Categories
penitenciar

Conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, demisă

Ministrul Justiției dispune, ca reacție la modul în care a fost pus în libertate condamnatul pe viață Turnagiu. Pentru moment, directorul penitenciarului și 2 dintre adjuncți sunt demiși.

Ministerul Justiției comunică:

1.Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr. 20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.

2.Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului – verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.

3.Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu.

4.Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului. (sursa: just.ro)

În context

Re-educare în România: Infractorii profită, victimele plătesc

ANP, supraveghere video pentru deținuții internați în spitale civile

Liberarea condiționată din penitenciare, încontro și pentru cine?!

37 replies on “Conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, demisă”

Oare din comisia la nivelul penitenciarului nu făcea parte și judecătorul delegat?
Oare nu instanta hotărăște liberarea condiționată?
De ce de fiecare dată in astfel de situație se găsesc vinovați doar lucrătorii din penitenciare?
Nu ar fi mai bine modificarea legislației prin care cei condamnați la detenție pe viață să nu poată beneficia de liberare condiționată? Ptr că cel care face 2,3,4 sau mai multe omoruri nu merita să trăiască în societatea liberă, prezentând un risc major pentru noi toți.
Nu cred că demiterea conducerii Penitenciarului Severin a rezolvat problema iar asta o știe și domnul ministru….

Cine cunoaște mai bine deținutul. Judecătorul sau membrii comisiei din partea penitenciarului. Sunt trei opinii care cântăresc mult în comisie. Scuze puirile se pot găsi.

Nimeni nu caută scuze “puerile”, comisia formulează o propunere de liberare condiționată. Dacă am fi fost corecți, destituirea trebuia sa opereze pentru toată comisia de propuneri pentru liberarea conditionata. Toți membrii comisiei au drept de vot.

In concluzie- exista o comisie pentru liberarea conditionata , al carei presedinte nu are nici o vina… Din simplu motiv ca nu cunoaste bine detinutii care intra in comisie… Sau poate ca Instituţia judecătorului de supraveghere a privării de libertate nu poate sa greseasca…

E greu în momente din astea sa te disculpi, ba ca judecătorul, ba legislația. Cum vor reacționa membrii familiei fetei nenorocite și societatea dacă se întâmplă ce e mai rău.

Ce sa votat azi în parlament referitor la impozitarea pensiilor ne va afecta și pe noi cei care am ieșit la pensie și avem sub pragul de 85%?

Se pare că telenovelă pensiilor speciale se îndreaptă spre final și am fost incluși,cu toate asigurările primite,că nu vom face parte din aceasta categorie!Dar nu in bine cum așteptăm toată structura de apărare și sig.nationala,din contra,în rău.Prin aceasta impozitare de 10%si 85% cei ieșiți la pensie până la OG.59/2017(ptr.care nu sa făcut ceva concret în afara de promisiuni)pagubiti o data.Cei ieșiți după og.59și care vom ieși,păgubiți de doua ori(o data og.59 și acum impozitare 10%).Și așa sa făcut dreptate ptr.toti!în opinia,desteptilor’din parlament!Luăm de la unii sa dam la alții că e nesimțire la militari!
La cum evoluează situația politică nu este exclus să fim trecuți la contributivitate(deja sa avansat aceasta idee,preluată de la Boc/2010)și să vedeți atunci “pensii”.
Paradoxul e altul,când e de luat se rezolva repede,când e vorba să ne primim drepturile legale,greu,instanțe,curți de apel,avocați,nervi etc.
Rămâne de văzut reacțiile categoriilor implicate,mai ales a unor sindicate!

Cei care au ieșit la pensie după 15 09 2017 au pensiile plafonate la nivelul venitului net fiind impozitate .Va fi dubla impozitare?.Și încă ceva ce va spune CCR despre aceasta impozitare masivă a pensiilor(85% pt. ce depășește 7000 lei)mai ales că pensii foarte mari au cei din magistratură.

Impozitarea pensiilor e cea mai buna soluție, păcat ca se aplica pentru viitor. Ar fi trebuit sa se aplice la toți cei aflați în pensie. Unul care a avut o pensie de 120 milioane o sa aiba o pensie de 3400 lei.

