Categories
penitenciar

Incidente în serie la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă

Presa scrie despre tot felul de incidente de la Penitenciarul Poarta Albă cu scenariile de rigoare. Pe scurt, deținuții ar fi filmat căderea unui tavan cu un telefon pentru a cărui introducere un agent de penitenciare a fost ulterior reținut.

Agent la Penitenciarul Poarta Albă, reținut pentru mită și introducerea de telefoane mobile în penitenciar

Un agent de penitenciare de la Penitenciarul Poarta Albă a fost reţinut pentru 24 de ore marţi, 12 ianuarie. Procurorii îl acuză de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi introducerea în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 29 decembrie 2020, în urma pretinderii anterioare, inculpatul, agent de poliţie penitenciară la Penitenciarul Poarta Albă, ar fi primit de la o persoană suma de 1.100 de euro şi un parfum, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil şi a unui parfum în penitenciar şi remiterii acestor obiecte către un deţinut”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

În cursul acestei zile au fost efectuate percheziţii atât la penitenciar cât şi la locuinţa inculpatului, ocazie cu care au fost găsite atât telefonul mobil introdus ilicit în penitenciar, cât şi cele două parfumuri şi suma de 5.500 de lei, bani obţinuţi de agent în urma schimbării valutei primite ca mită în lei.

Procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe timp de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei următoare să fie formulată propunere de arestare preventivă, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.  (sursa: adevarul.ro)

Tavan, căzut peste deținuți, la Penitenciarul Poarta Albă

Numai că, în realitate, lucrurile sunt ceva mai complicate. De fapt, totul a început luna trecută, când în incinta Secției Exterioare Valu lui Ttraian, aparținând de Penitenciarul Poarta Albă, mai mulți deținți au fost prinși sub un tavan de beton. Mai exact, tavanul din beton al unei băi a căzut peste deținuții aflați în încăpere. Nu se știe, pentru moment, cauza incidentului. Că o fi vorba despre degradarea clădirii, că o fi din cauza infiltrațiilor care au îngreunat placa de beton, nu se știe sigur, cert este că în jur de 5-6 persoane din rândul deținuților au fost rănite, unele destul de grav.

Atunci, unul dintre deţinuţi a filmat cu telefonul mobil pe care îl primise din exterior – același telefon care a făcut obiectul perchezițiilor de marți. În tot acest timp, persoanele rănite au fost transportate în mare secret la Spitalul Județean Constanța, unde li s-a făcut tomografie și au primit îngrijiri medicale.

Reprezentanţii penitenciarului au vrut să ţină secret incidentul, numai că… ghinion! S-a aflat de existenţa filmuleţului care arată că în unitate s-a prăbuşit un tavan, aşa că au fost organizare aceste percheziții, în speranța că va fi găsit telefonul cu care s-a filmat şi, implicit, pentru a fi tras la răspundere vinovatul (cel care a pus la dispoziţie telefonul). Doar că filmulețul apucase să “părăsească penitenciarul”, astfel încât vom reveni cu imagini de la acest incident, dar și cu un punct de vedere oficial din partea conducerii Penitenciarului. (sursa: focuspress.ro)

În context

Tentativă de evadare ca-n filme la Penitenciarul Spital Poarta Albă

Agent de la Penitenciarul Poarta Albă arestat pentru corupție

Abuz al Comisiei de disciplină de la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, anulat la tribunal

19 replies on “Incidente în serie la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă”

Făcea și el un ban de benzină , să l ducă pe ursi acasă , așa fac toți “soferii șefilor”.

Acolo la PPA nu aveți o persoană sau o comisie care să verifice periodic integritatea structurală a clădirilor?
Cade pușcăria pe voi!!!
P. S. D-le președinte nu aveți nici o veste dinspre M. J.?
Întreb pentru Gina și Alin 😁!!

Diferență mare(ca preț..) între provincie și capitală……
Unde mai pui că telefoanele de la Rahova erau și….. prăfuite !!! 😀

Macar pentru ‘astmaticu’ “,daca aveti vreo veste ,ca sa nu -l ia criza…… ca de cand cu covidelu ‘ nu te mai primeste la “hospital'” .Dom’ne eu nu glumesc,dar baiatul asta de la Rahova,bucuresteanu’,bre ,12 mii de epuroi ar mai fi ceva, da’ ala de la Puerto Blanca e prea generos,numai una mie de lovele…..Cred ca si-au luat baietii partea leului,daca nu se da de niciunele-nu tu rata la chirie, 75% ca nu are cine sa stea cu plozii,nu aplici tu decizia ICJC,pai nu te face sa-ti faci tu rost de lovele? Dom’ne,astia care este da la Bucuresti,astia stie sa se descurce…..nu ca provincialii

Așteptăm cu nerăbdare să le cadă tavanul în cap și lui taranu , banuta , purice, balosu și acoliților lor.

E aproape imposibil să cadă ceva să nu lovească o rudă al unui șef la poarta albă…… Cică a căzut un electromotor de tractor în capul unui protejat de-al lui balosu, neam , rudă….concubin….

le-a plătit la juma` de preț ,că se cunosc….electromotor , compresor, butelie aer, cameră de frânare remorcă , baterie + mâna de lucru 3000 de lei , o adevărată afacere!

să lucreze cu grijă mare ăla de desface la piese , pe la grădină, că mai dojdește pe acolo și să nu se lovească cu sculele peste mânuțe , că nici protecția muncii nu-l mai salvează!

Asta e Lupta Anticorupție , cad doar fraierii, săgețile , adevàrații corpți rămân să corupă în continuare.

Se aude că mascatul care a fost lovit cu gratia în cap, desprinsă de la geamul sppa când a fugit hoțul , este văr cu domnul boicu? Întreb pentru un prieten.

Este corect domnule președinte să mergi să te vaccinezi la o distanță cuprinsă între 30-40km de Tg Jiu.?Cadrele Penitenciarului sunt trimise să se vaccineze la Tg,Cărbunești,Motru sau Novaci, după ora 15.00.

Comments are closed.