Categories
sindicat

ANP despre testarea psihologică și aptitudinea de medicina muncii în procedurile de resurse umane

ANP transmite noi precizări în legătură cu procedura de schimbare din funcție referitor la testarea psihologică și aptitudinea de medicina muncii (Adresa ANP 47355/01.09.2020). Mai jos detalii.

Având în vedere că la nivelul poliției penitenciare a fost declanșat, începând cu data de 31.08.2020, un amplu proces referitor la schimbarea din funcție a polițiștilor de penitenciare, vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte:

I. Referitor la testarea psihologică prevăzută la art. 6 alin. 1 lit. a din Ordinul ministrului Justiției nr. 2541/C/2020 pentru aprobarea metodologiei privind condițiile în care polițiștii de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare pot fi schimbați din funcțiile deținute, venim cu precizarea că fac obiectul testărilor psihologice funcțiile de agent grupă de intervenție, agent conducător auto și ofițer prevenirea terminalității, întrucât în cadrul evaluării lor psihologice în scopul selecție de personal, pentru cele trei funcții sunt prevăzute bareme diferite.

Totodată, în vederea planificării pentru susținerea testării psihologice a polițiștilor de penitenciare care doresc schimbarea pe una din funcțiile menționate anterior, structurile de resurse umane vor transmite solicitările Serviciului Psihologia Personalului (îl prevăzut în anexa 2 a lua decizia directorului general al administrației naționale a penitenciarelor nr. 302/04.01.2013 pentru aprobarea regulamentului privind activitățile de psihologia personalului în sistemul administrației penitenciare).

Menționăm că alte aspecte legate de testare psihologică (număr de candidați planificați, locația desfășurării activității) vor fi stabilite ulterior, în funcție de numărul de psihologi de personal disponibil precum și de numărul de candidați înscriși.

II. Referitor la aptitudinea de medicina muncii, în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 2 din Ordinul ministrului Justiției nr. 2541/C/2020 pentru aprobarea metodologiei privind condițiile în care polițiștii de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare pot fi schimbați din funcțiile deținute:

“Anterior emiterii actului prevăzut la alin. 1 se vor avea în vedere și rezultatele de la valorile psihologice la sesizare susținute, avizele psihologice obținute la ultima evaluare psihologică periodică, aptitudinile și recomandările stabilite de Comisia de expertiză medico militară și aptitudinea de medicina muncii, după caz.”

În considerare a prevederilor mai sus menționate, la schimbarea din funcție a polițiștilor de penitenciare din cadrul unității se va avea în vedere atitudinea de muncă corespunzătoare postului pentru care se solicită schimbarea . astfel, pentru a fi numiți în aceste funcții, polițiștii de penitenciare trebuie să posede capacitatea din punct de vedere medical de a desfășura activitatea la locul de muncă respectiv, în conformitate cu prevederile HG 355/2007.

Menționăm că, polițistul de penitenciare va fi verificat/ testat prin intermediul medicului de medicina muncii, care va elibera fișa de aptitudini, în conformitate cu contractul de servicii de medicina muncii încheiat de unitatea dumneavoastră.

În acest sens, putem exemplifica printre posturile pentru care este necesară verificarea aptitudine de medicina muncii, posturile de conducător auto, cele de fochist, cele din cadrul grupei de intervenție, etc.

Același procedeu va fi avut în vedere și ulterior, în ceea ce privește proceduri similare care au ca rezultat mobilitatea personalului (mutare, etc.) (Sursa: Adresa ANP 47355/01.09.2020)

În context

ANP, precizări privind procedura de schimbare din funcție a polițiștilor de penitenciare

ANP, informații privind organizarea procedurii de schimbare din funcție pentru polițiștii de penitenciare

ANP, proiect privind organizarea interviului la schimbarea din funcție sau mutarea polițiștilor de penitenciare

24 replies on “ANP despre testarea psihologică și aptitudinea de medicina muncii în procedurile de resurse umane”

Incepand cu Ianuarie 2018 am efectuat cele 6 luni consecutive in vederea pensionarii.Am un numar de ore suplimentare in fiecare din aceste luni ianuarie-iunie.La calculul pensiei mi s-a spus ca orele suplimentare din primele trei luni,nu se pun la calcul deoarece ele nu se plateau atunci,plata lor incepand cu aprilie 2018 ,ele fiind ,,stinse,, prin timpul liber compensat.Ce parere aveti? Stima.

ce sa intelegem, că ai cazut la pace cu conducerea să-ti te lase sa faci ore suplimentare, ti-a mai dat probabil si un 50%, etc…. Păi cum vine asta fraților, scrie undeva că atunci cand ti se apropie vremea de pensionare trebuie să faci 6 luni consecutive, in mod special, pentru a te pensiona?

Înseamnă că este vorba despre o greșeală de redactare în adresa ANP…
Și eu care credeam că este cel care se întâlnește cu interlopii la capela unității (doar șeful Poliției se întâlnește cu ei la biserică….) și le spune:Terminați bre cu….. criminalitatea!

Din ce se vede pe la tv se ocupa cu supravegherea judecătorilor și procurorilor și apoi divulgarea de informații către cine trebuie.In plic închis.

La noi in tara, a fost pe la tv chiar ieri.Aratau documentul cu Nr de înregistrare,clasificat, tot ce trebuie.

Domnule Presedinte ,am expus o speta mai sus.Cu respect ,aveti o parere referitor la situatia expusa?Cu stima.

Concediu placut, nu stiam ,va datorez scuze dar cam ..arde.Deci,orele suplimentare se ,,sting ,, asa cum mi s-a spus,in doua moduri,prin plata sau compensare timp liber.De ce orele platite pot fi luate in calculul pensiei si cele compensate cu liber ,nu.Aceste ore au fost doar pontate in cadrul celor 6 luni lucrate.Poate sunt colegi care urmeaza sa se loveasca de aceeasi problema si de aceea e bine de stiut.Va multumesc .

A fost la realitatea nu știu dacă au pe undeva înregistrarea.Documentul era de când era Ponta prim ministru.

https://m.realitatea.net/amp/stiri/actual/dovada-zdrobitoare-care-il-infunda-pe-ponta-anca-alexandrescu-a-prezentat-plicul-primit-de-la-fostul-premier-pentru-a-bloca-o-ancheta_5f4f94f4aa80af7c0460a6e2
Poate găsiți și înregistrarea emisiunii pe undeva.
Și da unii ar trebui arestați pentru traficul de influență,mita de pe la angajări și alte infracțiuni.Sigur o să spuneți că hoțul neprins e negustor cinstit.Pai cine să-l prindă? Ăla de mănâncă de la hoțul cinstit?

Concediu placut, nu stiam ,va datorez scuze dar cam ..arde.Deci,orele suplimentare se ,,sting ,, asa cum mi s-a spus,in doua moduri,prin plata sau compensare timp liber.De ce orele platite pot fi luate in calculul pensiei si cele compensate cu liber ,nu.Aceste ore au fost doar pontate in cadrul celor 6 luni lucrate.Poate sunt colegi care urmeaza sa se loveasca de aceeasi problema si de aceea e bine de stiut.Va multumesc .

Comments are closed.