8 thoughts on “Discuții la Ministerul Justiției despre înghețarea salariilor personalului din penitenciare

 1. Cu respect, insa sa nu ne bazam pe venituri din specialisti de clasa , sau altele unde impactul nu este pt toti colegii.
  Miza cea mare este jumatate din diferenta ce ar trebui acordata la 01.10.2021(diferenta pe care alti bugetari o au inca din 2017).
  Bineinteles ca ar trebui actualizata norma de echipare , avea cea mai mica norma din tot sistemul,aici tine de ministru si se poate obtine ceva cu argumentul acesta .
  la fel cum ati zis si dvs plata sporurilor in CO si decizia 51.

 2. Poate ar ajuta multi colegi si si aplicarea dreptului pt plata ratelor celor ce au luat credite inainte de 2019. Daca tot mergeti la intalnire ar fi bine sa-i pomeniti de aceasta discriminare la nivel de sistem.

 3. Aseară,pe posturile tv,Stolojan critica bugetarii precum că ar fi singurii supărați pe ordonanța austerității pe motiv că, comparativ cu mediul privat care a fost cel mai afectat de pandemie,noi am stat bine mersi cu banii!Pai atunci sa privatizeze și bugetarii și împăcăm toată lumea!Mai provaduia fostul premier că în 2021 după o analiză serioasă privind legea salarizării se va lua o decizie privind mărirea salariilor(mă îndoiesc că așa va fi),în care nu trebuie sa se mai regăsească sporuri aberante:antena,calculator,confidențialitate,doctorat,etc.
  Cine știe ce ne mai pregătesc domnii guvernanți!
  Un An Nou cu sănătate tuturor!

 4. @Gina, ba pe mine nu ma intereseaza chirie, nu ma intereseaza vouchere, nici Oscar 50%, ma intereseaza titlul de specialist de clasa. Intr-o intalnire cu ministrul de interne, sindicatul S…C din MAI a obtinut aparitia sumelor necesare in bugetul pe 2021. Vom ramane, astfel, singuriii din sistemul de aparare fara acest titlu. Eu chiar vreau sa dau examen si sa il obtin. Tu, stimata Gina, daca nu vrei acest titlu, poti sa militezi pentru vouchere de vacanta si in 2022. Succes! De aia nu are ursul coadă.

 5. Dacă stau să mă gândesc bine principiul creșterii salariale este egal cu cel al nevoii celor 50% diferență salariala, creșterea NE sau calcularea salariului la valoarea din 2018 (nici măcar la cea de astăzi), nu la cea din 2006.
  Adică nemulțumirea nu este legata de blocajul salarial impus de PNL ci de principiul tratării inegale comparativ cu alți bugetari. Bugetarii nu pot fi impartiti în doua clase (una buna iar alta mai puțin bună) exact cum nu există termen de comparație pentru frumos (ori ești ori nu mai ești).
  Principiul ” ultimul va fi cel dintâi”, nu s-a aplicat niciodată la Penitenciare. Adică, nici nu am murit de foame dar nici nu am dus o viață de huzur. Este exact copilul acela pedepsit pentru ceva ce n-a făcut, ținut la colt pentru nevinovat pentru că aspectul său fizic nu corespunde cu cel din șablon. Este exact cazul testărilor psihologice, când noi suntem altceva decât restul sistemului de apărare, un moț moțat dar la fel de urat mirositor comparativ cu alte moțuri (adică suntem la del ca ceilalți din sistem dar ne place să credem că valoarea noastră este alta).
  Concluzia : principiul este totul! De ce nu și noi, de ce întotdeauna tratamentul nu este egal, legea nu se aplică unitar corect? Altfel…
  Vorba: ” capul plecat sabia nu-l taie”, nu a corespuns niciodată cu realitatea penitenciară! Acesta este motivul pentru care trebuie sa ieșim în strada, să ne cerem drepturile!

Comments are closed.