Categories
penitenciar

ANP, precizări referitoare la asigurarea continuității în serviciu sau la domiciliu

ANP transmite unităților penitenciare din subordine precizări referitoare la “asigurarea continuității în serviciu sau la domiciliu”.

În context

ANP, informare privind scoaterea la concurs a funcțiilor de conducere din penitenciare

ANP, Metodologie privind acordarea gradelor profesionale pentru polițiștii de penitenciare încadrați din sursă externă

ANP, proiect privind competențele polițiștilor de penitenciare

3 replies on “ANP, precizări referitoare la asigurarea continuității în serviciu sau la domiciliu”

Conform art. 111 din Codul Muncii ”Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul… se află la dispoziția angajatorului și îndeplinește atribuțiile sale”.
Mai mult de atât, fiind planificați să asigurăm ”permanența de la domiciliu” suntem lezați și grevați de mai multe drepturi personale, fiind astfel obligați să nu părăsim localitatea, să nu putem participa la evenimente culturale, sociale, sportive sau evenimente ale membrilor de familie, să nu consumăm alcool și în tot acest timp avem obligația de a răspunde la telefonul personal și la cerere, să ne prezentăm la locul de muncă.
Din punct de vedere legal „continuitatea /permanenta de la domiciliu” reprezinta timp de muncă și prin urmare trebuie compensată cu timp liber corespunzător în termen de 60 zile.
Deci, aviz organizațiilor sindicale care apără drepturile angajaților din penitenciare.

Legea e clara. ANP a incercat s-o faca faca cumva sa aiba si permenenta la domiciliu dar sa nu-i spuna ca atare, sa aiba si oamenii disponibili in caz de nevoie, dar sa nu plateasca. Juridic vorbind planificarea in “permanenta la domiciliu” are valoare zero.

Comments are closed.