Penitenciare, bibliografia pentru concursurile de agent în operativ publicată în format text

Penitenciare, bibliografia pentru concursurile de agent în operativ publicată în format text

Pentru că parte dintre cei interesați să candideze pentru ocuparea unui post de agent în sectorul operativ nu reușesc, se pare, sa gaseasca bibliografia, o parte dintre penitenciare au publicat și textele ca atare. Cei interesați, le găsesc mai jos.

Prilej pentru a reaminti potențialilor viitori colegi că foarte multe dintre detaliile pe care mi le solicită în comentarii sunt în anunțuri și că este necesar ca aceștia să le citească dacă doresc să reușească să depună dosarul de concurs și să fie în cele din urmă admiși.

În multe cazuri, mi se solicită să traduc din română în română cu introducerea “să înțelegem că…”, cel în cauză arogându-și calitatea de reprezentant al unui grup anonim de persoane care solicită astfel de traduceri. Ei bine, în multe cazuri, nu e nevoie.

 • HOTĂRÂRE Nr. 157/2016 din 10 martie 2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal
 • LEGE Nr. 254 din 19 iulie 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal
 • Manualului privind structurile asociate pentru măsuri de securitate specială, constrângere şi control precum şi pentru utilizarea mijloacelor şi tehnicilor de imobilizare
 • Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor
 • LE GE 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare
 • ORDIN Nr. 2794/C din 8 octombrie 2004 pentru aprobarea Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare

În context

https://fsanp.ro/2020/09/22/anp-concursuri-de-ocupare-a-unor-posturi-vacante-de-agent-de-politie-penitenciara-in-operativ/

Posturile care urmează a fi scoase la concurs în penitenciare în 2020

Posturile care urmează a fi scoase la concurs în penitenciare în 2020

16 thoughts on “Penitenciare, bibliografia pentru concursurile de agent în operativ publicată în format text”

 1. Dl presedinte intrebati si dvs cand are anp bunavointa sa scoata sesiunea unica la concurs? in unitati nu se poate afla ca au treaba iar in rest la anp noi nici o sansa…intrebati dvs. ca sigur va raspund si spuneti-ne si noua sa stim cum sa se organizam concediile etc. multumesc anticipat

  1. E in pregatire. Nu stim o data exacta, dar urmeaza. In plus o sa anunte si ocuparea posturilor de conducere din sursa interna pentru agentii si ofiterii care indplinesc conditiile. Azi au mai anuntat un concurs pe medical.

   1. am apreciat intotdeauna la dvs. ca va faceti timp sa ne raspundeti la toate prostiile ce intrebam noi aici …multumesc …eram curios ca perioada – octombrie – noiembrie – decembrie ..?

     1. O situatie cu posturile de ofiter executie din sesiunea unica cand putem vedea?
      Am inteles ca ANp a cerut in unitati situatia cu posturile,deci se cunosc cele care vor fi scoase.
      Unii dintre noi ne decidem pe ce ne axam cu invatatul si in functie de nr posturilor din fiecare domeniu de activitate scos de ANp.
      Multumesc!

     2. ANP inca nu are gata o lista finala. Probabil ca va trebui sa mai asteptati cateva zile cu decizia.

 2. Va salut. Voiam sa va intreb daca o persoana pica testarea psihologica in cadrul ANP pentru sursa externa, va putea da testarea psihologica in cadrul M.A.I. daca vor fi incadrari din sursa externa ?

  Voiam sa va mai intreb in ce consta interviul psihoprofesional, imi puteti da un exemplu de intrebare care va fi adresata?

 3. Salutare!
  1.Am depus dosarul pentru posturile din sursa externa si am psihologicul picat, l am dat pentru posturile care s au scos pe perioada de pandemie cu incadrare pe 6 luni, cei de la resurse cand am fost mi au spus cei de la resurse umane prima data ca nu se echivaleaza rezultatul testarii ca este altfel de psihologic, difera cel pt 6 luni cu cel pt scoala si sursa externa, aveti idee daca ramane sigura treaba asta?
  2.Am inteles ca se vor scoste locuri pentru grupa de interventie, vor fi din sursa externa ?

  Multumesc anticipat !!!

  1. 1. Daca e pentru acelasi tip de post, cred ca ramane valabil 6 luni.
   2. Nu stiu sa fie in plan locuri pentru grupa de interventie in extern.

 4. Bună seara, dacă ma înscriu, în doua locații, susțin de 2 ori pshihologicul sau se susține o data și este valabil pentru ambele locații?

  1. O singura data daca e vorba de aceeasi categorie de posturi si totul se intampla in cele 6 luni de valabilitate.

 5. Despre posturile din sectorul administrativ aveți vreo informație? Vor putea participa și fete? Mulțumesc!

  1. Stiu ca sunt in curs de pregatire anunturile de concurs, dar n-as putea sa dau o data exacta pentru afisare. Da. Pot participa si fete.

Comments are closed.