Modificări la pensiile militare discutate în Parlament

Modificări la pensiile militare discutate în Parlament

Raportul preliminar asupra proiectelor de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat – PLx 199/2020, PLx 221/2020 aduce câteva noutăți interesante.

Modificări la pensiile militare discutate în Parlament
Modificări la pensiile militare discutate în Parlament

În context

Pensiile impozitate cu 85% pentru sumele care depășesc 7001 lei

Pensiile militare revin în Parlament

Guvernul propune modificarea legii pensiilor militare de stat

10 thoughts on “Modificări la pensiile militare discutate în Parlament”

 1. Va rog dați detalii despre ce sa stabilit azi in parlament,vor fi aduse modificări la legea 223/2015(se acorda sporul OMM la cei care au pensia plafonată la net,ieșiți la pensie după 15 09 2017 etc.)

  1. Nu am inca detalii referitoare la ce s-a stabilit azi, dar aveti raportul preliminar in articolul la care comentati, cel care ajunge la vot si de regula se si voteaza.

 2. Daca se votează ,trebuie așteptat până apare în monitorul oficial pt a depune cerere in vederea acordării OMM ?

 3. D-le presedinte eu am informatia,si sper sa ma insel, ca acest raport nu s-a mai discutat azi in comis de aparare a Cam Dep pt a definitiva raportul comun pt trimiterea la vot pt ca multe amendamente ce au fost aprobate la Senat aici au …..aparut respinse.Asa ca raportul …..ar fi fost respins.Ce urmeaza? D-zeu stie!!! Sper sa nu fie adevarat.

  1. Nu sunt atat de bine informat ca dumneavoastra, pot doar sa va spun ca orice lege poate fi modificata si in acest caz trebuie.

 4. Buna ziua,
  Din nefericire, se continua in aceeasi nota de cacialma! Azi in comisie au inventat asa zise “paruieli” si au votat…retrimiterea la cele doua comisii, de aparare si de munca, pentru reluarea procedurii. Pe scurt, nesimtire, minciuna, diversiune si tupeu ordinar. Si-au propus sa nu treaca nimic in plen, astfel ca inventeaza tot felul de tertipuri. Toti cei din comisii, indiferent de culoarea politica. Chipurile, au aparut ca din senin modificari la propunerile si amendamentele proiectului de lege, de parca proiectul ar fi fost sustras de martieni…
  Ps. Daca ar fi existat intelegere si vointa politica, deficientele instituite la legea pensiilor militare prin Oug nr 57/2015, 59/2017 si 114/2018 puteau fi remediate tot prin OUG!
  Este deranjant ca alesii nostri isi permit sa adopte atitudini de nesimtire si bataie de joc, insultandu-ne in mod josnic pentru a nu stiu cata oara.

  1. Dupa cate se vede exista intelegere si vointa politica. Din pacate nu in sensul in care speram noi.

 5. Continua golaneala și alba/neagra cu drepturile,inechitățile,pensionarilor actuali și viitori,precum și aplicarea unor decizii,sentințe ale instanțelor ptr.salariati(iccj51/19)din diferite motive,mai mult sau mai puțin plauzibile(acum dau vina pe covid,dar până la covid,ce au făcut?)
  Care mai este rolul sindicatelor in aceasta țară când nu suntem băgați în seama.?!Doar de informare?Ce rost mai are prezenta liderilor de sindicate la dezbaterile din comisia de apărare(ex.azi cele două legi privind pensiile militare)când nu ai putere de decizie și stam la mana acestor reziduri ale speciei umane denumiți parlamentari,deputați,senatori.

Comments are closed.