Categories
sindicat

ANP, procese pierdute în serie pe tema recalculării indemnizațiilor de concediu pentru polițiștii de penitenciare

Din ce în ce mai multe procese câștigate pe tema recalculării indemnizațiilor de concediu în sensul includerii unor sporuri.

Ce nu e clar e de ce mai continuă ANP și penitenciarele din subordine aceste procese și nu plătesc pur și simplu așa cum ar fi normal. Practica instanțelor merge într-un singur sens, admiterea cererilor de recalculare, chiar dacă disjunge dosarele în funcție de domiciliul impricinaților și ne îngreunează astfel sarcina.

Obligă pârâţii să recalculeze indemnizaţiile de concediu de odihnă cuvenite prin luarea în considerare a sporurilor care nu au fost incluse în respectivele indemnizaţii, respectiv sporul pentru muncă în condiţii vătămătoare şi sporul pentru activitatea desfăşurată în condiţii grele de muncă, sporuri ce au fost cuprinse deja în salariul de care au beneficiat fiecare in parte pentru timpul normal de lucru.

Obligă pârâţii să plătească diferenţele dintre indemnizaţia de concediu plătită şi cea cuvenită, actualizată cu rata inflaţiei începând cu data scadenţei şi până la data plăţii. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. (sursa: portal.just.ro)

În context

ANP, pregătiri pentru aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 privind plata la nivelul maxim al funcției

Încă un abuz al șefilor Penitenciarului Gherla împotriva angajaților anulat în instanță

DOCUMENT Ministerul Justiției, explicații despre bugetul sistemul penitenciar

7 replies on “ANP, procese pierdute în serie pe tema recalculării indemnizațiilor de concediu pentru polițiștii de penitenciare”

In 2035 o sa plateasca ANP-ul .
Asa si cu actualizarea normei de echipament.
Ocupam ultimul loc , cu cea mai mica norma de echipament .
Coeficientul maxim , cand ??? Tot in 2035 ???

Da. In mai multe au castigat definitiv colegii. eg. Poarta Alba, Targu Mures, Botosani

Cu HG -ul privind sprijinul polițistului in construirea sau achiziționarea unei locuințe ce se mai aude? (art.38 din 293/ art.109 din 145)
Pentru această nevoie legislativă pot face sindicatele ceva presiuni? Așa ar fi logic , sa fie sprijiniți și cei care au cumpărat /construit o locuință nu doar cei care au stat în chirie iar acum beneficiază de transformarea contravalorii chiriei in rata la banca ptr .locuință sau …BMW după caz…

Sindicatele fac presiuni. Din pacate nu sindicatele semneaza. Nu mai departe de acum 2 luni am facut cea mai recenta revenire. (LINK)

Chiar daca au câștigat definitiv indemnizațiile de concediu nimeni nu a primit nimic până acum!

unii colegi au primit o parte din acesti bani..cum motiveaza anp ?ca au castigat un proces si au o hotarare dfinitiva ,deci era un drept legal…ceilalti colegi ?tb un nou proces ..si vor primi si ei banii ?

Comments are closed.