Categories
sindicat

Penitenciarul Târgu Jiu, agenți amenințati de conducere pentru că au semnalat nereguli

Abuzuri în serie la Penitenciarul Târgu Jiu. Pe scurt, 6 agenți de penitenciare semnează o petiție prin care informează conducerea despre o serie de probleme. Reacția: amenințări, insulte și încercări de mușamalizare.

Pe scurt, în noiembrie 2020, 6 agenți din Penitenciarul Târgu Jiu, după ce au încercat ierarhic și au constatat că nu au cu cine, au pregătit o petiție pe care au înaintat -o șefilor ierarhici referitoare la o serie de probleme care pun în pericol siguranța deținerii și a penitenciarului.

Evident, cineva din unitate a primit petiția spre rezolvare, și a tot făcut la variante care nu au mulțumit mai marii penitenciarului, deși probe sunt, iar înregistrările video au fost disponibile o vreme și puteau fi foarte ușor verificate. Dacă, desigur, cineva și-ar fi dorit să identifice și să rezolve probleme, nu să mușamalizeze.

Între timp, agenții cu pricina au fost inițial rugați, după care amenințați să-și retragă acea notă de informare/petiție care ajunge și pe la ANP. Nu de alta, dar e vorba despre același penitenciar unde se constată sute de nereguli și conducerea e mereu cadorisită cu majorări de 50%.

Mai nou, agenții care și-au permis să sesizeze acele nereguli sunt chiar insultați și evident că sunt subiectul unor acțiuni de intensă vânătoare de greșeli. După cum bine știți că se mai întâmplă prin penitenciarele unde directori, altfel personaje umile cu șefii de la centru, se transformă în cneji.

O să întrebați, desigur, ce e atât de grav în acea notă raport încât conducerea penitenciarului reacționează în acest mod. Ei bine, cu siguranță, sunt atât de grave încât nici măcar nu pot fi postate ca atare pentru că ar da unora idei și nu e cazul s-o facem noi. Au ei destul timp să ne studieze greșelile, mai ales dacă nu suntem în stare să le reparăm.

În context

ANP, verificări in cazul infractorilor notorii transferați la Penitenciarul Targu Jiu pentru liberare în viteză

Management prin incompetență, cazurile Târgu Jiu și Buziaș

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

10 replies on “Penitenciarul Târgu Jiu, agenți amenințati de conducere pentru că au semnalat nereguli”

Pai nu cred ca va anunta maine ca aveti sedinta tot maine….
Nu ramasese ca saptamana asta sa aveti o noua videoconferinta unde sa vina cu precizari dupa ce a cerut o saptamana ragaz?

Mda, noi vrem respectarea lg salarizării în sensul acordării dif. de 25%, și jegosul asta de cuțu tocmai ce anunță că mai taie și din sporurile actuale+lg salarizării abrogata.
Ce dracu vom face?
Nu-mi vine în cap decât o demisie în bloc, și când spun asta ma refer la un bloc de vreo 10000 de demisii. Sa rămână boshii din anp pe plantație, ca oricum din partea lor nu avem nici un sprijin.

https://www.snppc.ro/14-01-2021-comunicat-la-negocierile-de-ast-zi-fsnppc-i-a-solicitat-ministrului-afacerilor-interne-s-fie-respectate-prevederile-legii-153-2017-i-ale-le-bd10540

Se pare ca noi nu avem ministru
Iar politia se pare ca s a dezis de noi. Solicita doar pt ei restul de sporuri ca au ramas neacordate. Si au sanse mari sa le obtina.
Se pare ca strategia de a ne dezbina a functionat….din pacate

Ei au obtinut deja titlul de specialit de clasa si majorarea de 75% pt cei cu copii sub 12 ani.
Noua ministrul nici nu se oboseste sa ne raspunda

Se vor aproba si la noi cele 2 ordine si vor intra in vigoare, chiar daca lucrurile se misca mai incet. Legea e lege si oricat ar incerca cineva sa traga de timp, trebuie aplicata.

Se pare ca la MAI merge bine comunicarea cu ministrul….
La noi…..ZERO
Informatii de interes si pt noi mai jos:
Titlu de specialist de clasa se acorda ABSOLUT TUTUROR POLITISTILOR, sa insistam sa fie si la noi la fel,nu sa fim singurii prosti.

Concluziile ședinței de astăzi cu dl. ministru Lucian Bode.

Astăzi 14.01.2021, începând cu orele 10.00, la nivelul MAI a fost organizată o întâlnire de lucru, la care au participat reprezentanții organizațiilor sindicale și conducerea ministerului, ședința fiind prezidată de către dl. ministrul Lucian Bode.

Federația Polițiștilor Sed Lex a fost reprezentată de către președinte Florin Vîlnei.

Am susținut și detaliat propunerile formulate prin adresa comună înaintată la prima noastră întâlnire din 30.12.2020.

Urmare a discuțiilor am concluzionat următoarele:

1. La data 30.12.2020 s-a emis OMAI nr. 184 privind acordarea sporului de clasa. Beneficiari aproximativ 76.000 de polițiști. Impact 119 mil lei pt. 2021;
2. OUG privind decontarea serviciilor turistice neefectuate în anul 2020, se poate deconta și în anul 2021 în limita a 1450 lei. Impact 200 mil lei;
3. Acordarea stimulentului de 75% din salariu de baza pentru cei care aleg să nu își îngrijească de la domiciliu copilul minor. Impact 239 mil lei;
4. Proiect de OUG privind acordarea unui stimulent salarial în cuantum de 1000 lei brut, pentru personalul MAI care lupta pentru combaterea COVID 19. Beneficiari aproximativ 35.000 de lucratori. Impact 35 mil lei lunar;
5. Amendament de modificare a Legii nr 56/2020 pentru ca personalul MAI decedat ca urmare a contactării virusului COVID 19, să beneficieze de pensie de urmaș în cuantum de 75% din salariul de bază;
6. Demersuri de modificate a Legii nr. 487/2002 – Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice;
7. Proiect privind uniformizarea sporului pentru polițiștii de poliție judiciară. Beneficiari aproximativ 32.000 de polițiști. Impact 103 mil lei.
8. Demersuri privind majorarea normei de hrană. Impact 185 mil lei;
9. Demersuri privind modificarea acordării compensație pentru chirie, aceast drept să se efectueze în funcție de zona în care își desfășoară activitatea polițistul;
10. Demersuri privind diminuarea deficitului de personal. În prima etapă se află în desfășurare TCO, ulterior se va stabili calendarul privind admiterile la școlile de agenți și subofițeri;
11. Demersuri privind indexarea pensiilor militare de stat.

Dl. ministru Lucian Bode ne-a comunicat că în ședința de guvern din data de 15.01.2021, se va aproba o limită maximă de buget pentru fiecare minister.

Totodată, dl. ministru ne-a informat că a solicitat tuturor prefecturilor să comunice numărul de beneficiari ai stimulentului pentru COVID 19, a cuantumului pentru fiecare beneficiar cât și a raționamentul acordării acestui drept.

Astfel că rectificările bugetare suplimentare să nu se mai poată efectua, pentru a nu dezechilibra bugetele altor ministere.

Din bugetul alocat MAI pentru anul 2021 ( 27 miliarde lei – cu 30% mai mare decât anul precedent ) aproximativ 80% îl reprezintă cheltuielile de personal.

Evoluție buget: 12,7 miliarde lei:
– 16% mai mare decât bugetul anului 2017;
– 36% mai mare decât bugetul anului 2018.

După ședința de guvern din data de 15.01.2021, vom continua întâlnirile de lucru în același format.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *