Categories
penitenciar

ANP despre delegarea și detașarea polițiștilor de penitenciare

Se pare că sunt ceva cereri dacă ANP dă o circulară (47558/02.09.20202) pentru toate penitenciarele din subordine referitor la detașarea și delegarea polițiștilor de penitenciare în afara sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

În situația în care, la nivelul unității pe care o coordonați, sunt înregistrate solicitări ale unor instituții din afara sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, cu privire la detașarea sau delegarea polițiștilor de penitenciare, veți avea în vedere că soluționarea acestora nu este posibilă, pentru că legislația aplicabilă polițiștilor de penitenciare nu permite acest lucru.

În acest sens, în cazul solicitărilor de detașare vă reamintim că sunt aplicabile prevederile art. 65 alin. 5 teza 1 din legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, potrivit căruia “pentru personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare detașați în afara instituțiilor publice de apărare, ordine publică și securitate națională din care provin se prevăd funcții statele de organizare Anexa M, în condițiile reglementărilor în vigoare .”

În cazul solicitărilor de delegare sunt aplicabile prevederile art. 124 alin. 1 din legea 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia “polițiștii de penitenciare pot fi delegați de către directorul general al administrației naționale a penitenciarelor sau, după caz, de directorii unităților din subordinea acesteia să îndeplinească anumite activități în interesul unității unde sunt încadrați, în aceeași localitate sau în altă localitate, pe o perioadă de cel mult 60 de zile într-un an .” (Sursa: ANP 47558/02.09.20202)

În context

ICCJ despre salariul de bază minim brut pentru sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională

De ce sunt in ordine pensiile militare: mic îndreptar anti-demagogie

Schimbări în legea salarizării cu impact și asupra polițiștilor de penitenciare

3 replies on “ANP despre delegarea și detașarea polițiștilor de penitenciare”

Bună ziua,despre concursuri se mai știe ceva?Având în vedere că starea de alertă va fi prelungită din nou și în septembrie,poate s-a găsit vre-o cale…

Comments are closed.