Cifra zilei: 18.245
sindicat

Cifra zilei: 18.245

Conform celor mai recente informații furnizate de ANP 18245 de locuri de cazare ar avea sistemul penitenciar românesc, standardul luat in calcul fiind de 4 mp pentru penitenciare și de 7 mp pentru penitenciare-spital.

Statistica arată că 14 penitenciare cazează mai mulți deținuți decât ar permite spațiul disponibil, iar 21 mai au ceva spațiu, dar numărul deținuților este în creștere. La 19.01.2021 în penitenciare fiind 20.572 de deținuți cazați la o capacitate de 17.153 de locuri.

La minori situația stă bine. 376 la 800 de locuri de cazare în centrele de deținere și 241 la 292 în centrele educative. În penitenciarele spital ar fi 594 de deținuți bolnavi la cele 1287 de locuri disponibile, și asta în vremuri de pandemie. În total, 21.783 de ‘clienți’ la o capacitate de cazare de 18.245.

Din păcate, ANP nu postează și informații referitoare la deficitul de personal ori la volumul de activități ori de concedii restante sau ore suplimentare, ori alte statistici de interes. Ar fi și acestea utile pentru informarea publicului.

În context

ANP, proiect privind activitățile de educație și asistență psihosocială în penitenciare

https://fsanp.ro/2019/10/15/ziua-internationala-a-educatiei-din-penitenciare/

Proiect privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

22 thoughts on “Cifra zilei: 18.245

 1. ANP ul trebuie să se numească agenția națională de protecție și ajutorare a hoților împotriva legii.

  1. Sau poate am uitat de cohorta asta „Decizie declinării acestui dosar al DNA către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie – care are în atribuţii strict investigarea unor presupuse fapte ilegale comise de magistraţi – ridică, deci, nişte semne de întrebare. Pentru că dosarul DNA nu vizează doar fapte comise de procurori sau de judecători – care ar putea fi implicaţi în punerea în libertate ilegală a unor puşcăriaşi care au declarat că au scris „opere ştiinţifice” –, ci fapte comise de deţinuţii scriitori şi de cei care au contribuit la punerea lor în libertate, adică directori şi patroni de edituri, cadre universitare, angajaţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor” .

   1. Iar apoi avansări în grad la excepțional, 50% pentru merite deosebite și lucrări de excepție( cum a primit și buruleanu andrei-sima ) , acordări de titluri științifice de doctore …..pentru niște mizerii de oameni.

    1. Mizerii ca buru , giovani cîrtog, gonzo, protejați și răsplătiți de conducere…ar trebui să stea unde le este locul.

 2. Ce facem cu protestele?
  Ministrul se pare ca ne ignora total…
  Ce a transmis saptamana trecuta la scurta intalnire? Cand revine cu observatiile?
  La MAI s a acordat titlul de specialist de clasa……

  1. Incepem actiunile pe 1 februarie. Cred ca i-am dat deja destul timp dlui ministru sa studieze. Nici macar ordinele care erau gata nu le-a semnat dl ministru ca sa nu mai dpun ca nu si-a respectat propriul termen.

   Singurul semn de intrebare e cati dintre vitejii anonimi din online se vor si implica efectiv si asumat. Nu de alta, dar experienta precedentelor 3 inghetari demonstreaza altceva.

 3. Subiectul”ore suplimentare”nu este abordat de ANP fiind destul de sensibil..
  Sau poate nu au primit încă situația cu orele suplimentare efectuate de colegii care s-au pensionat anul trecut, alt subiect”fierbinte”!

 4. Domnule Dumitracsu,
  Ma uitam pe subiectele de trecere in corpul ofiterilor de la MAI , la ei absolut toate sunt grila si EXCLUSIV CU O SINGURA VARIANTA DE RASPUNS( din 3 posibile), la noi va fi la fel?
  Am inteles ca se va introduce si spete, insa grilele vor fi cu o varianta de raspuns corecta din 3 posibile??

   1. Ne puteti ajuta cu o intrebare la Anp azi cu privire la o data aproximativa de incepere a concursurile din sursa interna? Ne-ar fi de mare ajutor.
    Stim ca nimeni nu stie data exacta,insa un calendar aproximativ sigur a fost discutat.

    1. Depinde de cat de repede se misca testarile psihologice. Ultima discutie era ca incep la jumatatea lui februarie daca nu se intind mai mult evaluarile pentru sursa externa.

     1. Domnule Dumitrașcu,

      Umbla zvonuri pe internet, și cum fum făra foc nu iese, cum ca sunt șanse sa se suspende concursurile din sursa externa în desfășurare, iar candidații declarați admiși sa nu fie încadrați, din lipsa bugetului pe anul 2021.
      Mie mi se pare ca ANP nu încurajează deloc și nu atrage deloc candidații. Au mai fost suspendate în 2018 pe lipsa de legislație, acum pe lipsa buget. Tind sa cred ca la ANP, când e varza nu-i butoi, când e coasa nu-i trifoi, și tot asa.

     2. Asa e, fum fara foc nu iese. Dar zvonuri care nu se confirma sunt cu miile de cand oricine poate posta un comentariu care incepe cu “se aude ca…”, “umbla vorba ca…”. Asa incep toate dezinformarile.

   1. Domnule președinte, putem solicita decontarea serviciilor turistice pe anul 2020,in cazul în care nu am beneficiat anul trecut? Multumesc

     1. Numai ca va avea de asteptat,cei de pe la financiar asteaptand luna de pe cer de la farul calauzitor anp.Desi e trecut in ordonanta de urgenta.Cand e sa taie nu mai asteapta nimeni nimic de la anp.

 5. Deși este prinsa în ordonanța de urgență care a intrat în vigoare,pentru decontul serviciilor turistice din 2020 unitățile așteaptă indicații prețioase de le ANP.

Comments are closed.