Categories
penitenciar

ANP, modificări de condiții specifice de ocupare a unor funcții de polițiști de penitenciare

ANP schimbă condițiile pentru ocuparea unor posturi de polițiști de penitenciare din sectorul de educație și asistență psiho-socială prin adresa 38489 – DMRU – 19.06.2020.

Pentru posturile prevăzute în cadrul sectorului de reintegrare socială, care au stabilită ca și condiție specifică de ocupare cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională: “certificat de competență lingvistică valabil eliberat de instituții recunoscute de Ministerul Educației Naționale, conform Cadrului de referință european”,

această condiție nu se mai impune a fi îndelinită pentru exercitarea atribuțiilor posturilor respective.

Drept urmare, avem rugămintea de a dispune măsurile necesare în vederea actualizării fișelor de post aparținând personalului încadrat în sectorul reintegrare socială, prin eliminarea acestei condiții. (Sursa: 38489/DMRU/19.06.2020)

În context

ICCJ despre salariul de bază minim brut pentru sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională

ANP despre decontarea cheltuielilor de vacanță în 2020-2021

Orele suplimentare ale polițiștilor de penitenciare, încă în dispută în instanță

12 replies on “ANP, modificări de condiții specifice de ocupare a unor funcții de polițiști de penitenciare”

Nu a apucat domnul Lăpuște sa obțină certificatul de competenta lingvistica? Sau domnul Ridichie l-a pierdut?

Bună ziua,vineri la ora 10 a avut loc o întalnire de dezbatere publică,referitor la proiectul de desfasurare a concursurilor.Știiți cumva ceva ce sa discutat?Știrea am luat-o de pe pagina ministerului de justiție.

Da. Am fost singurii participanti dinspre partea celor cu observatii. Mai jos detalii.

Dezbatere publica la MJ – proiect OMJ concursuri polițiști de penitenciare

Azi, 19.06.2020, ora 10:00, a avut loc la Ministerul Justiției dezbaterea publica a proiectului de OMJ privind Regulamentul de organizare și derulare a concursurilor din sistemul penitenciar.

Participanți:
1. MJ – Direcția Elaborare Acte Normative si Direcția Resurse Umane
2. ANP – Direcția Juridică și Direcția Management Resurse Umane
3. Sindicate: (doar) FSANP

Principalele puncte in divergenta:

1. FSANP a solicitat recunoașterea ca “vechime in funcție” a perioadei cât un polițist de penitenciare și-a desfășurat, prin DZU, activitatea intr-o funcție de conducere. MJ nu a avut opinii contrare vizavi de acest aspect. ANP încă nu vrea sa recunoască vechimea prin DZU ca vechime in funcție, motivând ca prin DZU se stabilesc o parte dintre atribuțiile funcției, fapt contrazis de FSANP. ANP nu recunoaște DZU ca fiind act administrativ, deși recunoaște ca produce efecte juridice. (Va trebui discutat in cadrul comisiei mixte de dialog social sau acționat in instanta pentru a demonstra ca DZU e act administrativ). ANP considera ca DZU e excepția de la regula. FSANP a considerat ca și împuternicirea este o excepție de la regula, însă produce efecte juridice.

2. FSANP a solicitat ca răspunsul la contestația testarii psihologice sa fie motivat și va cuprinde baremele de notare. ANP va solicita un punct de vedere de la SPsP.

3. FSANP ca observatorii sindicali sa participe la toate probele de examen/concurs și sa aibă posibilitatea ca pe procesele-verbale sa se insereze o rubrica in care aceștia sa poată face mențiuni. (Nu era prevazut in proiect). ANP și MJ a fost de acord.

4. FSANP a solicitat ca in situația in care un candidat se afla in conflict de interese/incompatibilitate cu un membru din comisie și ascunde acest lucru sa se anuleze actele întocmite de comisie pentru acel candidat. MJ și ANP au fost de acord asupra răspunderii potrivit legii.

5. FSANP a solicitat reglementarea situației in care candidatul din neatenție scrie pe ciorna și nu pe foaia de examen. ANP și MJ ai acceptat.

6. FSANP a solicitat ca prevederile incerte din proiect sa fie îndreptate luând exemplu Metodologia de concurs de la INM.

Înca o data se constata ca “trimisii” ANP la comisiile de la MJ au o reticenta in a-și asuma luarea unor decizii, replicând des in cadrul ședinței: “ne vom consulta șefii, conducerea ANP”. Le-am atras atenția ca odată trimiși sa ia decizii in numele angajatorului, sa aibă și libertatea de a decide in numele celor care ii deleagă.

Mulțumesc pentru raspunsul foarte elaborat,deci in concluzie sa ajuns la un consens iar ordinul va fi semnat.Așa este?

Da. Dupa ce for fi integrate eventualele modificari, proiectul va fi avizat si semnat.

Multumesc. De observatiile la proiect s-a ocupat Cosmin Dorobantu, secretarul general al FSANP.

INM-ul însuși are niste probleme cu organizarea concursurilor.Sau așa spune ccr daca nu mă înșel.

Aia cu ciorna și foaia de examen e cam forțată. Dă-o încolo, nu ești în stare să-ți faci lucrarea, n-ai ce căuta în funcție. Înseamnă că ești împrăștiat.

Iarasi birocratie si tampenii…stim cu totii cum se fac angajarile. Bine, difera de la caz la caz, la (editat admin) tre sa cotizezi la ratele doamnei directoare….pb este ca mai apoi tre sa ii inghiti toanele si crizele si comportamentul abuziv si deplasat.

Comments are closed.