Categories
penitenciar

Penitenciarul Iasi câștigă în instanță dreptul de a continua investițiile

Mai veche știrea, dar spune ceva despre relația penitenciarului cu autoritățile locale care simt nevoia periodic să ne mai pună bețe-n roate. Mai jos despre împiedicarea unor lucrări de investiții.

Cel mai râvnit teren din Iași rămâne în posesia Penitenciarului! Judecătorii de la Tribunalul Iași au emis motivarea sentinței date în procesul cu Consiliul Local! Reprezentanții pușcăriei din Copou doresc extinderea și aprobarea PUZ-ului pentru acest obiectiv.

„Instanța admite acțiunea formulată de reclamantul Penitenciarul Iași în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Iași. Anulează HCL nr. 264 din 28 iunie 2019. Obligă Consiliul Local Iași să emită, conform solicitării reclamantului, actul administrativ de aprobare a

Planului Urbanistic Zonal Iași, strada Dr. Vicol, nr. 10, întocmit în vederea modificării / actualizării PUZ-ului aprobat prin HCL nr. 251 din 26 mai 2008, în vederea construirii de noi obiective pe teren în administrare, în condițiile stabilite prin avizul de oportunitate nr. 933 din 11 octombrie 2018”, au precizat judecătorii. Decizia nu este definitivă. (sursa: bzi.ro)

În context

Proiect privind avansarea rezervistilor sistemului penitenciar

ANP, măsuri pentru a stopa planificarea discreționară în serviciu în penitenciare

Perchezitii de amploare in 10 penitenciare

 

9 replies on “Penitenciarul Iasi câștigă în instanță dreptul de a continua investițiile”

Ceva noutati azi cu privire la aplicarea deciziei 51 a ICCJ, ramasese ca azi va fi urmatoarea discutie ??

Buna ziua d-le presedinte,
Ati reusit sa aflati detaliile discutiei de ieri?
Macar pe scurt,sunt semne pozitive?

Da. Am reusit inca de ieri. Cum insa nu s-a decis ca banii vor fi virati azi dimineata, m-am gandit ca mai poate astepta pana maine o informare pentru toata lumea.
“Info întâlnire ANP – sindicate Dec ICCJ 51/2019, 24.08.2020 – ora 15.30

A fost clarificat salariul functie de baza de către economic (contine toate elementele salariale si suma compensatorie cu exceptia sporului de pericol de 30%).

Au fost discutii cu privire la functiile la care se face raportarea, urmând ca, până la urmatoarea întâlnire (peste aprox doua saptamani) sa se faca simulari pe cateva tipuri de functii.

Înca nu a fost clarificat următorul aspect: daca prin raportarea la același tip de funcție se vor avea în vedere și includerea drepturilor castigate prin sentințele instanțelor de judecata (ex: spor de praf și antena pe perioada concediului).

A ramas în discuție/divergenta tipul de ordonator de credit la care ne raportăm, reprezentanții ANP având opinia ca vorbim de ordonatori terțiari (unități penitenciare, fără anp), susținându-și opinia pe Decizia ICCJ nr 46/2018.”

D-le Presedinte,
Aminteati dvs saptamana trecuta ca azi este planificata cu sperante mai mari de reusita o a doua intalnire cu grupul de lucru pt aplicarea deciziei 51 , ce noutati mai avem?
Cu respect!

Comments are closed.