Sediu nou pentru ANP

Sediu nou pentru ANP

Aflăm din presă, e drept în bășcălie, că în cele din urmă ANP a contractat lucrările la sediul nou. Un obiectiv preluat și a cărui finalizare a tot fost amânată de vreo 15 ani.

E tot mai nasol prin pușcăriile patriei. Ați văzut ce condiții sînt, de-au ajuns unii să facă live-uri pe la televizor, sărmanii, în timp ce alții scriu cărți sau bricolează chestii pentru redus pedeapsa. Totuși, dincolo de cazurile celebre, de băieții speciali ai nației, care și după gratii sînt tot niște speciali, pușcăriile din România sînt cam vraiște, iar chestia cu „reabilitarea“ e o chestiune goală de conținut la noi. Ne-au zis-o și instituțiile europene și o știm și noi. Însă fiți pe pace, că statul lucrează și investește și face și drege.

Uite, spre exemplu, Administrația Națională a Penitenciarelor tocmai a semnat un contract, în valoare de peste 12,5 milioane de lei plus TVA, pentru lucrări de construcții la reabilitarea unei clădiri S+P+6E. Atâta că nu-i vorba despre vreo clădire penitenciar, ci despre chiar sediul Administrației Penitenciarelor, care urmează să fie reabilitat și modernizat. Frumos, nu?

Pentru ca treaba să decurgă lin, fără sincope, s-a apelat la o procedură simplificată, iar contractul ăsta, de 12.673.871de lei plus TVA, va ajunge la Art Construct 94 SRL, care la rândul ei va subcontracta lucrări de instalații în valoare de 133.000 de lei către Miral Instal Company și lucrări de branșamente electrice în valoare de 250.000 lei către Sinco International Impex SRL.

Firma cîștigătoare, Art Construct 94 SRL, este o mai veche cunoștință a sistemului public. Compania este deținută de un domn pe nume Liviu Daniel Rotaru, care fusese implicat în dosarul „Mită la MApN“, deschis în 2004, și cercetat pentru dare de mită.

Printre mai vechii clienți ai firmei se numără Ministerul Apărării Naționale – cu o sumedenie de contracte –, Agenția Națională pentru Locuințe, Academia de Studii Economice din București și chiar Ministerul de Interne, pentru care a renovat mai multe sedii de secții de Poliție. Bașca, tot un fel de client al firmei a fost și Exfin SRL, firmă înființată de mama lui Victor Ponta și care se ocupa de contabilitatea Art Construct 94. (sursa: Catavencii)

În context

177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare

VIDEO | Ministrul Justiției anunță investiții în penitenciare și cere abrogarea legii recursului compensatoriu

Politica penitenciară, în planul de guvernare

8 thoughts on “Sediu nou pentru ANP”

 1. Buna ziua.
  Are lift oare???
  Nu de alta, dar imi fac griji sa nu se oboseasca careva.

 2. Si pe cei de la Universitate nu-i alarmeaza treaba asta?
  Hotarat lucru! Invatamantul universitar din Romania se duce la vale!😣

 3. Un lucru bun ca ANP să aibă sediu nou și condiții civilizate de lucru.Așa ar trebui să aibă și angajați.

 4. De 20 și ceva de ani se aude că ar face acest sediu și probabil mai durează 30 de ani până să se realizeze…
  Pe când un HG care reglementează ajutorul în construirea unei locuinte?

  1. Eh. De data asta chiar au semnat contractul, nu mai e zvon. In alta ordine de idei, proiectul cu sprijinul pentru achizitia si construirea de locuinte exista, trebuie doar sa fie miscat de la MJ. Am tot tras de proiect si-o sa tot insistam dar cum e vorba de o influenta financiara, lucrurile se misca destul de greu.

Comments are closed.