Categories
sindicat

Comisia de disciplină de la Penitenciarul Poarta Albă, un fel de bâtă?!

La Penitenciarul Poarta Albă continuă discuțiile legate de abuzurile frecvente ale comisiei de diciplină. Un fel de bâtă la îndemâna diverșilor șefuleți.

Pe scurt, se întâmplă uneori ca cei numiți în aceste comisii să n-aibă nici abilitățile și nici cunoștințele necesare pentru a îndeplini această misiune. Și, nu e întotdeauna vina celor în cauză.

Dacă n-au înțeles niciodată că procedura trebuie respectată nu e vina lor. Dacă n-au avut tangență cu principii fundamentale precum respectarea dreptului la apărare, contradictorialitatea ori transparența iarăși nu sunt în culpă.

Nu oricine are ce-i trebuie ca să împartă dreptatea și puțini rămân neviciați de un sistem în care “depinde ce se vrea”-ul rămâne totuși regulă. Asta ca să nu mai spunem că directorii de penitenciare au în continuare prostul obicei de a încerca să dicteze decizia.

Dar, destul cu introducerea. Mai jos o altă poveste reală, despre o altă procedură disciplinară care va fi anulată cel mai probabil așa cum s-a întâmplat cu altele înainte. Ceea ce nu înseamnă că s-a schimbat ceva. Deocamdată, sperăm.

”La risc

sindicatsinpen

Sistemu’

La un moment dat, e posibil ca în carieră să ai de-a face cu comisia de disciplină, mai ales dacă te pui cu sistemu. Uneori sistemu funcționează pe enunțul: „intri la șef cu părerea ta, și ieși cu a șefului”, în traducere: pupincurism ieftin de tip kominternisto-securist.

Ce șanse ai avea, ca și comisia de disciplină, investită de către același șef, și slujit de subalterni obedienți, să funcționeze după alte reguli ale jocului? Dacă te pui cu sistemu, ai tras lozul cel mare.

M. O. Citația

Indiferent dacă ceea ți se impută, ar putea face sau nu obiectul unei cercetări disciplinare, există un început. Un șefuț, e deranjat de subalternul care refuză să gândească altfel, decât cu capul lui. Subalternul  e deja luat în vizor. Și-i tricotează niște hârtii subalternului, pe care le trimite comisiei de disciplină.

Comisia îi trimite citație. Mai precis, îl caută și-i dă copii, c-așa zice la lege, și se supără tare dacă i le ceri prin poștă. În a doua variantă, nici nu mai așteaptă dovada de primire (adică să fi ajuns la adrisant plicul) și trece direct la treabă, dând propunere de sancționare.

Practic, în ziua în care primești plicul, afli că ieri aveai termen la comisia de disciplină, și peste alte câteva zile, primești decizia de sancționare și referatul de cercetare, de unde rezultă că nu te-ai prezentat la termenul prevăzut.

M. O. Audierea

Asta se întâmplă dacă ai noroc, adică primești plicul și încă nu a avut loc audierea.

E posibil însă ca vreunul sau vreo doi dintre membrii comisiei nu poată veni (din terțe motive). E posibil să te duci la termen și să vezi o sală goală. După 10 minute de așteptări împreună cu avocatul și cu reprezentantul sindical, te duci la secretarul comisiei, care, printre înghițituri (era implicat într-o colivă), îți zice că „nu se mai ține comisia”.

D-l Slugaru ieșise din serviciu și merge acasă, iar d-l Frânaru are prea mult de lucru, și nu vine. Numele sunt  ipotetice, orice asemănare cu personaje din viața reală este întâmplătoare.

După lămuriri cerute conducerii, se găsesc supleanți. La sală, unul din ei e ghidat telefonic, pentru a ne onora cu prezența, on-line. Se discută, se dau note de probatorii, se pun întrebări. Secretarul, mai spre finalul audierii, își revine după nostalgia post-colivă și așterne câteva rânduri cu pixul pe un A4. „O să-l primiți azi” ne asigură secretarul, după ce a fost întrebat despre proces-verbal.”

Citește tot articolul pe sindicatsinpen.ro.

