35 thoughts on “Salariile și pensiile îngheață în 2021

 1. Trebuie avut în vedere însă, faptul că erau prevăzute aceste ,,𝙢𝙖̆𝙧𝙞𝙧𝙞” (promisiuni electorale) în programul de guvernare PSD-ist.

  Salariile și pensiile ar fi urmat să crească în mod fulminat, până în 2024, probabil chiar și dincolo de 3024, dacă mai erau botaniști să-i voteze la greu.

  Adică un fel de 𝙥𝙚𝙡𝙚𝙖 ursului din pădure, și un orizont de așteptare bazat pe vrăjeli electorale, venite de la niște specimene care au jupuit țara timp de 30 și ceva de ani. Un păgubos „𝙢𝙖̆ 𝙥𝙞𝙨̦ 𝙥𝙚 𝙚𝙡 𝙙𝙚 𝙫𝙤𝙩” a dat posibilitatea asistaților social, analfabeților care s-au vândut pe 2 mici și-o bere, să ne hotărască destinul pe o legislatură.

  𝘼𝙪 𝙛𝙪𝙧𝙖𝙩, dar 𝙖𝙪 𝙢𝙖𝙞 𝙨̦𝙞 𝙙𝙖𝙩, ar zice unii. De unde? De la noi. Dintre noi, pentru noi.

  1. Domnule Sinpen 2016 Constanta, de ce vi se par asa fulminante cresterile salariale? Faceti o confuzie intre pomenile electorale si drepturile noastre salariale ce sunt calculate conform unui grafic anual din legea salarizarii 153/2017(vedeti si pe statul de salariu), votata in parlament de toate partidele politice. Inclusiv de partidele aflate la putere, simpatizate atat de fanatic si promulgata de Presedintele Romaniei Iohannis- https://www.mediafax.ro/politic/presedintele-iohannis-a-promulgat-legea-salarizarii-16525385
   Atat, nu este nimic ilegal.Este doar punerea in aplicare a unei legi a salarizarii, care inca o data este amanata in ultimii 10 ani.

   1. Și ție bogdane să ți dea mă și banu de țigări , să nu mai aduni chiștoace de pe stradă….stai cuminte acolo și nu mai scoate capul , că desfac ăștia arhiva sipa…

    1. Asta e tot? De atât ești in stare? Am crezut ca dosarul SIPA e mai voluminos 🙂 Constat doar ca esti un rușinos polițist de penitenciare cu limbaj de cambuză care se ascunde in spatele unui emoji. Bravo! Bănuiesc ca ți se trage de la briza marii 🙂

     1. Laș ai fost de când te știu , iar lașii nu reușesc izbăvirea , acum ai grijă cum dai din patine, succes !

   2. Nu mi se par fulminante creșterile salariale. Dimpotrivă. Credulitatea unora în promisiunile guvernamentale e problema de fond.

    Oamenii au în marea lor majoritate, memoria scurtă. Legea despre care vorbiți, a fost promovată de PSD-ALDE, pe considerente numai de ei știute și pe premiza unei false relansări economice și cu furăciuni la greu.

    Vă spune ceva programul PNDL? https://bit.ly/3rCrC0f Dar faptul că clientul de la 𝙅𝙞𝙡𝙖𝙫𝙖, ascunde ceva bănuți prin interpuși? https://bit.ly/2WVLxt0 De ce nu-l vizitează nimeni ca să-l întrebe de acești bani?

    „𝘼𝙞𝙘𝙞 𝙨𝙪𝙣𝙩 𝙗𝙖𝙣𝙞𝙞 𝙙𝙫𝙨.!” suna un slogan promovat de o altă javră, ordinară dealtfel.

  2. E clar , esti printre desteptii de dreapta 🙂 iti doresc sa traiesti cum ai votat 😃

   1. Ma refeream la prelungirea celui din 2020 pentru 2021 care pare sa se prelungeasca asa cum reiese din art.XII al. 4.Dar oare nu ar fi bine sa ne incadram la alin 1 cu formatul electronic?

