Categories
penitenciar

COVID Transferul detinutilor intre penitenciare si munca acestora in exterior, suspendate

Transferul persoanelor private de libertate intre locuri de detinere a fost suspendat, la fel si munca detinutilor la puncte de lucru exterioare, in urma unor decizii luate de Administratia Nationala a Penitenciarelor, in contextul cresterii numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta ca a dispus o serie de masuri, avand in vedere cresterea numarului de infectari cu virusul SARS-CoV-2 la nivel national, responsabilitatea sistemului administratiei penitenciare de a intreprinde toate masurile necesare protejarii vietii, integritatii corporale si sanatatii persoanelor private de libertate, a personalului angajat si a tertilor, precum si ca element de continuitate in conduita preventiva adoptata de la debutul pandemiei de COVID-19.

Astfel, s-a stabilit suspendarea activitatii de transfer a persoanelor private de libertate intre locurile de detinere, cu exceptia situatiilor impuse de urgentele medicale, solicitarile exprese formulate de organele judiciare, schimbarea regimului de executare (numai daca in locul de detinere nu este organizata executarea pedepsei pentru noul regim), precum si a transferurilor din motive de siguranta, precum si a activitatilor lucrative desfasurate cu detinuti la puncte de lucru exterioare.

Alte masuri se refera la adaptarea scenariilor de functionare a unitatilor de invatamant publice colaboratoare, in functie de situatia epidemiologica identificata pe plan local, astfel incat sa se asigure continuitatea activitatii de instruire scolara in conditiile legii; utilizarea la capacitate maxima a sistemului de videoconferinta pentru audierea persoanelor private de libertate, in detrimentul prezentarii efective a acestora in fata instantelor de judecata;

reinstruirea intregului personal cu privire la necesitatea si obligativitatea promovarii unei conduite preventive inclusiv in afara orelor de program; reintroducerea, pentru sectorul operativ, in unitatile penitenciare localizate in zone cu o rata crescuta de incidenta a COVID-19, a programului de lucru secvential; suplimentarea permanenta a bazei materiale necesare gestionarii riscului epidemiologic (echipamente de protectie/produse dedicate igienizarii si dezinfectiei); sistemul dispune, in prezent, de stocuri suficiente de materiale din categoriile mentionate. (Sursa: ziare.com)

În context

Proiect privind recompensele morale acordate polițiștilor de penitenciare

Avocatul Poporului: Condiționarea întoarcerii la muncă după carantinare de un test negativ la coronavirus, excesivă

Statistica îmbolnăvirilor de coronavirus în rândul polițiștilor de penitenciare

5 replies on “COVID Transferul detinutilor intre penitenciare si munca acestora in exterior, suspendate”

Singura solutie ar fi ca angajatii sa nu mai iasa din case in timpul liber iar cei cu familii sa stea separat! despre ce vorbim? Este pandemie si se va ajunge si la 10 mii de cazuri noi/zi.Ne convine sau nu,trebuie respectate regulile minime de preventie iar viata merge mai departe.

E bine ca au scos punctele de lucru in exterior și acum avem focar de covid la craiova . Dar când arabul da cu Banu, e greu de refuzat . Cine suferă acum ? Prostii de pe schimburi care vor lucra din nou ca sclavii . Ar trebui sa facă un schimb cu cei de la 8 ore pentru ca in starea de urgentă in Aprilie și mai tot ei au beneficiat de 50 % .
In conducere sunt numai bisericuțe, nași, fini, cam greu de condus aceasta pușcărie dacă nu vine cineva din afara .

Comments are closed.