Categories
penitenciar

Avocatul Poporului: Condiționarea întoarcerii la muncă după carantinare de un test negativ la coronavirus, excesivă

Avocatul Poporului consideră „excesivă” condiţionarea întoarcerii la muncă a salariatului de prezentarea unui test negativ SARS-Cov-2, impusă de Ministerul Muncii și de unii șefi și șefuleți de penitenciare care nu găsesc suficientă adeverința impusă prin OMS 1321/2020.

În opinia Avocatului Poporului, condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, „atât persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât şi persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate”. (sursa: Mediafax)

În context

Statistica îmbolnăvirilor de coronavirus în rândul polițiștilor de penitenciare

ANP, planul de măsuri anti-coronavirus actualizat

ANP, două cazuri de coronavirus la aparatul central

2 replies on “Avocatul Poporului: Condiționarea întoarcerii la muncă după carantinare de un test negativ la coronavirus, excesivă”

Domnule Sorin
Vă rog să observați că prin Legea 145/2019 membrii comisiilor de disciplină au un statut privilegiat deoarece Art. 173 alin. 3 prevede să se declanșeze o cercetare prealabilă, în care directorului i se cer “informații”.
Nu i normal așa fiindcă sesizările sunt clasate fără o cercetare reală, în acest caz sunt mușamalizate abateri deisebit de grave (infracțiuni).
O situație există, DIP. -ul a constatat o infracțiune, dir. general a sesizat comisia dar directorul unității a mușamalizat cazul. Normal directorul unității fiind complice la infracțiune.

Ce program au cei de la școala ca-s unii mai cu rășini in cap decât “frații” lu’ Pian.Sa-i trimită în unități daca stau degeaba.

Comments are closed.