Categories
sindicat

ANP, precizări privind ocuparea posturilor de polițist de penitenciare după admitere

În plină perioadă de concursuri și înainte de a anunța posturile vacante pentru sursa internă, ANP face o serie de precizări, copy-paste din lege dealtfel, în legătură cu situația în care după ce un candidat a fost declarat admis acesta renunță sau din alte motive nu ocupă postul. Mai jos detalii.

Precizare ANP ocupare posturi ramase vacante dupa concurs
Precizare ANP ocupare posturi ramase vacante dupa concurs

Legea 145/2019 – Art. 98^6(1)

În cazul în care ocuparea postului vacant pentru care s-a organizat concurs nu este posibilă din motive care țin exclusiv de persoana candidatului declarat «admis» sau care rezultă din verificările efectuate cu privire la îndeplinirea condițiilor de dobândire a calității de polițist de penitenciare,

oferta de ocupare a postului se face candidatului clasat pe următorul loc, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale/notelor obținute, cu condiția ca acesta să fi obținut cel puțin nota 7 (șapte) sau, în cazul concursurilor prevăzute la art. 98^4, acesta să fi obținut la fiecare probă cel puțin nota 7 (șapte)

(2) Prevederile alin. (1) se aplică în mod corespunzător în cazul în care candidatul declarat «admis» comunică refuzul prezentării la post sau, ulterior emiterii actului de numire în funcție, nu se prezintă la post în cel mult 30 de zile calendaristice de la data comunicării acestuia. (Sursa: legislatie.just.ro)

În context

ANP, concurs pentru ocuparea a 330 de posturi vacante din sectorul economico-administrativ din penitenciare

ANP, concurs din sură internă pentru posturi vacante în sectorul medical din penitenciare

ANP, concursuri de ocupare a unor posturi vacante de agent de poliție penitenciară în operativ

23 replies on “ANP, precizări privind ocuparea posturilor de polițist de penitenciare după admitere”

Buna ziua, am dat testarea psihologica pentru incadrarea pe perioada de 6 luni atunci cand s au scot locuri cu ocazia pandemiei. Expira pe 12.11 credeti ca pot fi chemat si la psihologicul pt incadrare definitiva ? am inteles ca nu este acelasi test … si ma gandesc ca poate se face vreo derogare pentru cateva zile ? ce parere aveti? de unde pot afla sigur

Am intrebat si au spus ca nu se stie nimic. Nu am decat sa astept sa vad fe scrie pe lista pentru programari …

Aveti mai multe intrebari. La unele sigur va pot raspunde. La programari evident ca inca nu stiu pentru ca NU depinde de dansii, dar celelalte sigur le stiu. Asa ca mai insistati, poate scoateti totusi ceva de la ei.

Adica va fi publicat si anuntul de concurs,incepe oficial?
Sau doar lista repartizata?
Multumesc!

Vor fi publicate anunturile. Sunt mai multe pe diverse specialitati. Cei interesati vor putea candida la mai multe posturi pe anunturi diferite daca indeplinesc conditiile (eg. 1 post pe anuntul din paza, 1 post pe anutul din educatie, 1 post pe anuntul din economic, etc dar nu pe mai multe posturi la diverse penitenciare din acelasi anunt)

Buna seara! Am fost astazi de am depus documentele pentru inscriere, totul a fost ok, am primit aceea serie de identificare, dar am o intrebare:
In CV-ul tip Europass la Adresa am scris Strada, Localitatea, codul postal si tara, dar nu am pus numarul de la imobil. Daca numarul se regaseste in copia dupa buletin, ar fi o problema ca nu se regaseste si in europass?
Daca am primit acel cod de identificare, as putea inlocui europass-ul din dosar cu unul care include si numarul imobil pana la data limita a depunerii dosarelor ?

Ar putea ca lipsa nr imobil din CV sa imi declare dosarul respins chiar daca in dosar apare nr imobilului in copia dupa carte identitate?
Inafara de lipsa nr imobil am CV-ul complet.

Teoretic, nu. CV-ul nu e un document de identitate/act de studii ori alt document oficial, eventualele erori pot fi corectate.

Pentru examenul grila, se va merge pe optiunea cu o singura varianta de raspuns corecta? Ca in celelalte institutii?

Nu stiu. Cel mai probabil va fi o singura varianta corecta. Dar, nu am aceasta informatie.

Off topic.dle presedinte,va deranjez cu o intrebare:se mai acorda 75% pentru unul dintre părinți atunci cand copilul din cauza infectarii cu covid in randul profesorilor de la scoala face numai scoala online?de la unitate mi au răspuns că nu există încă baza legală.multumesc

Ca si pana acum, la spitale si policlinici. E mai dificil, dar va poate indruma de la cabinetul medical unde sa mergeti.

Comments are closed.