Radicalizarea deținuților din închisorile românești, monitorizată
penitenciar

Radicalizarea deținuților din închisorile românești, monitorizată

Până rezolvăm cu salarizarea înghețată și în lipsă de alte subiecte notăm o abordare extrem de proastă în mass-media care nu prea înțelege nici ce se întâmplă prin penitenciare și nici n-a prins treaba cu radicalizarea deținuților. 

Sigur, poate fi de vină și comunicatul ANP obligatoriu într-un proiect finanțat din fonduri europene, dar dacă-și închipuie jurnaliștii că noi ne ocupăm strict cu păzitul e clar că n-au înțeles nimic din prevenirea și combaterea radicalizării în penitenciare.

Angajații din sistemul penitenciar, care îi păzesc pe deținuți în mod direct și intră des în contact cu aceștia, au fost antrenați să observe imediat dacă vreunul dă semne de radicalizare și ar putea reprezenta un pericol de natură teroristă.

Vizați în mod special sunt condamnații care împart aceleași celule cu pușcăriași care provin din Orientul Mijlociu.

Amploarea pe care o luaseră atacurile teroriste din Europa, comise de fanaticii musulmani care juraseră credință ISIS nu au lăsat indiferente autoritățile din România.

Pentru că mulți dintre teroriștii europeni s-au radicalizat în închisoare, după ce, inițial, s-au convertit la religia islamică, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au demarat un program pentru instruirea angajaților în așa fel încât să poată identifica un deținut cu potențial terorist încă de la primele semne de radicalizare.

Ca urmare, potrivit unor surse din cadrul ANP, la cursuri au participat, în special, polițiștii de penitenciare care fac serviciul de pază și care intra cel mai des în contact cu persoanele încarcerate.

Citeste tot articolul AICI.

În context

Acțiuni comune de protest ale personalului din penitenciare începând cu 8 februarie 2021

https://fsanp.ro/2021/01/26/concurs-pentru-ocuparea-functiei-de-director-general-al-administratiei-nationale-a-penitenciarelor/

Cifra zilei: 18.245

 

7 thoughts on “Radicalizarea deținuților din închisorile românești, monitorizată

  1. La cat de deprofesionalizata a devenit mass media odata cu aparitia atator “scoli de jurnalism” nu ne mai mira nimic. La ei a disparut aia cu verificarea din mai multe surse, politica editoriala e lege si ei mesteca si latra tot felul de lozinci. Partea proasta e ca prinde la un public foarte manipulat si usor manipulabil in zilele astea.

  2. Am ramas dator lui Pierre, de la firul trecut, si voi incerca o legatura cu subiectul postarii. Este foarte clar ca aceasta problema, a radicalizarii unor detinuti, presupune o profesionalizare permanenta la un inalt nivel. Ne dorim sa fim respectati ca profesionisti si nu ca gardieni sau paznici de penitenciare, asa cum ne mai vad unii din afara sistemului de aparare. De aceea, cred ca este nevoie de un suflu proaspat in ANP, la toate palierele. Si, poate, nu ar fi lipsit de interes ca cei care se asteapta sa fie invitati in fruntea mesei, odata cu plecarea lui nea Firi, fie ca numele lor este Halchin sau Cotofana, sau…, sa faca un pas in spate. Si ei, ca si ceilalti din generatia lor si a noastra, sunt si suntem virusati. Sa lasam tinerii sa ridice o institutie etalon in sistemul de ordine publica si siguranta nationala. Cat despre mine, promit sa ma iau de mana cu nea Firi, cu ocazia zilei de 1 aprilie, daca DG va fi un tanar capabil, scolit la inalte scoli, cu viziune, si voi iesi din decorul penitenciar romanesc. Exista viata si dupa puscarie. Asa m-a invatat hotul.

    1. Nu este nicio “datorie”,nene Antim!Asa cum ai spus ,nu esti un mare telectual….si asta se vede!Fiindca faci trimitere la vorbele “hotului”….si intr-adevar ,sa nu fie vorba de virusul “HOTZ”!Nu vreau sa intru in polemica cu dumneata din ratiuni de simpatie! Insa,idealul nu este si realul! Adica,omul nou,”tanarul” salvator al tarii si al idealurilor rmoderne de care are nevoie tara si anp,inca nu s-a nascut! Vise placute! Cat despre “radicalizare”……unde nu este?Depinde cum privesti in soare,ori il vezi cu pete,ori fara pete!

      1. E clar, te-ai virusat si tu. Esti fan al culturii lui NU. Negi existenţa vreunui tânăr coleg capabil în sistemul nostru, esti gata să desconsideri orice initiativă care nu-ţi aparţine, negi datoria pe care eu cred că o am, urăşti tot, urăşti hoţul din custodie şi posibilitatea de a mai învăţa câte ceva în viaţă, cred că mă urăşti şi pe mine. Să te vaccinezi, Pierre, poate scapi de depresie, măcar. Şi sa iesi la miting, iti face bine. Promit sa te las in hatereala ta, de acum incolo.

  3. Ani de zile am asteptat acei tineri deschiși și cu viziune.Inca mai așteptăm dar nu prea mult .

Comments are closed.