Categories
sindicat

Proiect de modificare a ordinului privind compensația lunară a chiriei sau a ratelor la credite imobiliare pentru polițiștii de penitenciare

Ministerul Justitiei publică în dezbatere publică un proiect care modifică ordinul existent referitor la acordarea compensației pentru chirie sau a plății ratelor la credite imobiliare pentru polițiștii de penitenciare.

În temeiul dispozițiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Ministerul Justiției supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului justiţiei nr. 482/C/2020

privind stabilirea condiţiilor de acordare în beneficiul poliţiştilor de penitenciare a compensaţiei lunare a chiriei, precum şi a compensaţiei lunare a chiriei pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă unui credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau unui contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei

Proiect de Ordin | Referat de aprobare

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise pe cale electronică la adresa de e-mail dean@just.ro.

În context

Proiect privind măsurile de sprijin prevăzute la art. 114 alin. (3) și (4) din Legea nr. 145/2019

Proiect de Ordin privind salariile de comandă și sporurile de acces la informații clasificate

Proiectul privind acordarea majorării pentru supravegherea copiilor în pandemie pentru polițiștii de penitenciare, în dezbatere

18 replies on “Proiect de modificare a ordinului privind compensația lunară a chiriei sau a ratelor la credite imobiliare pentru polițiștii de penitenciare”

Dle Dumitrascu, nu se poate adauga in acest proiect si categoria de personal care si-au achizitionat locuinte inainte de august 2019 sa beneficieze de acest drept?

Din pacate, nu. Pentru aceasta este un alt proiect de act normativ la MJ.

Stabileste modul in care s-ar acorda sprijinul la constructia sau achizitia de locuinte pentru politistii de penitenciare. Forma pe care o vazusem eu mergea pana la data nasterii dreptului 2004 si sprijinul era jumatate din salariul minim brut pe economie.

Va salut.
Acest ” alt proiect” se va întâmpla vreodată? Mă gândesc că si noi , cei care am angajat un credit imobiliar înainte de august 2019, santem tot ai pușcăriei. Asa cum se întâmplă acum , mie im pare un pic de discriminare

Chiar e disctiminare. Asta am si transmis MJ care a promis ca ia in calcul promovarea si a ramas cu promisiunea.

Sunt mulți colegi sau foști colegi care au lucrat in sistem in condiții mult mai grele ca in prezent care nu au beneficiat de acest drept sau de alte drepturi ( sporuri de week end, spor de noxe ) . Sincer pe tine nu prea te înțeleg de ce ți-ai cumpărat locuința in 2019 in condițiile in care ordinul cu ratele de locuința era spre aprobare .

Sa inteleg din anexa 10 care se modifica la pct. a, ca daca parinti detin o locuinta in localitatea in care se afla penitenciarul, eu nu mai pot sa beneficiez de plata ratelor?? astept raspuns D-nule Presedinte.

La Anexa 10 este o declaratie pe care o da sotul/sotia/copilul major al politistului de penitenciare. In cazul in care o completeaza copilul major va scrie acolo despre parinte (care este chiar solicitantul).

Suma fixa pentru toți -care se încadrează în conditii- indiferent că e rata sau chirie și se termină și cu discriminarea asta.

Buna ziua! Nu se poate scoate din ordin verificarea site-urilor publicitare si de specialitate? Nu cred ca e normal sa se analixeze fondul locativ raportandu-se la niste anunturi publicitate in care fiecare dintre noi postam ce vrem, care nu pot fi verificate, aici ma refer ca de cele mai multe ori se pun poze informative. Si in.plus, nu stiu ce statut juridic au aceste anunturi.

Cu ce-ar putea fi inlocuit? Conditia privind inexistenta fondului locativ in localitate trebuie dovedita cumva.

Numai chirii și rate aveți în cap. Puneți osul la munca. Aaaa și funcții visați! Cine mai muncește în sistemul penitenciar?

Dle Dumitrascu asa discriminare e greu de inteles,adica daca mi-am facut credit inainte de aparitie sa nu beneficiez adica la care i-ai dat chirie ii dai acuma rata si la prostu care si-o facut credit inainte si o platit rate ,acuma tot nu-i dai e pur si simplu de nenteles

Nici eu nu beneficiez pt ca am facut creditul imobiliar in 2018.Am luat legatura cu un avocat si imi voi cere acest drept in instanta, e singura varianta momentan. Ca pana aproba ministerul celalalt proiect care ne include pe noi, vor mai trece ani…

Comments are closed.