Categories
ANP

Ministrul Predoiu, măsuri de debirocratizare și responsabilizare managerială

Ministrul Predoiu anunță că pregătește un set de măsuri de debirocratizare și de eficientizare a managementului la nivelul Ministerului Justiției. Cum se va reflecta asta asupra ANP, rămâne de văzut.

„Directorii ministerului să fie mai exigenți în privința managementului. Am lansat un program de debirocratizare, inclusiv prin asumarea responsabilității deciziilor la nivel de directori. Pregătim primele măsuri pentru digitalizare.

E nevoie de mai multă comunicare privind activitatea direcțiilor. Publicul nu are o imagine clară privind specificul activității MJ. Sunt chiar și parlamentari care nu știu ce atribuții și puteri avem sau nu avem. E datoria noastră să informăm cetățenii cu privire la atribuțiile ministerului.

E nevoie de un efort suplimentar de informare din partea MJ, care să depășească temele consacrate mediatic și să ajungă până la agenda tehnică sectorială, eliminând orice confuzie între activitatea ministerului și cea a departamentelor juridice ale altor ministere, ale instanțelor și parchetelor. 

Directorii din minister și departamentul de comunicare se vor implica în acest efort.”, a precizat Cătălin Predoiu. (sursa: just.ro)

În context

MJ, proiect privind concursurile de ocupare a posturilor vacante de polițist de penitenciare

Cătălin Predoiu: starea penitenciarelor, neglijată de mulți ani

MJ, aceeași procedură pentru toți polițiștii de penitenciare la acordarea majorării de 50%