Categories
sindicat

Ministerul de Interne demontează zvonurile referitoare la modificarea legii pensiilor militare aplicabilă și polițiștilor de penitenciare

MAI face demontează zvonurile promovate tot mai insiistent în ultima perioadă referitor la modificarea legislației pensiilor militare aplicabilă și polițiștilor de penitenciare. 

Ceea ce nu înseamnă, evident, că, brusc și dintr-o dată, zvonacii și răspândacii o să dispară din peisajul comunicării online. În continuare unii o să lanseze tot felul de teorii pe care destui, care încă n-au disciplina de a verifica credibilitatea sursei și a informației, le vor distribui fără discernământ.

Prea mulți utilizatori de aplicații online se pare că încă nu înțeleg că una e să fii vigilent și să reacționezi prompt atunci când sunt semne că guvernanții încearcă să ia vreo măsură care să ne afecteze drepturile și alte e, iar dezinformatorii profită de asta, să distribui orice zvon lansat de te miri ce anonim interesat.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la o posibilă modificare a condițiilor de pensioare pentru angajații MAI, precizez că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, nu a existat, nu există în prezent și nu se are în vedere pentru perioada următoare  intenția de a promova, susține ori elabora o inițiativă legislativă în vederea modificării prevederilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condițiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept. (sursa: mai.gov.ro)

Verificați, deci, fraților înainte de a vă panica și de a crea panică. Care e sursa? E credibilă? Dacă nu e clar, nu distribui documente de genul scanări fără antet și weblink către site-ul oficial cu pretenția că ar fi oficiale. Este informația confirmată din mai multe surse credibile? Dacă nu mai verific. Nu e deloc complicat și e o chestiune de igienă a comunicării în spațiul public.

În context

De ce sunt in ordine pensiile militare: mic îndreptar anti-demagogie

Decizie în Parlament: Pensiile militare nu sunt pensii speciale

Proiect privind avansarea rezervistilor sistemului penitenciar