Categories
sindicat

The Punisher la Penitenciarul Gherla

Grea și de uzură lupta asta cu prostia, incompetența și indolența. Absolut fără nicio legătură aparentă, colegii de la Penitenciarul Gherla scriu despre același adjunct Apahidean, moale cu deținuții și zbir cu subordonații.

La prima vedere când citești titlul ai zice ca este vorba de o mâna de fier, implicată in totalitate in reabilitarea deținuților, aplicând legea întocmai, sancționând derapajele și abaterile persoanelor condamnate.

Din păcate nu este asa, deoarece articolul in cauza face referire la un director din paza, domnul Apahidean, care a personlizat legislația și a adaptat-o după bunul plac.

Clasarea rapoartelor de incident a deținuților pe banda rulantă

De când cu recomandarea Comitetului Miniștrilor în care sunt menționate măsuri blânde sau chiar anularea sancțiunilor pentru deținuții cu probleme psihice care se afla sub tratament psihiatric în cazul în care aceștia se automutilează, domnul Apahidean  în calitate de președinte al comisiei de disciplină a hotărât de la sine putere anularea tuturor rapoartelor de incident în cazul persoanelor care au tratament psihiatric.

Pe scurt, dacă detinutul are prescris de către medicul psihiatru o jumătate de pastilă de Diazepam zilnic, înseamnă că are voie să facă absolut orice în penitenciar! Atitudine necuviincioasă față de cadre? Clasat! Tulburarea activităților zilnice, apel, servitul mesei, plimbare, etc! Clasat! Totul se clasează, dacă ai tratament!

Ce legătură are automutilarea cu restul abaterilor și sanctiunilor prevăzute de legea românească, după care lucrează toate penitenciarele și anume legea 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal? Să fie mai puternică o recomandare decât o lege organică?

Viceversa pentru polițiștii de penitenciare – joaca de-a procurorul

Nu la fel se pune problema din partea domnului Apahidean atunci când este vorba de tragerea la răspundere a polițistului de penitenciare, atât disciplinar, dar mai ales specialitatea casei – în penal.

După cum singur afirma, ca ii place să ,,se autosesizeze din oficiu” în orice acțiune a deținuților împotriva polițiștilor de penitenciare și anume: dacă un deținut petiționeaza cu privire la un polițist de peniteciare, domnul Apahidean, ,”se autosesizează”, printr-o sesizare atât la comisia de disciplină, cât și la Parchet printr-o plângere penala, invocând pentru polițistul în cauză un abuz în serviciu sau o purtare abuzivă, el neavând nicio implicare în cursul penal, probabil se consideră tutorele deținuților custodiați sau pur simplu se crede procuror sau organ de cercetare penală.

Practic este singurul D.A.S.D.R.P din tară care face afaceri deținuților și când spunem afaceri nu greșim cu nimic, deoarece plângeri penale la toate Parchetele din județ făcute de acesta sunt fictive, fără stirea, acordul sau acceptul deținuților.

Nota raport pentru orice

Nu trebuie neglijat nici faptul că domnul Apahidean obligă politistii de penitenciare să întocmească nota raport pentru absolut orice, printre cele mai aberante solicitări de genu’, mentionam pe cele în care, deși politțistul de peniteciare a fost in concediu de odihnă sau a beneficiat de o tură liberă, acesta este obligat să facă o notă raport că nu a fost la serviciu, doar pentru a-și ,,demonstra nevinovăția” în față domnului ,,Nota Raport”.

În concluzie, deținutul scapă nepedepsit, iar polițistul de penitenciare dacă acționează conform legislației în vigoare este acuzat de purtare abuzivă, iar dacă este ,,tolerant” cu anumite abateri este acuzat de neglijență și favorizare. Cine să vă mai înțeleagă domnule Apahidean ? (sursa: https://sindicatgherla…)

În context

Penitenciarul Gherla, revine în atenția mass-media cu un nou incident

Penitenciar Gherla. Somnul șefilor naște monștri

Cazul El Chapo de Gherla: comisii de disciplină, evaluări de șefi și reinstruiri naționale

6 replies on “The Punisher la Penitenciarul Gherla”

Daca nu se gaseste un grup sa il linisteasca cu propriile metode…sesizari la parchet.Asa sigur isi revine.Interesant ar fi cum joaca ala plin si sindicatele.

Oare doamnele de la MJ care au fost in control ce ar spune despre o împuternicire pentru cineva care s-a ascuns pe la reeducare și acum că mai are puțin până la pensie vrea șef de tură ?Deși e praf.

Oare doamnele de la MJ ce ar spune daca Parchetul ar ancheta perioada in care Ionela a fost si la Galati….domnule Bambucea…parca erai săgeata lui

Și pe deasupra este și soț de director adjunct, la aceeași unitate penitenciară.
Of, cred că a scăpat Galați.
Nu trebuie și omul să iasă cu pensie grasă frate, fii și tu om ce aveți cu monumentele acestea penitenciare doar au și ei copii de crescut, trebuie să mănânce și gurița lor câte ceva.
Lăsând gluma la o parte, vă meritați soarta pentru că trebuie să luați atitudine voi nu alții din alte unități, ANP sau MJ, dar unde este pupin… înțelegeți voi vă meritați Rău(l) pe care îl aveți.
Hai vedeți că vine boss la muncă, vedeți de pupați papucul.

Comments are closed.