ANP, noi dispoziții privind protecția personalului și prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus

ANP, noi dispoziții privind protecția personalului și prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus

ANP transmite noi instrucțiuni privind protecția personalului din penitenciare și prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus prin adresa 26852/22.04.2020.

În completarea adresei nr. 26852/30.03.2020, cu privire la dotarea polițiștilor de penitenciare, în raport cu locul de muncă/activitea desfășurată, veți asigura, zilnic, pentru personalul din sectorul administrativ, câte o mască de protecţie de unică folosinţă (tip chirurgical) și o pereche de mănuși nesterile (nepudrate, tip examinare).

De asemenea, reiterăm necesitatea intensificării activităţilor privind curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor și a mijloacelor de transport precum şi asigurarea necesarului de materiale de protecţie și produse biocide în vederea derulării optime a activităţilor de curățenie.

Totodată, subliniem importanța conştientizării de către personalul angajat a riscului și consecinţelor ce decurg din omiterea transmiterii tuturor informaţiilor solicitate în cadrul triajului epidemiologic ai cadrelor, la intrarea şi ieşirea din serviciu.

În acest context, șefii de structuri vor reinstrui personalul din subordine, accentuând elementele sus-mențţionate.” (sursa: ANP 26852/22.04.2020)

În context

ANP, formare profesională în regim de telemuncă pentru întregul personal

ANP: Evadare la Penitenciarul Ploiești, coronavirus la Penitenciarul Giurgiu

ANP despre rezultatele măsurilor de prevenție a coronavirusului în penitenciare

Published by Sorin Dumitrascu

13 comments on “ANP, noi dispoziții privind protecția personalului și prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus”

 1. Poate află si Jilava, Spitalul si Bagr. Azi dimineață nu au dat nicio mască si nicio mănușă in pc1.

 2. Degeaba trimit adrese….la Galati conducerea unității nu respectă nimic…..directoare…Ptr ca avem directoare nu director….nea transmis ca prefectura a dispus sa purtam măști in spatiile publice, asa ca suntem obligați să ne aducem echipament de protectie achiziționat din fonduri proprii.

  1. La Galați nu ați văzut director de prin 2015 acum descoperiți???
   Vă meritați soarta

 3. Buna ziua,imi spuneti va rog daca posturile de paza trebuie sau nu sa primeasca masca si manusi?

  1. Daca-mi amintesc corect adresa DG, daca nu sunt cazuri confirmate in penitenciar, nu.

 4. Multumesc pentru raspuns,ma gandeam ca daca cei din sectorul administrativ primesc ar trebui sa primeasca si cei din posturile de paza.

 5. Că doar nu vă pupați cu colegul care te schimbă sau șeful de schimb…. Sau poate……

 6. La Penitenciarul Mioveni nu se respecta deciziile DG ANP.. Directorul unitatii a stabilit un program de smecheri pentru lumea cu stele de acolo stabilind doua schimburi de baieti destepti cu stele care lucrează doua sapt si doua sapt le stau acasa, in timp ce altii stau ca prostii la program de 14-22…din ce îmi aduc aminte decizia anp era ca funcțiile de conducere nu si schimba programul… Ei bine la Mioveni se pare ca totul este posibil…

 7. Alcapraz…vai de steaua ta… in unele unitati…cei din posturile de paza nu fac doar paza…in ora libera au si alte atributii…dar din pacate sunt multi ca tine care vorbesc in necunostiinta de cauza. O zi buna

Comments are closed.