Categories
sindicat

ANP despre avansarea în categorie și ocuparea posturilor vacante de conducere pentru polițiștii de penitenciare

Prin adresa 51258/01.09.2020 ANP ne informează cu privire la o parte dintre etapele următoare ale procedurilor de resurse umane. Util pentru cei interesați să promoveze în funcție și categorie. Mai jos detalii.

În prezent, in Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate, se află în curs de desfăşurare concursuri, din sursă externă, organizate în vederea ocupării a 700 de agent, in cadrul sectorului operativ, respectiv a 122 posturi de agent, în cadrul sectorului medical.

Pentru perioada imediat următoare, este în curs de elaborare documentatia necesară organizării altor concursuri din sursă externă, în vederea ocupării unor posturi din sectoarele deficitare (economico-administrativ, reintegrare socială, medical etc.), precum şi a concursului anual pentru trecerea agenţilor in categoria ofiţerilor de poliţie penitenciară, prevăzut de art. 96 alin. (1) din Legea nr.145/2019, privind statutul politiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare.

În egală măsură, pentru susţinerea personalului încadrat din perspectiva posibilităţilor de avansare în cadrul aceleiaşi categorii, în vederea creării unui sistem motivaţional propice dezvoltării in carieră, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va intreprinde în cursul acestui an demersurile necesare şi pentru ocuparea unor funcţii vacante prin concurs, dintre agentii şi ofiterii în activitate, în condiţiile stabilite de art. 98 alin. (1) şi (2) din Statutul politiştilor de penitenciare.

În acest sens, la momentul organizării unor concursuri prin această, rnodalitate, veţi avea în vedere, cu prioritate, posturile prevăzute cu coeficient mare de ierarhizare (spre ex: şef punct lucru, şef escortă, şef post control, ofiţer prihcipal etc.), iar numirea celor declaraţi “admis” să se realizeze pe coeficientui maxim al acestor funcţii.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că preconizăm demararea acestui tip de concurs după publicarea Anunţului concursului organizat anual pentru trecerea agenţilor în categoria ofiţerilor de poliţie penitenciară. (Sursa: ANP 51258/01.09.2020)

În context

ANP, concursuri de ocupare a unor posturi vacante de agent de poliție penitenciară în operativ

Concursurile din sursă externă pentru posturile vacante din penitenciare, în linie dreaptă

Posturile care urmează a fi scoase la concurs în penitenciare în 2020

5 replies on “ANP despre avansarea în categorie și ocuparea posturilor vacante de conducere pentru polițiștii de penitenciare”

Nu imi amintesc. Dar am pus la un moment dat metodologia de organizare a acestor probe pe site. Poate gasiti acolo.

Comments are closed.