 2. Buna ziua Dnu.Dumitrascu.Dupa primele proteste sindicale de azi,MM.(R.Turcan)face apel la sindicate la “pace”de 6 luni!Ce să rezolve în 6luni?Ce nu au fost în stare în guvernarea anterioare și ne-au dus cu zăhărelul!?
  De cate ori nu au făcut apel sindicatele(implicit și dvs) la respectarea legii și acordarea drepturilor legale,atât!Rezultatul îl știm cu toții!Tegiversari,procese,etc.
  Sa nu cădem în capcana lor!Că nu au bani,e treabă lor nu a noastră! Și-au dorit puterea,să caute soluții.Fiecare parlamentar să se împrumute pe,persoana fizica fiecare și sa vina cu bani.
  Sa nu mai acceptam compromisuri care ne afectează în mod direct.
  Probabil își vor pune in aplicare proiectul,urmând să ne belească și cu legea pensiilor,mod calcul,etc.unde deja au avut grija peședisții,iar actualii au promis dreptate cu capul spart.
  Sa auzim de bine că de văzut,nu se vede!

 3. catu/ matu asta a avut un an plin sa-si puna la punct strategia dictata de u.e. ,cea de austeritate.pandemia le-a cazut manusa.acum cu alianta asta de centru-dreapta impusa si dictata de valorile din u.e. ne asteapta zile grele.vor umbla si la sporuri,modul de calcul al pensiei si varsta de pensionare in sistem.ciuca ala a zis candva,ceva de sistem…cine sunt in opinia lui ca militari/isu.man.jandarmi.vedeti asigurarile mai si man ca nu sunt proiecte de modificare a legislatiei.cand astia te asigura/dezmint un zvon inseamna ca este exact invers

 4. O solutie ar fi sistarea chiriilor, decontarile de medicamente, decontarile fictive pe transport, imputernicirile, 50 %, sporul pe weekend, plata orelor suplimentare etc. … si astfel avem bani pentru marirea de salariu cu 25 % pentru toti angajatii din penitenciare.

  P.S. unii smecheri isi dubleaza salariile cu banii pe chirie, sporul pe zielele lucrate in weekend si ore suplimentare, dar majoritatea (adica prostimea) trebuie sa se bucure ca nu au salariul redus.

 5. Singura solutie pentru a creste veniturile , in 2021, ar fi sa taxeze marea evaziune fiscale, din diferite domenii : petrolier, legume-fructe… Romania a ramas campioana Uniunii Europene la evaziune fiscala la TVA- statul roman a pierdut 3,3% din PIB in 2018 din neincasarea de TVA… Nemaivorbind de averile celor care fac infractiuni mari in Uniunea Europeana, iar aici sunt proprietari de spatii comerciale, imobile… Buni ,, spalatori ” de bani…

 6. Pentru prostime nu sunt bani,dar pentru ei (parlamentari)au avut grija sa.si mareasca veniturile inainte de alegeri.Daca as castiga cat un parlamentar sigur nu asi mai avea tupeul sa cer cele cateva procente stabilite de lege.Mai vad si cativa deastia gen sinpen. ……care cred ca se bucurau si cand taiau 25%alde base..si ei numai stiau numarul banilor din conbinatii cu statul dar asa a fost intotdeauna pentru prostime ..daca mai ramane.De ce nu au facut publice aceste declaratii inainte de alegeri.?

 7. D-le Presedinte,
  Se pare ca SNPPC si alte organizatii sindicale din politie au facut front comun si maine deja au intalnite la sediul MAI cu ministru….
  La noi,pe cand???

  1. Dupa cum tocmai v-am informat in articolul pe care-l comentati, exact asta am solicitat si noi. Asteptam un raspuns. Oricum, problema nu e intalnirea. Asta se poate face. S-a facut azi si la Ministerul Muncii si la MApN. Problema e ce se poate obtine. Realistic vorbind, OUG-ul nu mai poate fi intors si va produce efecte. Modificari vom putea sa mai facem cand ajunge la aprobare in Parlament ca si in anii trecuti.

   1. Modificarile in parlament vor putea fi facute in timp util,astfel incat in februarie sa fie platit salariul cu cei 25%?

    1. Nu. De regula dureaza. Acei 25% erau de fapt jumatate din diferenta de coeficient fata de cel prevazut pentru 2022. Daca reusim sa punem presiune Guvernul poate modifica mai repede. Problema e daca oamenii se vor implica in actiunile ce urmeaza a fi organizate.

