Categories
sindicat

Parlament, proiect privind pandemia cu noi restrangeri temporare ale drepturilor polițiștilor de penitenciare

Dupa ce-a incasat-o de la Curtea Constitutionala nu demult, Guvernul depune in Parlament un proiect de lege pentru combaterea efectelor pandemiei. 

Pentru cei interesati, proiectul include si prevederi care ne privesc direct fie prin perspectiva obiectului muncii fie prin cea a restrângerii unor drepturi.

Proiect de lege privind com… by FS ANP on Scribd

Conform inițiatorilor, prin intervenţia normativă propusă se creează mecanismul legal pentru modificarea locului și/sau felului muncii polițiștilor de penitenciare fără acordul acestora, în raport de necesităţile şi situaţia operativă existente la nivelul unităţii unde este încadrat sau al altei unităţi din poliţia penitenciară.

De asemenea, se instituie temeiul legal pentru întreruperea în astfel de situaţii de alertă a concediului de odihnă, de odihnă suplimentar, fără plată, de studii şi pentru formare profesională al poliţistului de penitenciare, această întrerupere urmând a fi dispusă în mod unilateral

de către directorul unitătii în care poliţistul de penitenciare îşi desfăşoară activitatea, motivat fiind de necesitatea asigurării prezenţei la serviciu a unui număr suficient de poliţişti de penitenciare, în scopul prevenirii apariţiei unor evenimente care ar afecta activitatea sau periclita siguranţa unităţii. (pag. 12, pct. 4, art. 58 )

Prevederi politisti de penitenciare - proiect privind combaterea efectelor pandemiei 12052020
Prevederi politisti de penitenciare – proiect privind combaterea efectelor pandemiei 12052020

În context

ANP, reacții și răspunsuri de criză

115 posturi în procedura de angajare temporară în penitenciare

ANP, măsuri pentru a stopa planificarea discreționară în serviciu în penitenciare

18 replies on “Parlament, proiect privind pandemia cu noi restrangeri temporare ale drepturilor polițiștilor de penitenciare”

Continutul prezentului proiect mi se pare corect si necesar in sistemul penitenciar. Nevoile de personal in operativ pot fi acoperite din alte sectoare de activitate ( mai putin “forjate” in aceasta perioada). E o parghie impotriva acelora care uita principala utilitate pe care o are un penitenciar si care refuza sa faca alte activitati decat cele din fisa postului ( de obicei departe de persoanele custodiate).
Si da…in cazuri justificate lasam concediu pe planul 2…sa fim primii si la munca, nu doar la drepturi solicitate

Iarta-ma dar esti (editat admin) ! Adica daca m am angajat clown ( sa zicem ) , iau banii pentru circul pe care il fac, am obligatia pe care mi am asumat o prin angajare de a purta nas rosu si pantofi supradimensionati si tu zici sa fac si pe leul si pe maimuta ca asa vrea patronul circului ?!? Pai mai Mihai ! Unde vezi tu corectitudinea ???

Da’ echipament, NH, deconturi, chirie, etc. primești la fel ca toată lumea, nu-i așa mister clown??
Așa că la nevoie o să faci si pe maimuța, dacă crede circarul-sef!!!
Nu-ți convine??? Atunci la sparanghel!! Se zice că e mai bine platit și nici mare efort intelectual nu faci…

Acele drepturi de care pomenesti tu au fost parte a intelegerii initiale ! Nu poti sa schimbi regulile pe parcursul jocului ! Daca la nevoie circarul sef vrea mai mult …suntem intr o democratie de drept ! Vreau eu bine , nu vreau ?!? Atunci nu poate sa ma oblige …. poate cel mult sa ma stimuleze . ( la dracu poate sa mi ofere si o bucata de cur ) e alegerea mea daca vreau sa fac ceva in plus fata de fisa postului ! Eu am semnat un contract initial ! Acolo erau stipulate unele drepturi ( de care pomenesti tu ) incat si unele obligatii ! Tu spui sa mi creasca obligatiile este ? Este noaptea mintii zau ! Iti reamintesc ca nu este un sistem militar ….

Nu stiu cum crezi tu cum sunt, deoarece a fost editat, dar cu siguranta sunt mai ancorat in relitatea zilelor noastre…Nu suntem militari dar suntem parte din sistemul de aparare…drepturile militarilor tare ne mai plac ( echipament, nh, pensie…o daaa la 47 de ani daca se poate) dar vrem obligatii de civili…mi e rusine de colegii care gandesc asa. Mergeti fratilor in civilie daca v ati saturat de abuzuri..sa vedeti acolo circari sefi. Pana atunci sanatate si sa ne fereasca Cel de sus de vreun eveniment mai nasol ca am incurcat o cu pensatii ce vor doar drepturi.

Nu mă refeream la eventualele abuzuri pe care le-ai putea suferi, venite din partea conducerii….
Era vorba de îndeplinirea unor atribuții pe o perioadă limitată, într-o situație specială (starea de urgență!). Nu zic nimic de solidaritate….. n-ai avut asta prevăzută în contractul inițial și nici ulterior în vre-o anexă la fișa postului……
Sunteți însă unii prea….. gingași,ar fi umilitor să faceți și altceva. Și ai dreptate, nu este un sistem militar (din păcate!!!), aproape că îmi vine să cred că n-ai facut parte dintr-un asemenea sistem. Ai prins doar ” democrația”!

Legea a fost data pe perioada starii de urgenta .Daca nu mai e stare de urgenta normal ar fi sa se poata.

Ordonanțele militare a suspendat ieșirea la pensie. Nu știm dacă ordonanta privind starea de alerta, suspenda ieșirea la pensie și nici nu știm dacă Parlamentul aproba starea de alerta. Teoretic, starea de alerta nu afectează pensionarea. Dar e prematur sa ne pronunțat.

Si daca acele drepturi, despre care tot vorbiti si fara de care, probabil, nu mai intrati in sistem (cel putin asa se intelege) vor fi eliminate din varii motive. Ce veti face? Va dati demisia sau ce? Unora, deși aceste drepturi sunt prevăzute, nu li s au aplicat si nici nu li se aplica si nu părăsesc sistemul. Nu au făcut școli si nu s au angajat doar sa aiba drepturi, ci sa si asume si obligatiile si celelalte măsuri si restricții impuse de anumite situatii. Normal ca nu trebuie să se înțeleagă că suntem de acord cu abuzurile.

Comments are closed.