Categories
sindicat

ANP păstrează interdicția de a participa la concursurile din sursă externă pentru angajații din penitenciare

ANP rămâne pe poziții ca răspuns la plângerea prealabilă referitoare la interdicția pentru angajații din penitenciare de a participa la concursurile din sursă externă. Rămâne, deci, ca instanța de judecată să medieze.

În context

ANP despre interdicția pentru polițiștii de penitenciare de a participa la concursurile din sursă externă

Modificarile la Statutul politistilor de penitenciare in dezbatere la Ministerul Justitiei

Proiect de lege privind aprobarea OUG 8/2020 pentru modificarea și completarea Statutului polițiștilor de penitenciare

3 replies on “ANP păstrează interdicția de a participa la concursurile din sursă externă pentru angajații din penitenciare”

Adevărul este undeva la mijloc, și trebuie privit din punctul de vedere al tuturor participanților la un concurs din sursa externa:
-Concurentul din sursa externa vrea sa participe doar candidați din sursa externa, acesta simțindu-se cumva incomod, inconfortabil, dacă un candidat din sursa interna participa la acest concurs. Acesta deja pleacă în competiție cu dezavantaj și cu suspiciuni.Pe de alta parte, atât timp cât exista cocursuri din sursa externa/interna, ar trebui respectate sursele de recrutare.
-Din punctul de vedere al ANP, dacă un candidat din intern ocupa locul la un concurs din sursa externa, practic a ocupat un loc și a eliberat altul. Pe de alta parte, atât timp cât exista concursuri din sursa interna, trecere în alte funcții și grade, candidații din intern ar trebui sa participe la acestea. Ca nu se organizează, asta e partea a doua și e problema ANP.
-Din punctul de vedere al candidatului din intern, care dorește cumva o schimbare sau o avansare, acesta se vede nedreptățit ca nu poate participa, dar nici concurentul din sursa externa nu poate participa la concursurile din sursa interna, nefiind o egalitate a șanselor astfel.
Ca și concluzie generala, dar fără hate, ar trebui respectate sursele din care se face recrutarea. Concurs din sursa externa=candidați externi, concurs din sursa interna=candidați interni

Offtopic- Stie cineva care sunt pasii de urmat pentru a contesta o sanctiune disciplinara? Plangerea in contencios pentru anularea actului administrativ trebuie indreptata impotriva deciziei de sanctionare sau impotriva referatului comisiei de disciplina?

Stau cateodata si ma intreb de ce directorii de penitenciare nu comenteaza deciziile celor de la ANP. Raspunsul este acela ca cei mai multi sunt imputerniciti, deci la mana celor care le dau aceste imputerniciri. Nu li se cere parerea. La randul lor, directorii nu cer pararea celorlalti, sunt asa, un fel de posesori de tronuri. Este o situatie grea acum. Cu totii vrem sa ajutam, sa iesim cu bine. Dar nu inteleg abuzurile. Iar ele apar la nivelul directorilor, sefi de serviciu imputerniciti, ca astia sunt servitori admirabili, mai ales daca sar doua trepte. Astia vreti sa va scoata unitatile din situatii grele?

Comments are closed.