Categories
penitenciar

Statistica îmbolnăvirilor de coronavirus în rândul polițiștilor de penitenciare

Găsim prin presa alarmistă titluri de genul “Sistemul penitenciar din România, lovit din plin de pandemie. Aproape 100 de angajați din 28 de închisori s-au infectat cu noul virus.” 

Pe scurt, 95 din cei 47.050 de bolnavi de coronavirus din România, lucrează într-un penitenciar. Asta în timp ce încă mai avem colegi care cred că totul e o conspirație mondială. Niciun deținut momentan. Se pare că lipsa de contact cu exteriorul are avantaje în perioada asta. Mai jos detalii.

Aproape 100 de angajați din sistemul penitenciar românesc s-au infectat cu COVID-19 de la începutul epidemiei până acum. Aceștia lucrează în 28 de închisori și în aparatul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), potrivit informațiilor mainnews.ro.

În total, de la debutul epidemiei de coronavirus în țara noastră, s-au infectat 95 de angajați ai sistemului penitenciar.

Dintre cele aproape o sută de persoane infectate, 47 au fost declarate vindecate până acum, potrivit datelor mainnews.ro.

Jilava, penitenciarul roșu

Cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul personalului au fost înregistrate la Penitenciarul Jilava.

Aici s-au îmbolnăvit zece persoane. Dintre acestea, însă, nouă au fost declarate vindecate. O singură persoană este, încă, sub tratament pentru coronavirus. (Sursa: link)

În context

ANP, planul de măsuri anti-coronavirus actualizat

ANP, două cazuri de coronavirus la aparatul central

ANP, noi dispoziții privind protecția personalului și prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus

6 replies on “Statistica îmbolnăvirilor de coronavirus în rândul polițiștilor de penitenciare”

Măsurile isteților -anticovid-din marea famiglie din anp nu se contrazic cumva cu legile in vigoare? O decizie a unui director e superioara in grad unei legi care reglementează un domeniu?

Care e logica pentru care s-a hotărât purtarea măștii chiar dacă ești singur in birou? In perimetrul te uita prin unele unități 12 ore acolo singur.Cine mă infectează sau pe cine infectez?

Logica este ca daca cineva vine la tine in birou,aerul nu trebuie sa contina o cantitate mare de virusi pentru ca astfel se realizeaza infectarea celui sosit.Pe de alta parte,virusul asta nou,traieste in aerosoli cel putin 3 ore Exact ca la fum-daca este mai putin… o mai duci,daca este mai mult,candresti! Nu anp-ul a descoperit virusul nou sau masurile de protectie!

La Penitenciarul Gaesti directorul, marele GICA, aflat in “carantina” a plecat la mare :))
Comenteaza asta, cand se recomanda la toata lumea sa nu mearga in zonele aglomerate, ce face directorul si cu sotia lui asistent medical dealtfel, pleaca la mare daca tot e in carantina ca posibil sa fie infectat :)), banuiesc ca a vrut sa duca virusul si sa-l lase acolo.

Comments are closed.