Justiția sancționează un nou abuz al șefilor împotriva angajaților de la Penitenciarul Gherla

Justiția sancționează un nou abuz al șefilor împotriva angajaților de la Penitenciarul Gherla

Colegii sindicaliști de la Penitenciarul Gherla scriu despre un alt abuz sancționat de instanță și ignorat de ANP. 

În instanță, pentru că de la ANP nu se iau măsuri din motive de criză de personal ceva mai competent decât adjunctul Apahidean și alți teroriști prin așa-zise comisii de disciplină. Dar, cine știe?! Poate se întâmplă vreo minune?!

<< Curtea de Apel Cluj admite recursul formulat de noi pentru doi dintre membrii noștri de sindicat și obligă unitatea să ne achite cheltuieli de judecată la fond. Definitiv și executoriu. Este vorba despre o hotărâre a Comisiei de Disciplină constituită la nivelul Penitenciarului Gherla care în mod abuziv a sancționat doi polițiști de penitenciare.

 Motivele pentru care am avut câștig de cauză sunt, într-o societate democratică, de-a dreptul halucinante. Redăm câteva paragrafe care ni se par esențiale și care definesc comportamentul angajatorului în speța de față și, îndrăznim să spunem și în general:  

Nerespectarea dreptului la apărare şi a principiului contradictorialităţii în procedura disciplinară echivalează cu stabilirea deja a vinovăţiei celor doi agenţi, respectiv cu prezumţia de vinovăţie, rolul comisiei de disciplină devenind unul formal”; ” administrarea tuturor acestor probe s-a făcut anterior şi ulterior audierii agenţilor şi în lipsa încunoştinţării lor cu privire la momentul administrării, încălcându-se în mod flagrant dreptul la apărare al acestora”; (…)

Dreptul la apărare e un drept absolut prevăzut de Constituţia României prin art. 24.”; ” probele cu cei doi martori C.R şi F.P au fost preconstituite prin dispoziţia inspectorului principal de poliţie penitenciară d-l H.O. titular al sesizării disciplinare, acesta trimiţându-i să vizioneze înregistrările video de la beneficiar,…aspect ce atrage încălcarea principiului contradictorialităţii prevăzut de art. 166 alin. 2 lit. d din Legea 145/2019” (…)

Acesta este monstrul cu care ne luptăm zi de zi pentru respectarea drepturilor noastre.

Șefi răzbunători. Comisii de Disciplină care, așa cum reiese din motivele de admitere a recursului formulat de noi, sunt supuse și nu independente cum ar fi normal. Probe administrate după bunul plac și fără ca cei vizați să fie informați, situație care încalcă drepturi fundamentale ale cetățeanului și ale angajatului. Încălcarea dreptului polițiștilor de penitenciare la apărare în relația cu angajatorul, conștient sau din incompetență.

Însă dintre cele mai grave pare a fi  preconstituirea( Dex: Care a fost constituit sau stabilit dinainte. 2 Anticipat.) probelor. Stabilirea vinovăției este făcută de către Seful SSD și nu de către Comisia de Disciplina.

Ca pe vremea generalului, când sancțiunea era cunoscută și aplicată înainte ca cercetarea Comisiei de Disciplină să fi început. Colegii noștri au fost considerați vinovați de la început, iar atitudinea și acest comportament, alături de încălcarea unor drepturi fundamentale prevăzute de Constituție, ne vor determina să sesizăm organele competente cu privire la Abuzul în serviciu al funcționarului public cu statut special. (…)

Care ar fi semnalele care ar determina A.N.P.- ul să-și trimită specialiștii să constate realitatea din teren? Frământările și neliniștea de la Penitenciarul Gherla sunt consecințele unor nedreptăți și abuzuri constante la care sunt supuși angajații, coroborate cu un management nepriceput. (…) >> 

(Sursa: sindicatgherla.wordpress.com)

În context

Penitenciar Gherla: Normalitatea anormală

The Punisher la Penitenciarul Gherla

Sancțiune ilegală aplicată unui polițist din Penitenciarul Gherla anulată în instanță

Published by Sorin Dumitrascu

6 comments on “Justiția sancționează un nou abuz al șefilor împotriva angajaților de la Penitenciarul Gherla”

  1. Pot sa ghicesc ?Factorii de decizie ai penitenciarului sigur sunt imputerniciți !Ca si in alte penitenciare ,aceștia se poartă ca si cum ar fi al lor !Cred că nu au avut jucării cand au fost mici si acum ANP-ul iau facut ,,mici,, din nou!

    1. Sa inteleg ca comisia de disciplina este formată numai din șefi….parca stiam ca doi membri sunt din partea sindicatului reprezentativ. Tare sunt curios sa vad daca cei doi membri de la sindicat au întocmit opinie separată si ce au motivat…in referatul comisiei.

  2. Permiteti mi sa raspund celor mai sus mentionate de la fata locului…sefii mentionati nu sunt imputerniciti ci titulari ocupand functiile prin concurs. Agentii au fost sanctionati bland pt ca supravegheau in exteior vreo 30 de det regim inchis prin lipsa lasand 2 liberi la paza si ei erau la cafele, sunt curios cum ar fi actionat orice politist de penitenciare in situatia respectiva! Actiunea comisiei a fost deficitara si sanctionata de instanta dar faptele raman destul de grave cu,consecinte care puteau fi periculoase pt bunul mers al institutiei!

Comments are closed.