Categories
penitenciar

Vaccinuri, coronavirus și alți viruși din penitenciare

Citim în presă că ar fi directori care ar pune presiuni ca personalul să se vaccineze. Ceea ce, indiferent ce opinie am avea raportat la refuznici, e o problema. Abuzul în sine e un alt virus.

Personal consider că vaccinul este o soluție la această pandemie și mă voi vaccina. Nu cred însă că cei care refuză, indiferent de motiv, ar trebui obligați. Chestiune de principiu chiar dacă unii aleg să creadă că oamenii care se îmbolnăvesc și/sau mor de acest virus nu există și că întreaga comunitate medicală mondială a luat-o razna.

Înțelegem și ce motive au: conspirații, bill-gates, microcipuri, termometrizare, fură-date-din-creier, 5-geuri, de-ce-așa-repede, l-a-făcut-china, am-citit-pe-feisbuc, nu-am vazut-niciun-bolnav/mort, etc. Nu cred nici măcar că e cazul să încerce cineva să-i convingă pe cei care știu sigur cele mai de sus.

“Mai mulți angajați ai Penitenciarului București – Jilava care au anunțat că refuză să-și facă vaccinul împotriva SARS-CoV-2 ar fi fost amenințați de conducere. Aceștia ar fi fost anunțați că vor fi puși să lucreze lângă gardul pușcăriei, cu arma în mână, în timp ce alții nu vor mai fi primiți la serviciu.  

Considerați drept una dintre categoriile de persoane aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirurs, angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost întrebați, fiecare în parte, dacă sunt de acord să se vaccineze și au completat, în acest sens, câte un formular.

O parte dinte aceștia au refuzat vaccinul, în condițiile în care nu este obligatoriu. Surse sindicale au confirmat faptul că mulți dintre polițiștii de penitenciare care au rețineri, au sunat inclusiv la liderii de sindicat, pe care i-au întrebat dacă vaccinul este sigur.

Angajații din birouri au acceptat cu toții să-și facă vaccin

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), la închisoarea de la Jilava ar fi izbucnit un scandal intern, după ce angajații care muncesc ca supraveghetori pe secțiile închisorii ar fi fost înștiințați verbal că, cine nu se vaccinează, va fi mutat la pază, în foișor, lângă gardul pușcăriei, cu arma în mână.

Pe de altă parte, cei care prin natura activității fac muncă de birou, ar fi fost notificați verbal că, în cazul în care nu-și fac vaccinul, nu vor mai fi primiți la serviciu. Totuși, aceștia ar fi acceptat cu toții să se vaccineze, motiv pentru care, în cazul lor, amenințările au rămas, oricum, fără obiect.

„Este un abuz ce se întâmplă aici! Acest vaccin nu este obligatoriu, iar metodele folosite împotriva nostră nu sunt corecte. Până la urmă, este un fel de șantaj!”, au declarat, pentru GÂNDUL.RO, sursele citate.

Același gen de formulare care trebuie completate de personalul ANP au ajuns și la structurile Ministerului Afacerilor Interne. Ca și în cazul lucrătorilor din închisori, există polițiști și jandarmi care au refuzat vaccinarea.” (Sursa: gandul.info)

În context

Abuz al Comisiei de disciplină de la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, anulat la tribunal

Justiția sancționează un nou abuz al șefilor împotriva angajaților de la Penitenciarul Gherla

Schimbări la Penitenciarul Vaslui ca urmare a neregulilor reclamate de sindicat

13 replies on “Vaccinuri, coronavirus și alți viruși din penitenciare”

O sa asigure avocat si-o sa-i raspunda cu aceeasi moneda celui care abuzeaza de plangeri la parchet. Nu e chiar atat de complicat.

Dezamăgitor articol. Domnule Dumitrașcu, vaccinarea este un act medical iar actele medicale sunt CONFIDENȚIALE. Nu interesează pe nimeni dacă vaccinati sau nu.

Nu va place/intereseaza, nu cititi. Imi pare rau ca va dezamagesc, dar daca am ceva de spus o sa spun si n-o sa las dezamagiri anonime sa ma cenzureze. Eu o sa ma vaccinez.