D-le presedinte,
Au mai avansat lucrurile privind aplicarea deciziei 51 a ICCJ privind ridicarea coeficientilor la maxim?
Ramasese ca urmeaza un grup de lucru,ce noutati mai avem?
Cu respect.

E foarte bine ca se impozitează pensiile. Cu toți știm cum favoriții directorului au beneficiat de sporuri, ore suplimentare care nu au fost efectuate și 50%. Acești oameni nu au ce căuta în sistem și trebuie sa fie tăiate aceste pensii dobandite prin inselaciunele. Golanii trebuie sa raspunDa.

Tu ești un frustrat care nu ai lucrat nimic. Am impresia ca ai 5 luni vechime și vb de pensi. Vezi ca și tu vei ieși la pensie și atunci sa te vad cum mai comentezi! Poți sa ști ca favoriți directorilor 99%mai și lucrează dacă vrei sa ști. Dar tu ce sa cauți la director în biroc când tu te ocupi de bârfe.

In nepasarea fata de hidosenia sistemului penitenciar, angajatii din Bacau au sesizat cu intarziere ca la ei se ascunde nenorocirea calului troian care va deschide larg poarta viitorului esec in actul de comanda…batjocoriti de efigia talentatului rapsod al culturii sipareze, adjunctul care nu vede in subalterni decat simple obiecte decorative cu existenta efemera, si de un director agresiv in conduita care vrea sa rescrie istoria penitenciarului (fie vorba intre noi aici exceleaza, a reusit in cateva luni sa-si premieze cu 50% secretara dupa criterii numai de el stiute si de bunul Dumnezeu) personalul tolereaza comportamentele lipsite de virtutea bunului simt iar aplaudacii le fertilizeaza ca balegarul retorica duplicitara…sa nu ne mire nimic totusi, in conjunctura actuala gasim in sistemul penitenciar culturi organizationale centraliste, unde directorul da dispozitii la toate nivelurile, el propune si tot el dispune, verifica tot…e o reminiscenta a felului cum functionau lucrurile in comunism, un stil de a conduce transmis si invatat de catre cei mai tineri de la cei ,,mai copti’’, prin imitatie. Speram sa se stinga in timp si la Bacau. Teoria vaccinarii, apropo de pandemia COVID, ne transmite un mesaj simplu:ne vaccinam, corpul produce anticorpi si prin aceasta devenim imuni la boala respectiva. Solicitam corpului de control al ANP ului un vaccin contra abuzului si ignorantei…
Comentariul este un pamflet, si trebuie tratat ca atare! Asemanarea cu realitatea este o simpla coincidenta…

Se zvonește ca proaspeții demiși vor fi puși pe alte funcții de conducere. Oare e posibila o asemenea aberație. Va fi un nou scandal de presa cu implicații asupra sistemului penitenciar romanesc și asa sifonat.

Ce să zic…le-a luat boii de la bicicletă. Îi doare la bașcheți! Presupun că și-au făcut “alea șase luni”.

Despre Severin, numiri in bataie de joc ! Dl DG prim numirile efectuate prin DZU e adevarat , pt functiile de director unitate, sef serviciu regim , sef serviciu asistenta psihosociala, sef serviciu logistica si sef serviciu asistenta psihosociala a-ti ales cele mai nepotrivite persoane ! Iarasi Severinul va fi dus in spate cativa ani !

Mirceo, avea alte solutii mai bune DG? De unde stim cine e potrivit si cine nu? Apoi, daca ar fi sa judecam bine,situatia e dezastruoasa in toata romanica. Vorbim de o pervertire a valorilor a reperelor si de ce nu,a omului roman. Asta e apocalipsa si nu o vedem,asa cum nu vedem schimbarea polilor magnetici,schimbarea climei , profanarea credintei si poate noua boala,despre care unii zic ca s-ar numi Covid. Asa ca “pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii!

Bună ziua, daca ordinul de desfasurare a concursurilor va fi semnat,se vor putea desfasura concursuri pe durata starii de alerta?Mulțumesc

Unul dintre demiși a început sa plângă pe la toate ușile. Se pare ca demersul lui a cam stricat ploile.

Comments are closed.