     1. Cu alt OUG se poate modifica ordonanta care va fi adoptata acum cu inghetarea.
      Daca nu se vor implica,inseamna ca ne meritam soarta din plin.

 8. Domnule Presedinte ,cu stima.Am cerut bani pentru decont chirii,s-au dat[desi unii aveau palate,apartamente pe alte nume],am cerut decont transport,s-a dat,spor de 75%s-a dat,50%s-a dat,totul s-a dat smecherilor,nu celor care meritau.In timp ce particularii isi plang in pumni ca,nu au ce pune pe masa de sarbatori,noi cerem decont pt achizitionare de palate,cerem si iar cerem.De ce nu se cere impozitarea salariilor si pensiilor sefilor care si-au umflat veniturile cu acei50%?stiti cat are un sef serviciu?dai un director?dar un adjunct?sef serviciu pleaca de la 80 milioane,adjunct director peste suta,director peste 150 milioane,acolo sunt banii palmasilor.Fiti demni si iesiti in strada,fiti demni si cereti taierea salariilor umflate abuziv

  1. Doamne ce (editat admin) esti. Mai rar ca tine . Cu astfel de colegi frustrati , nu mai avem nevoie de guvernanti care sa ne taie salariile 🙂

  2. Draga colegule eu sunt unul din cei mentionato de tine acolo cu 8000 pe luna trebuue sa te dezamagesc castig 6300 pe luna mai putin ca un sef post control intro luna buna….

  3. Tu ești (editat admin), nici măcar nu ești informat! Vorbești din filme. Un director câștiga pana în 10000 de Ron pe luna, și chiar ii merita sa ști la câte are pe cap, dar ce ști tu. Tu ești un papagal care sta în foișor și de acolo nu vrea sa coboare. Păcat de sistemul asta care în ultimul timp a angajat specimene ca tine.

   1. Păi voi ați angajat mă toate rubedeniile la pușcărie, de nu mai știu ăștia pe unde să i tireze , la poarta albă escortele dorm ziua în mașini, în parcare, iar ăia de zici tu papagal , leșină prin foișor de epuizare, nu își pot lua libere, concedii, lucrează câte unu pe secție, ca să țină slugile câte doi în pc2 , la gaz și câte 69 într un birou, voi sunteți de vină mă hali-v-ar balena. Poate vă rupe chiloții ăcștia…

   2. Nu câștiga nici 60, depinde mult de vechime. Dar, intr-o opinie personală, nici pe aia nu-i merită. 😅

    Nu stiu la alții cum e, dar sa fii director de pușcărie, in situația in care totul e coordonat și supravegheat de o alta structura centrală, sa ai și suficiente resurse umane, cred ca e cel mai ușor lucru.

    Văd multe comentarii și înțeleg rapid ca mulți au uitat care e scopul și rolul nostru. Nu neg importantă fiecărui post, dar motorul principal de reacție îl reprezintă hotisorul. Și, deseori, văd ca pe mulți i-a furat birocrația excesivă și s-au pierdut de conținut.

 9. Păi veniți la poarta albă să vedeți epidemie de hernie de disc, falși operați, dar cu acte, bolnavi închipuiți cu acte, băieței de 22 de ani care vorbesc că vor să iasă la pensie, angajați de 2-4 ani bolnavi de hernie de disc, funcționari de birou cu hernie de disc, am depășit de mult limita bunului simț, ne furăm singuri pălăria

  1. Ma surprinde ce ziceți, epidemia de acolo nu le aduce incapacitate de munca pentru pensionare.

   Hernia de disc este o incapacitate adoptiva cu o disfuncționalitate funcțională medie, deci, e posibil sa nu fie asta motivul epidemiei.

   1. Da, e un fel de prostie amestecată cu hoție, se numește analfabetism funcțional și l găsim la unii dintre șefi…

 10. pt DASDRP- esti un intrus al sistemului,intrat si obtinut postul fara concurs,poate numit pe functie,desi nu cred ca esti ofiter.Scrisul si exprimarea lasa de dorit,ai terminat SH-ul?

Comments are closed.