executare ! Adică sa executa pedeapsa in acel penitenciar , adică nu este nici o urgenta se pot transfera și peste 3 luni , atâta timp cât penitenciarul x îl are de 3 ani și custodiaza genul acela de ppl care este urgenta sa îl transfere acum ? Nu are logica , nici unul din transferuri nu este urgenta ! Va ieși urat cu transferurile dacă nu le oprim ! Lucrez la evidenta și știu ce vb de transferuri ,nu este nici o urgenta sunt doar mutări prostesti !!

Nu e chiar asa!!!deținuți care au fost încadrați intr un regim de executare,după carantinare,fără situatie disciplinară cu probleme sunt transferați fără scrupule!Va rugam faceti ceva!nu e logic deloc.

In ordine, o sa reiau discutia pe acessta tema. Scrieti-mi intr-un mail unde s-a intamplat.

Confirm cele spuse de colegii mei , am transferat 25 la PNT. G înainte de Paste cu executare , nu erau nici o urgenta doar ca sa așa am primit ordin ca nu aveau băieții de escorta ce sa facă nefiind Instanțe in aceasta perioada . Erau regim închis iar noi custodiem și regim închis !

Hristos a Inviat! Despre concursul pentru posturile din sursa externa, se mai aude ceva? Multumesc!

Comments are closed.