Categories
sindicat

ANP, clarificări privind majorarea normei de hrană

Se pare că și anul ăsta tot printr-un act normativ separat se rezolvă cu majorarea normei de hrană fie că discutăm de cea specială în perioada de criză (+ 2 lei/zi), fie de previzibila actualizare ce se va întâmpla în cursul acestui an acestea fiind plafonate prin același OUG 114/2020.

Adresa ANP plata norma de hana penitenciare 2020
Adresa ANP plata norma de hana penitenciare 2020

Referitor la ordinul ministrului Apărării Naţionale nr.M.S. 78 din 15.04.2020 pentru stabilirea valorii financiare a normelor de hrană care se aplică pe timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, în vigoare de la 16.03.2020, transmis de structura de securitate din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, vă precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 37 alin. (2) și alin. (3) din OUG nr.114/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, respectiv:

– alin. (2) ”În perioada 2019 – 2021, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018”

– alin. (3) ” În aplicarea alin. (2), începând cu luna ianuarie 2020, toate instituţiile publice de apărare, ordine publică și siguranță naţională acordă cuantumul compensaţiei bănești, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană actualizate la nivelullunii ianuarie2019, potrivitnormelorîn vigoare”

7 replies on “ANP, clarificări privind majorarea normei de hrană”

Domnule presedinte,
Dar cu norma de echipament chiar nu se poate gasi o solutie?
Anul trecut toti eram increzatori cu majorarea ei,aveam cea mai mica norma din toate structurile,chiar nu se poate face nimic?
ANP pare ca este destul de flexibila in ultimul timp…..

Pai si in cadrul actual chiar nu putem gasi nicio solutie,degeaba se majoreaza mereu daca nu putem beneficia de ea…

Ca si anul trecut solutia este un act normativ care sa elimine plafonarea.

Pai cum sa obtinem acest act normativ,cand an de an se plafoneaza la cel precedent??
….

Comments are closed.