Categories
penitenciar

Ministrul Cătălin Predoiu în videoconferință cu directorii de penitenciare

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut joi, 19 noiembrie 2020, o întâlnire de lucru în sistem de videoconferință cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor și cu directorii de penitenciare din toată țara.

Discuţiile s-au axat, în principal, pe necesitatea implementării, în continuare, la nivelul penitenciarelor, a măsurilor stricte pentru combaterea eficientă a Pandemiei de Covid-19.

Ministrul Cătălin Predoiu a subliniat că măsurile gândite la începutul Pandemiei de Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, pentru protejarea vieții deținuților și a angajaților din sistemul penitenciar, au avut drept rezultat faptul că, timp de aproape 9 luni, ANP a înregistrat zero infectări în rândul deținuților.

Acest lucru a fost remarcat și de miniștrii de justiție din alte țări, care s-au informat cu privire la măsurile luate în sistemul penitenciar românesc pentru combaterea Pandemiei și protejarea deținuților și a personalului administrației, în spiritul schimbului de experiență și de bune practici, transmițând, în același timp, felicitări polițiștilor români de penitenciare.

Ministrul Predoiu a mai subliniat că ANP a înregistrat o performanță prin faptul că luni de zile niciun deținut nu s-a infectat, iar de aici se pot desprinde câteva concluzii:

  • Măsurile s-au luat timpuriu, MJ și ANP anticipând cât de dificilă va fi situația pe fondul Pandemiei de COVID-19;
  • Pe baza unei analize aprofundate, ANP și unitățile din subordine au gândit o strategie corectă de prevenire a infectării cu SARS-COV-2;
  • S-a aplicat cu strictețe tot ceea ce s-a stabilit;
  • Munca în echipă a avut un rol determinat.

Din păcate, în ultima lună, au apărut primele cazuri de infectări în rândul deținuților, însă cifra se menține la un nivel rezonabil.

Ministrul Cătălin Predoiu le-a transmis responsabililor din sistemul penitenciar că, în continuare, prioritățile sunt protejarea vieții deținuților și a angajaților din sistem, precum și păstrarea nivelului de disciplină și de securitate.

„Cu toții trebuie să fim conștienți de faptul că avem obligații și răspunderi suplimentare pe fondul Pandemiei de COVID-19. Le-am solicitat directorilor din sistemul penitenciar să discute mai aplicat cu subordonații lor responsabilitatea propriei protecții și în afara programului de lucru, în viața socială desfășurată în afara unităților de penitenciar, care trebuie să conștientizeze că au pe mână mii de vieți și să evite contaminarea din exterior a unităților.

Comunicarea cu deținuții a nevoii de a respecta toate regulile de prevenție și disciplina de fier vor rămâne în continuare cheile menținerii sub control a acestei situații speciale. Mențineți, ca și până acum, prioritatea protejării vieții și a sănătății deținuților și a angajaților administrației!”, a transmis ministrul Justiţiei. (sursa: just.ro)

În context

Ministrul Predoiu, măsuri de debirocratizare și responsabilizare managerială

Ministrul Predoiu despre respectarea măsurilor de siguranță medicală

Cătălin Predoiu: starea penitenciarelor, neglijată de mulți ani

8 replies on “Ministrul Cătălin Predoiu în videoconferință cu directorii de penitenciare”

Vrăjeala ieftină ca pe timpul comuniștilor ! Pandemia n-o poate stopa nimeni, faptul ca au fost putine cazuri in sistemul penitenciar este un aspect neadevărat. Nu sau facut teste și normal ca sunt putine cazuri .
Anp solicita unităților sa facă anchete de unde este covid in pușcării . Cine ar putea sa stabilească in lume de unde vine covid ? Nimeni .

Cum sa ne protejam daca sef de tura e contact si el si nevastasa si merg inchis iar un agent sta cate 4 saptamani in izolare k vrea el

Să conștientizeze că au pe mână mii de vieți și să evite contaminarea din exterior a unităților? Lumea se duce la grătare și alte chermeze ,care conștiința?

Cred că ai dreptate ,,renule,, ai noștri colegi nu vor să accepte că au responsabilitatea lor, a familiilor și a colegilor, că despre deținuți nu le pasă prea mult
Astfel, se duc la tot felul de chermeze, cumetrii, grătare, etc, motivând că oricum toți ne vom infecta comunitar, iar legea este că scapă cel mai puternic. Cinic nu??? dar adevărat.
Penitenciarele colcăie de Covid19 dar noi punem batista pe țambal, că trebuie să iasă bine. In realitate dacă s-ar proceda la testare in masă am avea dimensiunile dezastrului.
Am discutat pentru a mă informa cu oameni care au avut fără să știe virusul, am întrebat simptome pe cei care au suferit, etc., Iar concluzia este una singură, ori facem ca in Slovacia ori scapă cine poate.
Avem capacitatea de testare de peste 50.000 teste/zi, probabil că știți câte se fac zilnic – nici măcar un sfert.
Dece oare???
Eu mă gândesc la Rudolf, de pe data de 06 decembrie, voi ce părere aveți.

Filiera de la GAZ Gherla continua. Nu cu morcovi sau cartofi ci cu ore suplimentare. Daca pana acum agricultorul nr. 1 de pe tractor nu avea nicio ora suplimentara acum cand trebuie sa se pensioneze are nu mai putin de 40 de ore suplimentare doar luna trecuta. Evident nici in wkd nu lucra pana acum dar odata cu pensionarea deja vine cate 4h in fiecare sambata si duminica. Si daca vede ca merge mai nou vine cate 9h in fiecare sambata si duminica. Probabil vrea si el sa iasa cu pensie de magistrat. Totul girat de “filiera”, ca asa e in tenis.

Pai avem peste tot oameni care până sa vina vremea pensionarii nu puteau lucra noaptea, nu suportau sâmbătă sau duminică la muncă,sărbătorile acasă normal ,ba unii aveau și hârtii de pe la tot felul de doctori.Cum a venit vremea pensionarii au devenit mai sănătoși decât atunci când au intrat în sistem,puteau lucra oricând și oricum.Ca la Army Ranger : oricând și oriunde.Si asta continua și în ziua de azi.A răspuns cineva? Nu.Va răspunde cineva? Slabe șanse.Sistemul lucrează pentru cine trebuie .

Mult respect Dl Președinte! Brevetul cu orele suplimentare este la Margineni unde agenții de la centralele termice au destabilizat cuantumul pensiilor in valoare totul girat de șefii acestora dezinteresat bineînțeles.Ce spune Ionel despre Gherla este nimic.Multa sănătate Dl Sorin

Comments are closed.