Categories
sindicat

Penitenciar Gherla: Normalitatea anormală

Colegii sindicaliști de la Penitenciarul Gherla continuă să scrie despre unul dintre nimeriții prin funcțiile de conducere, adjunctul pentru siguranța deținerii și regim penitenciar Apahidean, o nu chiar într-atât de tânără speranță care refuză să confirme.

Uitându-ne in curtea vecinilor de la Arad, nu putem decât sa înghițim in sec, pentru ca DA, la ei se poate! Domnul director Halchin a scris un mic articol despre penitenciare, pe cat de transant, pe atat de adevarat. Da, lucram cu oameni care nu au putut fi opriti nicicum din comiterea unor fapte penale. Cu asta lucram, cu criminali, violatori si pedofili, in niciun caz cu niste fiinte plapande si nevinovate.

Si, DA, de cele mai multe ori luam decizii intr-o fractiune de secunda, decizii care pot salva vieti sau pagube materiale majore. Un director de paza ar trebui sa-si sustina subordonatii, nu sa le speculeze greselile si sa le vada ca pe un potential abuz. Ce diferente de mentalitate intre directorul Halchin si directorul Apahidean, desi sunt de aceeasi varsta.

Din pacate, Penitenciarul Gherla funcționează in parametrii normali doar  atunci când directorul Apahidean este plecat in concediu de odihna sau pana la A.N.P. sa dea cu subsemnatul la Comisia de Disciplina pentru prostiile pe care le face.

Oamenii te ridica, oamenii te coboară!

Ce crezi ca meriti sa îți facă tie oamenii?

In continuare aveti  articolul integral al dommului Dan Halchin, pe care il felicitam cu aceasta ocazie. In felul acesta ii poate inspira si pe alti omologi de-ai sai:

,,PENITENCIARUL – Ultima frontieră

360 de polițiști de penitenciare au grijă de 1380 de deținuți. Maximă siguranță și regim închis. Hrană, încălzire, baie, plimbare, vizite, cumpărături, prezentare la instanțe, consultații, tratament, școală, consiliere, muncă, sport. Păziți, supravegheați, controlați, percheziționați, transferați iar de 8 luni … apărați și în fața pandemiei. Toate mișcările sunt consemnate lunar în peste 25.000 de documente.

De la agenții din linia întâi și până la cei din conducere luăm zilnic decizii în minute sau fracțiuni de secundă. Am depus un Jurământ și ne facem datoria.

Lucrăm în mare parte cu oameni pe care o societate întreagă nu i-a putut stăpâni. Nici părinții cu educația, nici bunicii cu vorba blândă, nici școala cu învățătura, nici soțul/soția/copilul cu iubirea, nici poliția cu ancheta, nici jandarmeria cu bastonul, nici procurorul cu dosarul, nici D-zeu cu al SĂU cuvânt. 

Trăim într-o lume în afara lumii și chiar dacă pt. unii ar putea să pară de necrezut… noi chiar credem, în continuare, în oameni.” (sursa: sindicatgherla.wordpress.com)

În context

The Punisher la Penitenciarul Gherla

Sancțiune ilegală aplicată unui polițist din Penitenciarul Gherla anulată în instanță

Penitenciarul Gherla, revine în atenția mass-media cu un nou incident

10 replies on “Penitenciar Gherla: Normalitatea anormală”

Va salut Dl Sorin! Va întrebam despre OMJ asociat Legii nr 145/2019 Art 113 (drepturile personalului pensionat) dacă au aplicabilitate acum conform legii sau se așteaptă HG sau OMJ. Stima multă Dl Președinte

Trebuie aprobata legislatia secundara pentru ca acel drept sa fie acordat.

Domnule Dumitrascu,
Cei din Anp “transmit neoficial” ca sunt slabe sanse ca sesiunea unica sa se poata finaliza anul acesta datorita numarului mare de candidati din sursa externa(lucru inteles pt a ocupa posturi cu personal cat inca e posibil), insa se poate confirma acest aspect, sa nu ne luam CO sa invatam incontinuu(nu ca ar fi un lucru rau) insa am vrea sa stim si noi pentru o organizare cat mai buna a timpului.
Cu respect!

In cazul asta intrebati la cei “din ANP” care ‘transmit neoficial’. Se pare ca pot informa ‘neoficial’ cu tot felul de chestii.

Pai nu avem incredere,din acest motiv va mai intrebam pe dvs,ca in ultimul timp anp-ul se ocupa cu tergiversari,insa ce auzim si noi incercam sa verificam cu dvs ,sunteti singurul care raspundeti si oferiti raspunsuri.

Multumesc pentru incredere, dar cred ca cel mai bine verificati cu cei “din ANP” care ‘transmit neoficial’.

Nu va inteleg intocmai,dar sunteti prea de treaba de fiecare data ca sa va putem contrazice.
Ideea era ca prezinta mare interes pt noi aceasta sesiune si incercam si noi ,ca fiecare,atat cat poate sa afle noi informatii(nu la nivelul dvs ,ci la nivel de agenti…),insa atunci cand nu sunt credibile sau nu le putem verifica o facem cu dvs,nu vad unde e greseala,dar este in regula daca nu puteti sa ne ajutati cu informatii si de data asta.
Cu respect!

Am inteles care e idea, dar pur si simplu cred ca e mai bine verificati cu cei “din ANP” care ‘transmit neoficial’. Nu ma pot ocupa toata ziua de infirmat/confirmat tot felul de zvonuri.

Normalitatea anormala:imputernicesti prin dzu ,că poate mușchii tai sa faca asta,pe un……apoi acest specimen face japca la sdsl la ceilalți și comanda care l-a împuternicit e complice.Si cică e rău la pușcărie.

Comments are closed.