În context

Abuz al Comisiei de disciplină de la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, anulat la tribunal

Justiția sancționează un nou abuz al șefilor împotriva angajaților de la Penitenciarul Gherla

ANP, abuzuri în formă repetată. Ce spune instanța

 

21 replies on “Comisia de disciplină de la Penitenciarul Poarta Albă, un fel de bâtă?!”

poarta albă este manageriată prin corupție și șantaj , așa știu bănută , bălosu , purice să creeze climatul corespunzător într-o instituție de ordine publică și siguranță națională , cu cât ești mai corupt , cu atât ești mai supus , bine ,văzut , răsplătit cu 50%(buruleanu). Așa a învățat el , bănută de la vără-su , că din omul agățat poți face orice și așa controlează tot ce este șantajabil , care au fost naivi și au crezut în vorbele lor. Atât timp cât vor fi ăștia la poarta albă , situația nu se va schimba pentru nimeni, dacă ești cu ei poți face orice , să mergi pe secții să ceri țigări deținuților, de mâncare , aduci un parfum, un mobil , o sticluță cu „țuică” , o combinație, două, dacă nu ești cu ei și faci parte de exemplu din sinpen , te consideră dușmanul natural al corupției , le pui în pericol portofelul și se încearcă mazilirea ta .

păi cum să-l numești președinte la comisia de disciplină , pe unul care a vrut să mârlească și el ceva și acum îl ține brescan cu bănută legat de bot , asta e culmea dreptății, să te judece un infractor.

Din articolele d-voastră, am observat în timp că sunt unități unde permanent sunt probleme (P. P. A., Tg. Jiu, Gherla…), în schimb sunt altele de care nu auzi niciodată sau extrem de rar(Focșani, Satu Mare, Tg. Mureș..).
Care ar fi explicația?

Explicatia am oferit-o in articolele publicate. Uneori prostie, alteori incompetență ori răutate. Oameni diferiți, doze diferite.

Ar putea fi valabilă și varianta ca liderii sindicali din unitățile amintite(fără însă a ne limita la acestea..) să aibă o abordare diferită în rezolvarea conflictelor apărute între conducerea penitenciarului și sindicate, poate mai matură si mai așezată si nu doar de pe poziții de forță…
Zic si eu, n-am dat cu paru’!!

Nu dati cu parul. Am mai auzit asta. De regula cand se victimizeaza angajatorul abuzator, vezi-doamne timorat de sindicat.

Singura problema e ca pozitia de forta vine cu puterea de decizie. Ori asta de regula e la director nu la liderul de sindicat.

Liderul de sindicat poate fi cel mult insistent sau critic (uneori foarte critic ori vocal), dar o pozitie de forta nu poate avea.

Angajatorul care se plange de asa-zisa pozitie de forta a angajatului, reprezentat sau nu, e cam ca sotul betiv care-si bate consoarta reprosandu-i ca e cicalitoare.

Adica, un caracter infect cu ceva bonus de jeg pentru ca-si cauta pretext si lasa loc de a mai aplica corectia si alta data.

Aș fi putut zice “atitudine belicoasă” în loc de poziții de forță, da’ mi-era să nu fiu înțeles greșit! 😀

Am inteles idea, raspunsul ramane valabil. Si, nu stiu daca asta a fost o pozitie de forta sau am fost belicos, dar unii ar pune astfel de etichete chiar si unei astfel reactii 🙂

Nu era vorba de poziția dvs. (cu toate că… 🤣🤣!!), ci a liderilor de sindicat din unități…
Adevărul e că nici Ceaușescu n-ar fi fost ce a fost fără cozi de topor, sifoane sau lingăi, specimene de care avem destule în sistem, unele fiind membre în comisiile de disciplină

Raspunsul meu ramane valabil si evident ca ma priveste si pe mine chestiunea (doavada paranteza). Nu poate utiliza o pozitie de forta cineva care n-are putere de decizie. Un lider de sindicat poate fi eventual critic ori insistent. Si, cam atat.

De acord ca sunt destui sefi care se victimizeaza si deseori se simt lezati de existanta unui lider de sindicat activ. De regula se intampla cu cele mai putin straluctitoare stele ale managementului penitenciar.

De acord si ca sunt lideri de sindicat care uneori sar calul (inclusiv subsemnatul). Dar, a face din asta o scuza pentru comportamentul abuziv, nu prea e logic nici macar la o analiza in viteza.

Ar fi ca si cum cineva te-ar impinge pe scari (angajatorul), dupa care te-ar certa ca te vaieti zgomotos (angajat – direct sau prin reprezentanti) si s-ar supara ca, eventual, ceri sa nu se mai intample.

Sigur, ideal ar fi, in viziunea agresorului (angajator), sa nici nu te vaieti si sa nici nu ceri sa nu se mai intample abuzurile. Doar ca, asa sunt oamenii: uneori reactioneaza.

Dacă nu e vândut sau obedient, în mod evident că există o reacție din partea sindicatului. Una e să candidezi la primăria Poarta Albă și să iei peste 200 de voturi și să nu faci nimic, alta e să te implici în stoparea abuzurilor, nu?

Cam de câtă maturitate poate da dovadă un șef care abuzează continuu pe unii dintre angajați, și favorizează pe alții?

