Categories
penitenciar

ANP, noi măsuri pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus

Dat fiind că începem să numărăm din ce în ce mai multe cazuri de polițiști de penitenciare confirmați pozitiv la testele pentru depistarea coronavirusului, ANP decide să revină la câteva măsuri preventive.

Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu metodologia de intervenție a sistemului penitenciar, primele măsuri dispuse vizează: scoaterea din serviciu a posibililor contacți și înlocuirea acestora cu personal de rezervă, dezinfectarea tuturor spațiilor,

intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, informarea persoanelor private de libertate cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaților, monitorizarea medicală preventivă a persoanelor custodiate, implementarea recomandărilor Direcțiilor de Sănătate Publică competente.

Avand in vedere creșterea numărului de cazuri COVID-19 în penitenciare la nivel national și rezultatul controalelor la puncte de lucru care indică vulnerabilități si riscuri, de luni 20.07 se vor lua măsuri pentru încetarea activităților la puncte de lucru exterioare (cu plata) în toate penitenciarele pana la noi dispoziții.

O altă măsură prevede că personalul din unitati sector evidenta detinuti, organizarea muncii, vizită deținuți, reintegrare, directori adj unitate, vor trece la program de lucru secvențial, ANP inidcând recent într-o modificare la planul de acțiune (511/17.07.2020) că directorii de penitenciare sunt direct responsabili de implementare. (sursa: anp.gov.ro)

În contrext

ANP, noi dispoziții privind protecția personalului și prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus

ANP despre rezultatele măsurilor de prevenție a coronavirusului în penitenciare

ANP, plan de măsuri privind prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus actualizat

8 replies on “ANP, noi măsuri pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus”

Programul de muncă secvențial se referă la sectoarele enumerate de dumneavoastră? Este o adresă trimisă în unități?

Este un anunt in acest sens pe site-ul ANP. Gasiti link-ul in articolu la care comentati. Va aparea probabil si adresa.

Este o porcărie programul acesta in 2 ture ! El ar fi bine gândit dacă ar veni toată lumea așa , dar nu se întâmpla ! Prostimea vine in prima tura de la 6-14 și a 2 tura de 14 -22 dar ofițerii ( toți) vin normal de la 8-16 ! De ce ma mai chinui eu sa stau pana la ora 22 in pușcărie dacă pot sa ma infecteze ofițerii care au stat toată ziua cu cei din prima tura ! Bătaie de joc ! Ori respectam toți măsura ori covidul este doar pentru prostime ! Sa ne auzim sănătoși

Colegul Ionuț are perfecta dreptate.
Înțelegem necesitatea acestui progam secvențial, însă el are eficienta doar cand cu se întâlnesc schimburile între ele, sa existe jumătate de oră între ele ptr dezinfecție . Nu cu șefi sau ofițeri care intra in contact cu ambele grupe ptr că măsura nu are nici un efect…

Eventual închidem pușcăria pentru 30 de minute… . Nimic nu e perfect și totul poate fi înbunătățit. Poate unii dintre noi nu înțeleg că sunt vremuri deosebite. Se înțelegem că doar cei de dimineață muncesc. Restul sunt cei orientați.

Programul secvențial este doar sub forma celor două ture? Este foarte dificil pentru prima tură să acopere activitățile în condiții bune. Este suprasolicitare și stres imens. În unitate se consideră că este mai util să se vină la program la ore diferite, ex 7, 8, 10. Decizia ANP nu a venit, dar compartimentele au fost obligate să vină în două ture de azi.

Comments are closed.