In plus, port masca in public si m-am si testat periodic. Nu vreau nici sa ma imbolnavesc si nici sa ii imbolnavesc pe altii din teribilism ori din alte motive personale.

Asta ca sa nu mai spun ca nu prea intelegeti cum vine treaba cu confidentialitatea. Orice persoana poate oricand sa faca public ceea ce in ce o priveste e confidential pentru terti.

PS. Cum se face ca tocmai speriatii de scenarii subversive mondiale nu inteleg ca si ceilalti care nu vad tot felul de microcipuri ascunse pe te miri unde au dreptul la opinie?

Haideti totusi sa n-avem impresia ca scenarita e noul normal si ca cei care aleg o cale fireasca de a se proteja si de a preveni imbolnavirea celorlalti sunt cei care au o problema.

Velicea director imputernicit ar trebui să își vadă de treaba lui .Când era ofiter de serviciu la Rahova strangea bani de la colegi pentru bautura.

@Ela
Cred ca creati panica in lumea noastra,a gardienilor.
1)Sa inteleg ca iinduceti ideea ca dl Dumitrascu ar fi un influencer,ceva de genul dlui ala din Caracala(Alex C) si am fi cu mintea la nivelul unui adolescent?
2)Sa inteleg ca toti doctorii aia care spun la TV ca se vaccineaza(medici civili si militari) incalca normele de confidentialitate ale actului medical?
3)Sa inteleg ca a prezentat dl Dumitrascu numele colegilor care nu vror sa se vacineze si nu mai vad eu?
Sa inteleg ca a obligat dl Dumitrascu pe cineva sa se vaccineze ?
4) Nu mai inteleg nimic…..

Puțulica, mai ușor cu pianul prietene
Nu de alta dar ANP prin adresa trimisă prin unități a solicitat să se stabilească cine vrea să se vaccineze, nu cine nu vrea.
Directorul a spus că se impune să mai adauge ceva de la el și astfel au fost făcute liste cu cine dorește ori nu dorește să se vaccineze, iar oamenii obligatoriu să de-a scris acest lucru
Astfel de la adresa ANP corectă cum se remarcă și în articol, se ajunge la altceva și asta doar din vina director. Simplu nu, ori poate nu???
Ulterior se plusează că cine nu semnează sau refuză nu mai este primit la serviciu, amenințare plecată tot de la director
Am întrebat și eu colegi in țară și este adevărat, sunt multe exemple gen Jilava, Brăila, Galați, Poarta Albă, etc, în general penitenciar unde se află pe funcție împuterniciți.
Degeaba se zbate lumea să facă ceva bun, dacă director penitenciar una citește și alta spune oamenilor că trebuie făcut, dar unde nu i nici Domnul nu cere. Vină aparține și DPCT care nu raportează corect ce se întâmplă, dar 50/ contează, nu???
Vezi exemplu tău, părerea mea.
Lăsați oamenii în pace, cei care au ceva liceu și au prins și alte vremuri se vor vaccina, cei care fac facultatea să primească funcție sau 25% nu sau vor face probleme colegilor
Somn ușor

Hai ca ai incercat sa spui si tu o fraza “desteapta” mai “zlm”, mai…. Stai linisti ca pe langa S.H. mai sunt si T.M. si Cantemiristii, Ecologisti si alte “nații” de stat si private.
Fiecare e liber sa scoata pe gura ce vrea, chiar daca ii pute si mintea.

Mai Simpatiku Gogu tu faci parte din aia enumerati.Stiu un film despre Gogu,era cel mai prost personaj,te regasesti?

Ooo da’ ce te-a “durut”…:)). Stii bancul cu zlm, limitat si mizer? Indiciu z – vine de la Zdreanta cel cu ochii “din” faianta.
Mai pune mana la munca si vino cu idei, daca le ai, despre si cum sprijinim actiunile sindicatului si dupa, sa veniti cu pretentii la presedinte. Unii ca tine stiu doar sa ceara si sa de-a la cap din spatele tastaturii, ca atat va “duce curajul”.

ce limbaj folosesc detinutii ,asa limbaj folosesti si tu Gogu.Esti mult prea mic sa ma cobor la infectul caracter.Era un citat;; nu te pune cu prostu.Iti recomand filmu cu prostu Gogu

Comments are closed.