Explicația …încrengăturile , când ai un văr director general faci cam ce vrei tu într-o instituție cu capital majoritar privat ca poarta albă!

Și chiar dacă tac-tu a fost mare căpitan de șarpe la temniță , tu ai ieșit un travestit obosit cu foarte mult tupeu propulsat fiind de către sistemul ăsta de kkt , de tip sovietic , care promovează mizerii obediente.

Ciudat e ca aspectul prezentat nu e singular..se întâlnește si la alte unități…unde comisia servește intereselor domnilor directori..și sa nu mai vb de faptul ca în cadrul lor sunt membrii și președinți aserviți și cu capacitați îndoielnice, însă poate cel mai deranjant e ca și unii mari foști sindicaliști care încă mai țin în gheare funcții sindicale sau federații chiar ,practica trafic de influență cu unii directori,dictandu le pe cine sa bage în comisie ,(mai ales dacă ai fost cândva fost membru de al sau devii inamic dacă ai îndrăznit sa pleci)și pe cine sa scape cu o amărâtă de citare pe DZU .Ca sa nu zic și ca atunci când e sa ți se dea sancțiunea, comisia slugarnica nu ia în conta conduita, activitatea ta ,faptul ca pana în momentul producerii incidentului ai fost exemplar….nu…ti o trage cu zâmbetul pe buze dandu ți una dintre cele mai grele sancțiuni poate.PS…Unde sa mai găsești motivația după situații de genul asta?

E o practică, un obicei împământenit, în folosirea comisiei de disciplină ca un veritabil instrument de represiune. Partea proastă că mai există câte un 𝙝𝙖𝙡𝙘𝙖𝙥𝙧𝙖𝙯 care încearcă o manipulare ieftină, aruncând pisica peste gard, în curtea sindicatului.

Am ezitat mult asupra unui comentariu la acest fir. Pe vremea lui Bejan, cativa colegi s-au implicat intr-o tovarasie in incercarea de a afla ce se intampla la PA. Vreau sa va spun ca am hotarat sa nu mai comentam pe aceasta tema ani de zile, totul e in zadar. Nici DNA-ul, nici comisiile nenumarate trimise de la centru, nu au rezolvat nimic. Concluzia noastra nr.1 era ca acolo, la PA, aproape toata lumea este de vina. Iar concluzia nr.2, din nou surprinzatoare, era ca multe chestiuni strigatoare la cer se intampla…din cauze exterioare activitatii, dintre cele mai diverse, cum ar fi: miliardele din conturile pesoanelor suspuse ale zilei, primarul din localitate si tentaculele sale, incendiul de la miezul noptii si conducta care nu vrea sa se mute, Concluzia nr.3 era ca unul ca Dinca isi permitea, ca si cum ar fi fost pe mosia sa numita ANP, sa ghidoneze cum vrea muschii lui concursuri la care era numit presedinte de comisie cu semnatura lui Bejan (altul ex.PA), si altele, si multe altele. Multi si multe dintre cei si cele care au beneficiat de aceste mici coţcării ale acelor vremi, sunt in funcţii babane în ANP, si astăzi. Puteti sta linistiti, insa, nu vor candida la functia de DG. Chiar daca fac scandal din orice, in prezent, abia stiu sa se dea jos din sareta, unele personaje. La nevoie, putem da detalii la fel cum am mai făcut-o, de n ori, de-a fir a păr, dar va fi degeaba, v-am spus. Asadar, incercati sa cititi mai cu detasare ceea ce se reclama de acolo, cine pe cine reclama, care este reclamantul mai vocal. etc. In realitate, ar putea fi chiar invers.

apăi tot ăștia de la poarta albă l-au împușcat pe apartheid , informația a fost clasificată 150 de ani , fiind secret universal, chiar cosmic….tot ăștia dețin secrete care eclipsează biblioteca Vaticanului , însuși Papa vine de unge directorii de la poarta albă , ei dețin înțelepciunea universală ca și cum…la poarta albă s-a născut Chuck Norris mai pe scurt.

Din spusele lu’ matale nea Antime, înțeleg că fiecare unitate are conducătorii (directorii) și liderii de sindicat pe care-i merită…
P. S. Nicio reacție din partea lu’ finu'(o fi poate infectat cu Covid…. tulpina oltenească!! Dacă-i așa, multă sănătate îi dorim!!).

Cel mai mare zăcământ petrolifer din Românica , este la valu traian , informația este clasificată , al 2 lea război mondial a fost suștinut 100% cu produse petroliere de acolo , operațiunile Furtună în deșert și Vulpea deșertăciunilor au fost susținute la fel, cu petrol din valu , chiar și marea noastră stea , Soarele , arde pe motorină de la valu.

Comments are closed.