Categories
penitenciar

Ministerul Justiției, proiect privind arhivele SIPA și DGP

Ministerul Justiției supune dezbaterii publice Proiectul de Lege pentru pentru instituirea unor măsuri referitoare la arhiva fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție din subordinea Ministerului Justiției și arhiva fostei Direcții Generale a Penitenciarelor.

 Proiect de Lege | Expunere de motive

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

În context

Ministerul Justiției, strategii împotriva criminalității organizate

Ministerul Justiției, proiect pentru aplicarea Deciziei ICCJ 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare pentru polițiștii de penitenciare

Ministerul Justiției, bun de plată pentru furtul din orele suplimentare ale angajaților din penitenciare

25 replies on “Ministerul Justiției, proiect privind arhivele SIPA și DGP”

Se face dreptate, in sfarsit (?). Istoriile scrise ale oamenilor lui Ureche, aciuati din Securitate in ANP, vor putea in sfarsit, cu dosar de cadre cu tot, sa iasa din camaruta asa-zis sigilata, direct in fisetele Resurselor Umane din ANP. Astfel, saracii oameni care au si uitat de Politia Politica cea comunista si cum se dadeau ei stapani pe plantatie prin intreprinderile statului, cum isi bateau joc de destinele oamenilor si cum se jucau ei de-a John Wayne la Revolutie, acum isi vor putea cere recalcularea pensiei militare pe baza conditiilor deosebite din penitenciare. Daca nu cumva, aceasta perpetua re-re-creere a unei Comisii de inventariere SIPA va face ce au facut si celelalte. Adica, au dat bir cu fugitii. In acest sens, il rog pe nea Firi, fata de care am avut numai cuvinte de lauda, cred ca a observat, sa comunice celor interesati ca drumul e liber. Ultimul om de-al lui Ureche din ANP, ne-a parasit (sistemul) acum vreo doi ani. Daca nu te lasa inima, nea Firi, sa le creezi celor din comisie toate conditiile de lucru, si pensia este o varianta. Sa auzim numai de bine!

Bună ziua! Referitor la “Proiectul privind acordarea majorării pentru supravegherea copiilor în pandemie pentru polițiștii de penitenciare” si la acordarea acestui drept mai aveți ceva vești? Știți cumva care este stadiul? Putem face cerere pentru acordare?

E tot la semnat. Intre timp s-au schibat ministrii. Cerere puteti face, dar pana nu apare OMJ semnat va ramana in asteptare.

stiti ceva de inghetarea salariilor ?la acest nivel..a fost publicat ceva pe alt site ,si e pe bune.

Nu e nicio surpriza. Speram cu totii sa nu se intample, dar s-a intamplat. I-am scris deja prim-ministrului si ministrului justitiei si le-am cerut sa respecte legea si sa acorde majorarea. In functie de reactie decidem in continuare ce e de facut.

Ce spuneti de proiectul de OUG privind inghetarea salariilor la dec 2020?
Si a sporurilor la dec 2020 …..care de fapt sunt la 2009…..

Nu e nicio surpriza. Speram cu totii sa nu se intample, dar s-a intamplat.Asa cum s-a intamplat si anul trecut, si acum 2 ani si acum 3 ani. Era evident inca de la adoptarea legii ca acei coeficienti si acele majorari vor fi dificil de aplicat.

I-am scris deja prim-ministrului si ministrului justitiei si le-am cerut sa respecte legea si sa acorde majorarea. In functie de reactie decidem in continuare ce e de facut.

Posibil pana ne raspund si ne ofera reactie sa se adopte OUG si s a pierdut totul…..
Decizia 51 – NU
Plata sporurilor in CO – NU
Majorare salariala – NU
…..penibil

Nu ne asteptam la mare lucru mai ales ca e perioada sarbatorilor. Aici decizia le apartine si foarte probabil ca vor merge pe tupeu avand in vedere ca au 4 ani de mandat inainte.

In ceea ce priveste decizia 51/2019. decizia 65/2020 si plata sporurilor de CO pana la urma o sa plateasca. Sunt sentinte judecatoresti si trebuie sa le puna in aplicre.

Astia nu au mama,nu au tata,nu au constiinta sau moralitate.
Pana le vor pune in aplicare ……
Ei stau bine,aia multi si prosti…..sunt pacaliti mereu,pt ca ….exact cum ati spus: 4 ani nu au nevoie de nimeni….

Eh… s-au mai vazut mandate de 4 ani terminate prematur. Mamaliga explodeaza pana la urma iar astia au inceput foarte prost.

Previzibil pe undeva având în vedere faptul că de prin martie sau aprilie au fost acordate tot felul de scutiri de taxe,unii – alde it- nu au plătit și nici nu plătesc taxe dar au pretenții deci bugetul e mort în cap.Sa sperăm că nu le mai trece și altceva prin cap.

o ampla analiza,,cum va face oare cand va vedea ca ni se platesc de stat ratele la vile si casutele noastre ?

Parcă îmi vine să spun “v-am zis eu..”, da’ n-am să o fac…pentru a nu fi din nou acuzat ca fiind pesimist, alarmist, distribuitor de fake-news sau simpatizant(iubitor) de AUR !!
P. S. Poate pune o vorbă pentru noi actualul MJ…

Ce se va întâmpla cu sporurile pentru orele efectuate in zile de SD și SL, dacă ne “fac” și la astea…..

Nu sunt in proiectul de OUG care a aparut ieri prevederi care sa indice ca ar fi vreun risc in acest sens.

P. S. Dacă o să considerați necesar, ștergeți sau nu publicați anumite comentarii pentru a nu da idei unora…. au și așa deja destule dintre cele care nu favorizează, ba dimpotrivă!!

pai la cat ati vrea fratilor pensionarea?la 35-40 ani?ati facut o analiza sa vedeti cati colegi intra in sistem la o varsta de 35-45 ani?

Păi veniți la poarta albă să vedeți epidemie de hernie de disc, falși operați, dar cu acte, bolnavi închipuiți cu acte, băieței de 22 de ani care vorbesc că vor să iasă la pensie, angajați de 2-4 ani bolnavi de hernie de disc, funcționari de birou cu hernie de disc, am depășit de mult limita bunului simț, ne furăm singuri pălăria.

Comments are closed.