Abuz al Comisiei de disciplină de la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, anulat la tribunal

Abuz al Comisiei de disciplină de la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, anulat la tribunal

Un nou abuz împotriva unui angajat din penitenciare comis de către o altă așa-zisă Comisie de disciplină anulat de o instanță de judecată. 

Sancțiunea abuzivă se întâmplă la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă și, din păcate, e un alt semn că nu suntem, instituțional vorbind, deloc pe calea cea bună.

Tribunal Constanța - Decizie 3826:118:2020
Tribunal Constanța – Decizie 3826:118:2020

Pe scurt, un angajat din penitenciarul cu pricina pe un grup de comunicare privat și-a exprimat o opinie critică la adresa conducerii penitenciarului.

Un alt angajat, a făcut rapid un print-screen și a fugit degrabă la dacă nu greșesc același individ toxic despre care am mai scris și care se vântură prin funcții de conducere pe la penitenciarul cu pricina.

Evident, că s-a făcut rapid o sesizare la Comisia de disciplină, al cărei președinte evident că habar n-are nici de procedură și nici de bun simț ori ce presupune exercitarea dreptului la apărare. La fel de evident, comisia cu pricina a propus sancționarea ‘indisciplinatului’ de pe whatsapp.

Iarăși veți spune că se întâmplă. Sigur, că e foarte posibil ca să avem printre noi colegi care fac print screen-uri de pe grupurile interne de comunicare și care dintr-un oportunism infect să le transmită conducerii.

Sigur că e perfect posibil ca în echipa de conducere a  penitenciarului să fie și un incompetent agresiv care să se folosească de prilej dar și de faptul că așa-zisa Comisie de disciplină este condusă de un obedient la fel de tupeist pe cât de incompetent.

Se întâmplă. Nu suntem instutiția perfectă. Dar, cât de greu să fie să avem un președinte de Comisie de disciplină care are exercițiul bunului simț și care înțelege reguli și principii elementare de drept?

Și, cât de greu să fie să nu mai folosim procedura disciplinară ca bâtă împotriva colegilor care-și permit să fie critici la adresa șefilor? La același Penitenciar Constanța – Poarta Albă unde mai degrabă se schimbă numele instituției decât năravurile unor șefi.

Chiar am uitat că, nu demult, la același penitenciar un coleg ofițer a fost dat afară de o mult prea asemănătoare întru servilism comisie după ce-a primit nu mai puțin de 7 sancțiuni declarate ilegale de către o altă instanță de judecată care l-a și reîncadrat vreo 2 ani mai târziu?

PS. Evident că înainte de a merge în instanță și înainte ca sancțiunea ilegală să fie dispusă am încercat să rezolvăm situația pe cale amiabilă. La fel de evident, nu s-a putut și a fost nevoie să mergem în instanță.

În context

ANP, abuzuri în formă repetată. Ce spune instanța

https://fsanp.ro/2019/07/30/penitenciar-poarta-alba-abuzurile-sefilor-continua/

Schimbări la Penitenciarul Vaslui ca urmare a neregulilor reclamate de sindicat

Published by Sorin Dumitrascu

6 comments on “Abuz al Comisiei de disciplină de la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, anulat la tribunal”

 1. Este un 𝙖𝙗𝙪𝙯 𝙜𝙧𝙤𝙨𝙤𝙡𝙖𝙣, atât din partea 𝙠𝙤𝙢𝙞𝙨𝙞𝙚𝙞 de disciplină, care a înaintat referatul cu propunerea de sancționare, cât și a 𝙙𝙞𝙧𝙚𝙘𝙩𝙤𝙧𝙪𝙡𝙪𝙞, care a achiesat la ea, emițând o dubioasă decizie de sancționare, fără respectarea dreptului la apărare și a legii dialogului social.

  Oare va repara cumva prejudiciul creat în bugetul unității un inteligent, care-și doarme somnul lin, presărat cu 50% de la ANP?

 2. Bună seara
  Mă scuzați, dar acum ceva timp la instalarea conducerii actuale a penitenciarului, a unui apropiat al dg care este și nu prea dar nu se știe mai vedem, parcă aveați alte observații
  Poate greșesc dar..
  Sănătate

 3. Cacaturi si rahaturi care nu isi au rostul.Se face atata caz din niste prostii care nu ar trebui sa existe.Pana la urma toti suntem colegi si ar trebui sa fim mai uniti si sa lasam divergentele de genul asta in urma .Sincer s.a ajuns prea departe( ma refer la procesele aflate pe rol intre colegi).Cand vad atata rautate mi se face scarba.(atat din partea conducerii cat si din partea palmasilor).Multi nu au inteles inca ca **dusmanul**este pe interior.

  1. 𝘾𝙪𝙢𝙚𝙩𝙧𝙚 „𝙋𝘼”,

   Dacă niște incompetenți, infatuați, ori de-a dreptul proști, fie ei în 𝙆𝙤𝙢𝙞𝙨𝙞𝙚, ori 𝙨𝙡𝙤𝙗𝙤𝙯𝙞𝙩𝙤𝙧𝙞 𝙙𝙚 𝘿𝙕𝙐, îți afectează cariera și salariul cu mizeriile lor scrise (refererat, ori DZU), de acord cu tine, te cuprinde eterna scârbă.

   Treaba e că 𝙣𝙞𝙨̦𝙩𝙚 𝙪𝙣𝙞𝙞 realizează că 𝙨𝙪𝙣𝙩𝙚𝙢 𝙘𝙤𝙡𝙚𝙜𝙞 și că trebuie 𝙨𝙖̆ 𝙛𝙞𝙢 𝙢𝙖𝙞 𝙪𝙣𝙞𝙩̦𝙞, ori să nu se mai țină unii de „𝙘𝙖𝙘𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞”, de-abia când și-o iau în bot de la instanță.

   Da, 𝙨-𝙖 𝙖𝙟𝙪𝙣𝙨 𝙥𝙧𝙚𝙖 𝙙𝙚𝙥𝙖𝙧𝙩𝙚. Nu e vorba despre procese pe rol între „𝙘𝙤𝙡𝙚𝙜𝙞”, dacă te referi la procesul despre care e vorba în acest articol, ci de o reparație adusă unui coleg pentru mizeriile făcute de niște incompetenți.

   Și da, când văd atâta prostie și postaci de 2 lei, realizez că va mai trece ceva vreme până la vindecarea sistemului de apucăturile Kominterniste.

 4. Dușmanul de care vorbești tu , este corupția bunule coleg, care ești scârbit de cei ce vor k poarta albă să intre în normalitate și legalitate.

Comments are closed.