Categories
sindicat

Aplicarea deciziei 51/2019 pentru polițiștii de penitenciare, în impas

Mai jos cateva informatii referitoare la stadiul aplicarii Deciziei 51/2019 privind plata la maximul coeficientului funcției. Pe scurt, aplicarea mai așteaptă.

In cursul zilei de vineri 23 octombrie 2020 a avut loc o noua si foarte scurta sedinta pe tema aplicării Deciziei 51/2019. Mai mult, totul a fost organizat aproape ad-hoc si pe o directie care n-are legatura cu punerea in practica.

Trecând peste contrele din cadrul sedintei, este foarte clar faptul ca ANP nu este de acord cu punerea in practica a deciziei asa cum au solicitat sindicatele si cum spune instanta de judecata suprema: plata la nivelul maxim al functiei.

Motivul nu are legatura cu decizia 51/2019 si este exact cel din raspunsul scris transmis initial: nu s-ar mai putea aplica prevederi din Statut precum cele referitoare la avansarea in functie la aceeasi pozitie din stat.

In concluzie, ANP semnalizeaza intr-un fel – “da, aplicam sentinta instantei”, dar vireaza in sens invers – “mai vedem noi, cel mai probabil, nu”. Nu s-a stabilit nicio sedinta viitoare, iar in ANP s-a facut o noua nebulizare.

În context

Minuta sedintei grupului de lucru pe tema aplicarii deciziei 51/2019 pentru polițiștii de penitenciare

Informare | Grup de lucru pentru implementarea deciziei 51/2019

Discuții ANP – sindicate pe tema aplicării deciziei 51/2019 și a OMJ privind decontarea ratelor la creditele pentru locuințe

8 replies on “Aplicarea deciziei 51/2019 pentru polițiștii de penitenciare, în impas”

Mai nou se trimit amenințări prin unități cu sesizarea organelor daca te procopsești cu covid.

Nu daca te pricopsesti cu COVID ci daca zadarnicesti combaterea pandemiei de covid. E singura ipoteza legala care poate duce la o sesizare.

Art. 352 NCP
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Subiectul cu aplicarea deizie 51/2019 ma intereseaza avand in vedere ca peste 3 luni ies la pensie si mai am de recuperat 020 la coeficientul de ierarhizare. Intrebare: 1-am sansa sa primesc retroactiv ?; 2- aplicarea deciziei este obligatorie ?; 3-pot face ceva sa o obtin inainte de pensionare. Parca am citit undeva ca numirea personalului la mutare in alta functie sa se faca la coeficientul maxim-informatia nu este sigura . Multumesc !

1. Aveti sansa daca dati in judecata. 2. aplicarea deciziei instantei este obligatorie. 3. puteti incerca administrativ (cerere catre director. Mutarea se face pe pe acelasi nivel sau mai jos NU pe coeficientul maxim.

Scuze ! Am gasit, era vorba de adresa 51258/21.09.2020 din care prezint paragraful cu pricina:
„ În egală măsură, pentru susţinerea personalului încadrat din perspectiva posibilităţilor de avansare în cadrul aceleiaşi categorii, în vederea creării unui sistem motivaţional propice dezvoltării in carieră, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va intreprinde în cursul acestui an demersurile necesare şi pentru ocuparea unor funcţii vacante prin concurs, dintre agentii şi ofiterii în activitate, în condiţiile stabilite de art. 98 alin. (1) şi (2) din Statutul politiştilor de penitenciare.
În acest sens, la momentul organizării unor concursuri prin această, modalitate, veţi avea în vedere, cu prioritate, posturile prevăzute cu coeficient mare de ierarhizare (spre ex: şef punct lucru, şef escortă, şef post control, ofiţer prihcipal etc.), iar numirea celor declaraţi “admis” să se realizeze pe coeficientui maxim al acestor funcţii.”-poate am interpretat eu gresit dar cum pot face asta si in alte cazuri nu ?

Comments are closed.