Categories
penitenciar

HotNews: Directorul Penitenciarului Giurgiu, demis după evadarea unui deținut

HotNews ne informează că Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a propus ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, demiterea directorului Penitenciarului Giurgiu, Marius-Lucian Fulga, după ce un deținut a evadat ascunzându-se într-o mașină de pâine.

”În urma analizei dispuse la Penitenciarul Giurgiu, ulterior evadării înregistrate de unitatea de detenţie conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a propus domnului Cătălin-Marian Predoiu, Ministrul Justiţiei, emiterea ordinului de încetare a exercitării atribuţiilor de serviciu în funcţia de director, pentru domnul comisar şef de poliţie penitenciară Marius-Lucian Fulga, director al Penitenciarului Giurgiu”, arată un comunicat al Ministerului de Justiție.

Deținutul de la Penitenciarul Giurgiu, care a evadat luni în timp ce lucra în proximitatea zonei de acces în unitate, a fost prins rapid şi reîncarcerat.

“Luni, (…) în jurul orei 12,50, Penitenciarul Giurgiu a înregistrat evadarea unei persoane private de libertate care desfăşura activităţi lucrative în proximitatea zonei de acces în unitate. Administraţia locului de deţinere a sesizat de îndată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, echipajele mobilizându-se cu rapiditate şi profesionalism. Astfel, persoana în cauză a fost identificată şi capturată pe raza municipiului Giurgiu şi reîncarcerată la ora 13,20″, anunţa, anterior, în cursul zilei de luni, ANP. (Sursa: HotNews.ro)

În context

ANP: Evadare la Penitenciarul Ploiești, coronavirus la Penitenciarul Giurgiu

Perchezitii de amploare in 10 penitenciare

Politica struțului anepist și problemele din penitenciare

15 replies on “HotNews: Directorul Penitenciarului Giurgiu, demis după evadarea unui deținut”

Buna dimineata,

Ce se mai intampla cu grupul de lucru privind decizia 51 a ICCJ, unitatile au trimis situatia, de ce mai are nevoie ANP pt a respecta legea?

Nimic nu se intampla momentan. ANP se concentreaza pe treaba asta cu pandemia. Oricum, azi mai fac o intrebare in caz ca se concentreaza prea tare si uita de decizia 51.

Ce v-au raspuns?
Se hotarasc sa faca si ei o fapta buna pe final de an? (Asa am ajuns,sa consideram favor,ceea ce este normal)

Buna ziua.
Nu ridicam osanale nici unui demis, mai ales ca stie un sistem cine este personajul, insa din cate stim la alte penitenciare, unde s-au produs evadari ale detinutilor, directorul a primit 50%???
Cred ca aveti un articol mai sus despre acest aspect.
Poate nu ar fi rau daca pentru fiecare astfel de aspect ar fi aplicate aceleeasi masuri. Zic si eu.

Nu e tocmai demitere, e doar incetarea imputernicirii. Pe fond aveti insa dreptate.

Îl demite pe director pentru unul care da drumul pe poarta la mașini cum făcea el la mall, înainte să se angajeze la penitenciar.
Cât de iresponsabil trebuie sa fii să nu controlezi mașina până te convingi că nu e niciun om acolo?

Cat atat de iresponsabil.Sa mai spunem ca SPC inainte de a deschide poarta trebuie sa controleze masina respectiva?

la giurgiu nu este o solutie demiterea directorului , oricum nu vine nimeni acolo in groapa aia de gunoi director de buna-voie . nu este de vina directorul ca a fugit ala , nu sunt oameni in sistemul penitenciar sa ne putem face treaba toti asa cum trebuie . De vina este numai anp si mj . parerea mea dupa 16 ani de puscarie !

Avand in vedere cine este personajul, eu cred ca este ca deobicei cand cade cate un cap, o rafuiala, il pandeau la colt, in alte penitenciare cu evadari de-a lungul timpului – de exemplu Jilava, nu s-a intamplat nimic. Sa fim seriosi, ce vine are directorul ca ala a facut o evadare penala. De 14 ani in sistem nu am auzit de nici o evadare ca in filme, numai din astia care pleaca de la locul de munca, cand nu aveau obstacole reale.

Niciodată nu pot înțelege de ce trebuie demis directorul pt că cel din post control nu-si face treaba cum trebuie. Poate acesta din urmă a înlesnit evadarea sau poate pur și simplu nu a îndeplinit obligațiile de serviciu așa cum trebuie.
In altă ordine de idei, mai marii noștrii de prin ANP au participat frecvent la schimburi de experiență, proiecte, etc cu state mul mai dezvoltate care daca nu depășesc procentul de 5% evadări pe an, nu-și fac absolut nici o problema. La noi se întâmplă o evadare la 5 ani și destituim…e mult mai simplu. Păcat. Credeam că regimul comunist a apus in 89, dar se pare că m-am înșelat.
Sa fim sănătoși in astfel de perioade.

Daca pentru o evadare destituim un director ce se poate face daca iti moare un detinut de COVID la Pelendava….probabil il punem la +50%

Comments are closed.