Categories
sindicat

Mass-media și ministrul Justiției despre protestele angajaților din penitenciare

Ieri de la ora 14.15, după acțiunea de protest, am avut o întâlnire cu ministrul Justiției în care am reușit să mai facem câțiva pași pe tema majorării de specialist de clasă, punerea în practică a unor decizii de instanțe și continuarea concursurilor.

Deficit de personal. Câțiva pași pentru că este evident că toate aceste demersuri presupun resurse. Pe scurt, e cât se poate de clar că există voință politică pentru ca procedurile de concurs să fie continuate și în 2021, pentru a se evita colapsul sistemului penitenciar.

Aplicare decizii instanțe. În ceea ce privește aplicarea deciziilor 51/2019 privind plata la maximul coeficientului funcției și a decizie 65/2020 privind plata corectă a sporului pentru ore suplimentare, oricât ar trage de timp angajatorul e clar că trebuie aplicate. Mai trebuie doar rezolvată problema impactului bugetar.

Ar mai fi o decizie administrativă în ceea ce privește plata corectă a indemnizației de concediu. În acest caz majoritatea instanțelor ne-au dat câștig de cauză iar la MJ deja se plătește în forma pe care noi o solicităm pentru toți angajații din penitenciare. Decizia ar trebui să fie simplă, chiar dacă ministrul nu și-a luat un angajament ferm în acest sens.

Majorarea pentru specialistul de clasă. Deja discutăm de o discriminare în acest caz, având în vedere că celelalte structuri din sectorul de apărare deja aplică această prevedere legală. Este și punctul în care demersurile sunt ceva mai avansate și după ceva modificări legislative, în legea bugetului probabil, s-ar putea găsi rezolvare în perioada următoare.

Am discutat cam 1 oră cu ministrul, am stabilit că vom continua acțiunile de protest și dialogul până când revendicările vor fi soluționate. Este evident că nu se poate rezolva de pe o zi pe alta, dar e important ca demersurile și de o parte (angajator) și de alta (sindicate) să fie făcute.

Mai jos, ceva presă:


În context

Sindicatele din Poliția Penitenciară, mitinguri de protest începând cu 08 februarie 2021

Acțiuni comune de protest ale personalului din penitenciare începând cu 8 februarie 2021

Despre timpul și logica protestelor

20 replies on “Mass-media și ministrul Justiției despre protestele angajaților din penitenciare”

Am participat. Mentionez ca nu am incredere in promisiunile acestui ministru. Majorarea pentru titlu de specialist de clasa ar trebui sa intre in vigoare dupa un ordin de ministru care este deja scris de vreo 2 ani. Asa a fost si la MApN, si la STS, si la SRI, si la MAI. Nu este necesara vreo hotarare de guvern sau OUG, ceva. Sta in pixul ministrului. Aceasta marire pentru s.c. este importanta si din alt punct de vedere, desi aici nu sunt un mare specialist. Ma refer la faptul ca tot suntem amenintati ca sporurile ne vor fi luate sau limitate. Ori, acest drept, SC, banuiesc ca nu intra la categoria sporuri. Asadar, astept un nou convocator, multumim pentru incurajari, poate nu ne mai amana dl.ministru, acum ca nu a dat de premier, ca este ocupat cu bugetul, cu Parlamentul, etc.

Domnule Antim, nu ne interesează încrederea dumneavoastră în actualul ministru. Nu sunteți și nici reprezentați adevărul absolut, din punctul meu de vedere sunteți un nimeni.

Asa este. Nu sunt adevărul absolut si mi-am dorit intotdeauna sa fiu un nimeni. Ce se mai aude de pe la Poarta Alba?

Vine banuta la sala de pregătire , nevinovat din fire și zice el cum că la 3 luni face comisia hârtii cu zonele vulnerabile din fermă și că ei își fac treaba dar mai sunt care nu fac ca ei și de asta au amestecat turele k e unii mai pe adevăr și deranjază . Păi cum îți faci tu serviciul de șef pază , dacă ai boscheții lângă zonă mai înalți k gardul , scoți la igienizat 10ppl cu 3 agenți și îi lași totă ziua la seră , nu fac nimic și cu tupeu zici k faci hârtii, păi noi de la tine am învățat treaba cu hârtiile și vom face hârtii când se schimbă cu adevărat ceva. Venim la servici să facem hârtii , e bine și așa , mai avem să învățăm de la mata treaba cu combinațiile, cică le ai în sânge, că parșivi am devenit și noi , defect profesional.

D-le președinte ce facem cu “valorile” dă pă Anglia care vine cu avioanele? Îi băgăm direct la V. I. P. – uri??
D-l ministru ce zice?
Că ăștia e obișnuiți cu condiții, nu ce avem noi…

Ok… rămâne pentru altă dată..
Pt. că, poate n-o să vă vină să credeți, suntem unii(puțini ce-i drept…) pe care ne mai interesează și munca(exemplul cu “valorile” poate nu e cel mai potrivit…) nu doar sporurile si deconturile..

Ba, imi vine sa cred, doar ca altul era momentul ieri. Chiar sper ca este asa cum spuneti.

La majorarea de 25% care trebuia de la 1 ianuarie(din diferenta ramasa, a 3-a parte de fapt) nu mai se zice nimic?
sa intelegem ca s-a renuntat la ea deja???

Aicarea legii salarizarii e in continuare pe lista de revendicari. Cu ministrul am discutat ce poate rezolva.

de ce nu cereti taierea pensiilor a acelora care si-au umflato?cum e posibil sa iesi cu pensia mai mare ca salarul?stiti ca au iesit si cu 110%?nu spuneti nimik de asa ceva,iar acum ne milogim pt doi lei

Marinica, cerem scoaterea dintre politistii de penitenciare a celor care sunt certati cu gramatica limbii romane. Oare cum au ajuns sa fie colegii nostri? “… a acelora care…”. “si-au umflato”. “salarul”.

Extraordinar mai smecherie, scuze scrumbie, cred ca si tu ai invatat Ada lliescu cap coada, cauta si vezi cine este. Doctoricianule in gramatica, daca nu ma insel esti expert si istoria Romaniei. Calmeaza-te inteligibilule.

Marinică, de ce ești invidios pe norocul lor? Cu mentalitatea asta îi ajuți să ne “calce pe gât” pe ăștia… Dacă tu aveai norocul lor ai mai fi zis așa?!

Buna seara Dl Președinte! Colegul nostru cu gramatica in portofoliu nu ar trebui sa se inflameze așa cu privire la comentarii privind fabricile de pensii babane prin creșterea venitului in mod artificial in vederea obtinerii unui beneficiu viitor și anume creșterea cuantumului pensiei lunare(planificări discreționare bazate pe criterii subiective și a favorizării unora privind compensațiile financiare acordate )Va deranjează adevarul? Multă stima și sănătate Dl Președinte

Inca nu se discuta de o sesiune de mutari. Cel mai probabil dupa ce se finalizeaza concursurile.

Comments are closed.