Proiectul Correctional, 31 de milioane de euro pentru sistemul penitenciar românesc până în 2024

Proiectul Correctional, 31 de milioane de euro pentru sistemul penitenciar românesc până în 2024

Puține lucruri par că merg indiferent ce și cine se întâmplă prin penitenciare. Cel mai probabil datorită celor care gestionează aceste proiecte dar și pentru că finanțatorul are condiții stricte și pentru că supraveghează atent ce se întâmplă.

Potrivit unui comunicat oficial, Proiectul “Correctional” are un buget de 31 milioane euro si este gestionat de Administratia Nationala a Penitenciarelor, in parteneriat cu sase institutii din Romania si cinci entitati norvegiene, in perioada 2019 – 2024.

In domeniul infrastructurii, unul dintre obiectivele proiectului este construirea a 1.160 locuri noi de detinere prin infiintarea a 4 centre corectionale pilot in penitenciarele Baia Mare (420), Botosani (320), Vaslui (210) si Targu Mures (210).

Granturile norvegiene si Programul ‘Justitie’ Granturile Norvegiene reprezinta contributia Norvegiei pentru o Europa verde, competitiva si incluziva. In cuantum de 1,3 miliarde euro, granturile sunt finantate exclusiv de Norvegia si sunt disponibile in cele 13 tari care au aderat la UE dupa 2003.

Scopul proiectului este acela de a imbunatati capacitatea sistemelor corectionale (penitenciar si de probatiune) si de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (detinuti, fosti detinuti si persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probatiune), prin implementarea principiului norvegian ‘seamless’ si prin investitii in dezvoltarea capitalului uman. (sursa: ziare.com)

În context

ANP, achiziție publică în domeniul diagnozei organizaționale și evaluării riscurilor

Sediu nou pentru ANP

Rezoluție critică în privinţa penitenciarelor din România, amânată

Published by Sorin Dumitrascu

3 comments on “Proiectul Correctional, 31 de milioane de euro pentru sistemul penitenciar românesc până în 2024”

Comments are closed.