Categories
sindicat

Informare | Grup de lucru pentru implementarea deciziei 51/2019

Cu pași nesiguri ANP se îndreaptă către ceea ce, cu sau fără voia angajatorului, e obligatoriu: aplicarea deciziei ICCJ 51/2019. 

Săptămâna asta, o nouă ședință de lucru pentru implementare. Mai jos câte ceva despre ce s-a întâmplat și care sunt pașii următori.

Info întâlnire ANP – sindicate Dec ICCJ 51/2019, 24.08.2020 – ora 15.30

A fost clarificat salariul funcție de baza de către economic (conține toate elementele salariale și suma compensatorie cu excepția sporului de pericol de 30%).

Au fost discuții cu privire la funcțiile la care se face raportarea, urmând ca, până la urmatoarea întâlnire (peste aprox două saptămâni) să se facă simulări pe câteva tipuri de funcții.

Încă nu a fost clarificat următorul aspect: dacă prin raportarea la același tip de funcție se vor avea în vedere și includerea drepturilor câștigate prin sentințele instanțelor de judecată (ex: spor de praf și antenă pe perioada concediului).

A rămas în discuție/divergență tipul de ordonator de credit la care ne raportăm, reprezentanții ANP având opinia că vorbim de ordonatori terțiari (unități penitenciare, fără ANP), susținându-și opinia pe Decizia ICCJ nr. 49/2018. (Sursa: FSANP)

În context

Discuții ANP – sindicate pe tema aplicării deciziei 51/2019 și a OMJ privind decontarea ratelor la creditele pentru locuințe

ANP, grup de lucru privind aplicarea Deciziei 51/2019

ANP, măsuri privind aplicarea Deciziei 51/2019 pentru personalul din penitenciare

26 replies on “Informare | Grup de lucru pentru implementarea deciziei 51/2019”

Am putea spune că ANP se mișcă nu cu pași nesiguri, ci mai degrabă cu viteza melcului…. cu fractură de femur!!!

ordonatori terțiari -unități penitenciare, fără ANP ….dar ce este ANP ?prin definitie..tot o unitate zic eu…dar centrala

o data, chiar si neoficiala cand vom resimti pe card aceasta aplicare?
pana la urma se va aduce coeficientul la maximul functiei detinute , sau nu?

V-am mai raspuns de 3 ori cel putin la aceste intrebari. Nu am alte estimari mai bune.

Referitor la cele detaliate de dvs mai jos, e un castig asta, pana acum era interpretat altfel??

A fost clarificat salariul funcție de baza de către economic (conține toate elementele salariale și suma compensatorie cu excepția sporului de pericol de 30%).

Nu, in exercitarea calitatii de angajat al sistemului penitenciar ci din cea de locuitor. “Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase…”

E vorba de localitatile unde au locuit.Si sunt persoane care au locuit 30 de ani in unele localitati din lista aia.

Asta e alta discutie si are legatura cu “calitatea” de locuitor nu de angajat al sistemului penitenciar.

Partea cu locuitul nu cred ca face distinctie intre lucrator din invatamant, fabrici sau spitale , cu atat mai putin penitenciar, armata sau politie.Daca am locuit 30 de ani intr-o localitate cuprinsa in lista aia si am lucrat la penitenciar ce treaba are.Nu se poate aplica?Aceleasi conditii- aer respirat cu noxe, praf si altele- l-au respirat toti indiferent de locul de munca in localitatea aia. Bine, asta dupa ce o semneaza presedintele.

Asta am spus si eu. Se aplica locuitorilor din zonele afectate daca se aproba.

Actualizarea trebuie sa se aplice si sporului de studii superioare. Acesta nu a mai fost actualizat din 2009. Si foarte important este ca decizia finala sa includa si plata retroactiva pe ultimii trei ani, chiar daca esalonat pe mai multi ani. Asa s-a hotarat la politie.

La politie dacă soliciți decontarea serviciilor turistice în afara concediului ți se retine doar impozitul pe venit de10% din suma, la noi ți se ia ca la orice venit salarial adică 41%,nu e normal. Ce facem în aceasta speță domnule Dumitrașcu? Multunesc

Eu stiam ca si la noi tot 10%. Unde seintampla asta? Trimiteti-mi si mie ceva documente in acest sens ca sa pot verifica.

Încă nu mi s a întâmplat. Am cerut info în acest sens la financiar și asa mi s a spus, sa evit sa deconteze în afara concediului ca mi se retine un procent de 41%.oare sa fi fost doamna de la financiar în eroare?

Mai e inca o decizie cu conditiile specifice de ocupare. Imediat dupa ar trebui.

Comments are closed.