Categories
sindicat

Pe scurt despre provocările începutului de an 2021 pentru personalul din penitenciare

Zilele trecute am transmis către ministrul Justiției o adresă comună care sumarizează problemele deja transmise în discuția avută la începutul săptămânii. Mai jos detalii.

În context

Sindicatele din penitenciare în dialog cu ministrul Justiției despre problemele personalului din sistemul penitenciar

Pensiile militare, încotro?

OUG 226/2020 privind înghețarea pensiilor și salariilor, publicată

8 replies on “Pe scurt despre provocările începutului de an 2021 pentru personalul din penitenciare”

Cred ca mai sunt si alte chestiuni, unele sunt cerute si de catre colegii nostri din alte structuri ale sistemului de aparare, ordine publica si siguranta ale statului. Observam ca anumite sindicate din MAN si MAI tot solicita periodic, (cei de la MAI o vor face din nou saptamana viitoare), revizuirea grupei de munca pentru colegii nostri personal contractual. In anul 2001, acestora le-a disparut, pur si simplu, grupa pentru conditii de munca, aplicandu-se o legislatie discriminatorie si foarte stufoasa. Pe parcurs, numai cateva categorii, limitate ca numar, au reusit sa isi recupereze acest drept. De exemplu, in prezent, exista un PL in Parlament numai pentru cei care lucreaza in MAN, in domeniul pulberilor explozive, atat. In februarie, anul trecut, dl.ministru Ciuca trimitea tuturor sindicatelor din sistem , cred ca si catre FSANP, un proiect de HG pentru intreaga structura, Oamenii nostri au iesit, intre timp, la pensie, fara 8 sau 10 ani, poate si mai multi, unii, fara conditii speciale, deosebite etc.

Si noi am facut acelasi lucru revenind periodic in aceasta chestiune in colaborare cu ceilalti colegi din sector. Din pacate, desi au fost mai multe initiative nu s-a reusit recuperarea grupei de munca. In ceea ce priveste pulberile explozive nu prea e cazul la noi.

Altfel, sigur, lista completa de probleme e mai degraba o enciclopedie.

Blănosu de poarta albă ( iunuz) – un mamifer gonflabil nevertebrat cu putză mică , ostracizat de mic, din familia Hominidae genul Pan , care a fost observat prima dată în zona posturilor de pază alături de alte specii înrudite cu el, de culoare preponderent maro , acestea din urmă fiind acoperite cu un strat organic , subțire de fibre celulozice(hârtie). Apoi a fost văzut rareori , ascuțindu-și colții prin birou, specie saprofito-parazitară , ocrotit în poarta albă.
De ceva vreme , se tolănește arogant și flatulos , într-un scaun de șef primit ca cado , purtând pantofi
cu trei numere mai mari(gen Charlie Chaplin) pentru a părea mascul din specia mai sus amintită, cât și pentru a nu-l confunda celelalte viețuitoare cu femela din specia lui. Trăiește în simbioză cu femela din specia purice ( Aphaniptera ) , aceasta fiind cunoscută pentru setea de fluide îndeosebi din glandele Tyson , nimfomană și avidă de putere , recunoscută drept păpușarul de la poarta albă.
Statul face mari aroganțe cu mulți bani cheltuiți pentru a salva și a promova atât pe el , cât și pe celelalte câteva exemplare rămase în hibernare din specia lui .

Toate ca toate dar nu vad nici un cuvant in care sa cereti dreptul de plata a ratei pt tot personalul care are credite imobiliare!

Nu vedeti acum pentru ca timpul unei intalniri e scurt si trebuie sa o luam de la inceput cu explicatiile. Am tot insistat pe asta, din pacate decizia nu e la noi.

Si, cand trebuie sa punem presiune n-avem cu cine, caci multi dintre nemultumiti raman doar in online. Nu-i vezi nici in strada si nici la alte actiuni.

Nu putem ca de fiecare data cand ne vedem cu ministrul sa reluam lista celor cate sute vor fi fiind de probleme din sistemul penitenciar ramase nerezolvate, dar o sa reluam si asta.

La mulți ani domnule Dumitrașcu,

O alta provocare a anului 2021 este continuarea organizarii concursurilor din sursa externa. În situația în care ANP își dorește sa aibe candidați pentru a ocupa locurile scoase la concurs, dar și concurenții își doresc sa le ocupe, va rugam sa susțineți candidații la concursurile din sursa externa, astfel încât sa poate susține probele de concurs.
Nu cred ca este corect din punct de vedere organizatoric, sa afișezi vineri la ora 14,o programare de susținere a testării psihologice, pentru luni la ora 7:30.Nu toți concurenții au libere și concedii la discreție, sau li se acorda imediat. Înțelegem situația sanitara și pandemia actuala, dar acest obicei era și înainte de pandemie. Va rugam ca măcar o săptămână să existe între afișarea programării și susținerea testării psihologice, astfel încât sa îți poți lua concediu sau liber o zi și sa poți face plata taxei pentru testarea psihologica.
Va mulțumesc,

Comments are closed.