Categories
sindicat

Legea pentru acordarea liberelor/majorării de pandemie, modificată

Legea 278/2020 pentru aprobarea OUG 147/2020 aduce ceva modificări la prevederile legate de acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor (…) care sunt și în avantajul polițiștilor de penitenciare. Mai jos, detalii.

Ca element de noutate prin legea 278/2020 se introduce articolul 4, alineatul (3) OUG 147/2020 din următoarea modificare:

(3) În situația în care unul dintre părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la alin. (1), acesta are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare,

dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută la art. 1 alin. (1), cu condiția respectării, de către celălalt părinte, a prevederilor art. 1 alin. (2) lit. b).

În cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la alin. (1), doar unul dintre aceștia are dreptul la majorarea acordată, potrivit prezentului alineat, suplimentar drepturilor salariale cuvenite.

În context

Ministerul Sănătății, precizări privind vaccinarea anti-coronavirus

ANP, măsuri de gestionare a cazurilor de coronavirus din penitenciare

Avocatul Poporului: Condiționarea întoarcerii la muncă după carantinare de un test negativ la coronavirus, excesivă

22 replies on “Legea pentru acordarea liberelor/majorării de pandemie, modificată”

Asta înseamnă că va trebui, din cei doi soți, să-l alegem pe cel cu salariul cel mai mare, baza de calcul fiind undeva la 5400 de lei. Corect? Poate MJ emite mai repede ordinul cu instrucțiunile de aplicare, astfel încât să prindem la salariul de pe 10.12.

Când putem depune actele pentru a beneficia, că poliția deja beneficiază de prevederile legii,la noi lucrurile merg cu încetinire.

N-avea cum sa beneficieze deja politia daca ieri s-a publicat. Intr-adevar, iarba e mai verde in curtea vecinului, dar de data asta anotimpurile se aliniaza.

Puteți să-mi spuneți, d-le președinte dacă prin ordinul ministrului justiției privind condițiile de acordare pentru personal a majorării salariului în cuantumul prevăzut la art. 4 din Ordonanța de Urgență nr.147/2020, această majorare la salariu va intra în baza de calcul a pensiei militare de serviciu ? Acest spor e identic cu celelalte de acest fel, aplicate la salariu ?

Asta va trebui sa intrebati la resurse umane. Nu ma pricep foarte bine la calculul pensiei. Din cate stiu, da, intra in calcul, dar confirmati cu un specialist.

Această sumă este o compensație, nu este spor, adică nu este venit salarial, prin urmare nu se ia în calcul la pensie. Nu vă mai satură Dumnezeu! O să ajungem cu niște pensii de rahat cât de curând. Credeți că societatea asta va plăti la infinit toate găselnițele voastre! Ți se pare normal să ți se calculeze pensia cu venituri ocazionale?

Uite unde era șeful banilor . Da ma, nu ne mai satura Dumnezeu pentru ca pana in 2010 am făcut mii de ore suplimentare care n-au fost plătite și nici liber nu sa dat . Nu ne mai satura ma miliardarule pentru ca am lucrat in niște condiții de kkt pana prin anii 2008. Ia donează mai corectitudinea întruchipată o parte din salariu sau d-ați demisia și du-te lângă (editat admin) sau alți parveniți care vor ca romanii sa fie săraci. Unde erați ma acum 20 ani când la pușcărie un angajat lucra 250 ore pe luna și avea un salariu de 5 ori mai mic raportat bine-nțeles la acele vremuri, aaaa ? Unde erați

DG- ANP tot nu mai misca nimic cu decizia 51?
Se pusese mari sperante in simularea ceruta in teritoriu cu maximul coeficientului..
Stim ca v-am tot intrebat mereu mai multi de subiectul asta,insa, doar dvs ati mai ramas sa luptati pt noi,galbenii sunt impotriva coeficientului maxim..

Intr-adevar nu avem un progres vizibil, dar ne aseptam sa traga de timp pana cand o sa aiba bugt. Cert e ca trebuie s-o puna in practica.

buna seara
Avand in vedere ca a fost modificata legislatia pentru acordarea sporului de covid de pana la 85% in spitalele care au pacienti covid chiar si in sistemele cu Retea sanitara prorpie (asa cum avem si noi) domnule presedinte va rog sa ne spuneti daca la Penit. Spital Buc Jilava vom beneficia de acest spor avand in vedere ca unitatea noasta are f multi detinuti pacienti cu virusul covid unde sunt tratati in prezentr de mai bine de 1 luna si jumatate aproape 2 luni si beneficiem de nimic. Avem un spor de 15%. Cred ca ar fi normal sa beneficieze cadrele din operativ si cadrele medicale asistenti medicali si medici
Multumesc. Va rog sa ne sustineti. Legea e si de partea noastra

Ca si pana acum personalul medical va primi. Problema e daca putem extinde si la alte categorii de personal dat fiind specificul. Am mai incercat, solicitand implicarea MJ si ANP. Din pacate sprijinul nu a venit. De inteles inteleg, de facut ceva mai putin. Mai incercam.

Da. Art. 4 alin 2 din OUG 147/2020 chiar spune cum se calculeaza aceste drepturi banesti in cazul familiilor monoparentale. Sunteti la un click distanta de textul de lege. Cititi-l si flositi-l.

Buna ziua, domnule presedinte, daca eu lucrez in sistemul penitenciar, copilul este la gradinita, care este inchisa, iar sotia este elev la o postliceala sanitara, programul la scoala fiind 2 saptamani online, partea teoretica, si 2 saptamani practica in spitale, m-as putea incadra pentru primirea acestui spor?
Va multumesc anticipat!

Buna ziua !
O intrebare am si eu ., chiar 2 … se dau banuti si din urma decand a fost dat scenariul rosu pentru scoala? sau intra acum cu decembrie ?

Nu cred ca se intra cu decembrie, oricum nu cu salariul. Documentele sunt probabil deja pe circuit. In ceea ce priveste scenariul rosu si momenul platii, probabil ca unii care au beneficiat si inainte de OUG vor primi si retroactiv, cei care acum beneficiaza dupa modificare vor putea primi majorarea de la data intrarii in vigoare a legii de modificare. Asta ar fi interpretarea subsemnatului. Mai bine stiu cei de la resurse umane si salarizare. N-ar strica sa ii contactati pentru detalii.

Domnule Dumitrascu, de ce mai este nevoie de un OMJ pentru punerea in aplicare a unei OUG aprobata printr-o lege? OUG 147 este foarte clara, nu inteleg de ce mai trebuie inventate alte instructiuni de aplicare.

Pentru ca asa functioneaza sistemul juridic si administrativ românesc si altele in toata lumea. Nu e nicaieri altfel. Birocratia are nevoie de un nivel de detaliu superior celui prevazut in lege pentru a trece la implementare.

Comments are closed.