Categories
penitenciar

Director nou la Penitenciarul Gherla

Schimbări la Penitenciarul Gherla. Se retrage la pensie directorul Iftinca, comanda fiind preluată temporar de către Ioan Țiple șef serviciu regim penitenciar la Penitenciarul Baia Mare.

Sigurul lucru de comentat ar fi că era nevoie de cineva cu experiență în domeniul siguranță și regim penitenciar, iar noul director împuternicit are acest avantaj. Cu siguranță că adjunctul Apahidean, dacă supraviețuiește, are de învățat.

În conformitate cu OMJ nr. 2961/C din 17.07.2020, începând cu data de 16.07.2020, comisarul-șef de poliție penitenciară Iulian-Marin Țiple, șef serviciu (regim penitenciar) la Penitenciarul Baia Mare se detașează la Penitenciarul Gherla și se împuternicește în funcța de director al aceleași unități, pentru o perioadă de un an.

Reamintim, că în ultimele luni au fost mai multe întâmplări controversate la Penitenciarul Gherla, fiind semnalate mai multe breșe de securitate.

Mai întâi, în decembrie 2019, un deţinut a încercat să scape din pușcărie săpând un tunel. Apoi, la începutul lunii mai 2020, la o percheziție în celula lui Konstantinos Passaris, angajații au descoperit un telefon mobil funcțional, de pe care faimosul criminal vorbea la telefon. (sursa: link)

În context

Penitenciarul Gherla, revine în atenția mass-media cu un nou incident

Încă un abuz al șefilor Penitenciarului Gherla împotriva angajaților anulat în instanță

Penitenciar Gherla. Somnul șefilor naște monștri

Comments are closed.