Categories
sindicat

Protestele angajaților din penitenciare continuă

Ieri 11 februarie 2021 acțiuni de protest ale angajaților la Penitenciarele Botoșani, Craiova și Deva. Așa cum am anunțat, din 2 în 2 săptămâni până când mesajul împotriva înghețării salariilor, pensiilor și bugetelor de funcționare ajunge la guvernanți.

„Potrivit sindicaliștilor polițiștilor de penitenciare, revendicările sunt următoarele:

 • Asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, in cursul anului 2021, a unui nr. suplimentar de 2000 posturi fata de situația din luna ianuarie 2020.
 • Efectuarea modificărilor normative necesare în vederea acordării titlului de specialist de clasa pentru polițiștii de penitenciare, similar polițiștilor.
 • Respectarea Legii nr 153/2017, respectiv a prevederilor referitoare la aplicarea (etapizata) a actului normativ, pentru anul 2021.
 • Indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare trecuți in rezerva, cel puțin cu valoarea inflației.
 • Acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru pe
  rsonalul implicat în activități generatoare de riscuri pe aceasta linie.
 • Semnarea si publicarea cu celeritate a ordinului de ministru privind acordarea majorării de 75% pentru polițiștii de penitenciare care nu au beneficiat de zile libere prevăzute pentru părinți, în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice.
 • Punerea in aplicare a Deciziilor ICCJ nr 51/2019 privind plata corectă a salariului si respectiv nr 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare.
 • Plata indemnizației de concediu cu sporuri, urmare a sentințelor civile existente precum si a modificărilor legislative intervenite.
 • Îmbunătățirea condițiilor de munca și a dotărilor prin aplicarea prevederilor convenite in Acordul colectiv la nivelul grupului de unități (alocarea bugetului necesar). (sursa: editie.ro)

https://www.editie.ro/index.php/eveniment/9950-protest-la-penitenciarul-craiova

În context

Sindicatele din Poliția Penitenciară, mitinguri de protest începând cu 08 februarie 2021

Mass-media și ministrul Justiției despre protestele angajaților din penitenciare

Acțiuni comune de protest ale personalului din penitenciare începând cu 8 februarie 2021

13 replies on “Protestele angajaților din penitenciare continuă”

Cred că aia cu îmbunătățirea condițiilor de muncă trebuia să fie mult mai sus in enumerarea aia. Măcar pentru impresia artistică .

Domnule Dumitrașcu, am putea să știm și noi numele “eminenței cenușii” care a trimis “Anunțul” în unități cu privire la acordarea compensațiilor prevăzute de OUG. 147/2020, cu greșeli de redactare, cu omisiuni grave ș.a.ș.m.d.

Cu siguranță dvs il făceați mai bine.
Sunt tare curios cum veți completa acele câteva cuvinte legate de datele dvs personale cat mai ales perioada de acordare…
Sănătate tuturor

Domnule Dumitrascu, va supun atentiei aspectul urmator, astazi au fost afisate planificari pt psihologic pt anuntul din data de 14.10.2020( posturi sursa externa reintegrare), iar anuntul din 9.10.2020 (sesiunea unica) a fost omis. Nu era normal sa se procedeze ca pana acum,adica sa se planifice in ordinea afisarii anunturilor? Poate aveti informatii in acest sens.Multumesc

Asa era normal, dar fiind multi inscrisi din sursa externa si capacitatea redusa la testari, dureaza.

Pot sa inteleg ca dureaza, ce mi se pare bataie de joc este ca sursa interna este amanata nejustificat. Pur si simplu s a sarit peste anuntul cu sesiunea unica…

Ministerul Justiției dorește sa disponibilizeze pe cei care nu știu sa scrie românește. Acest site este de un real folos. Trebuie făcută reforma.

Exista aceasta discutie inca din faza de proiect a acestui omj. Este vorba despre o opinie a cuiva care nu citeste sau nu intelege legea dar pregateste proiecte de omj. Dupa modificarea din decembrie sigur beneficiaza familiile monoparentale.

Pentru perioada anterioara cel mai probabil se rezolva in instanta, juristii talpari neintelegand nici spiritul legii si introducand si distinctii pe care legea nu le prevede.

Care modificare din decembrie daca în OMJ-ul publicat zilele trecute apare negru pe alb la art 5 aceasta mențiune?!?!

Modificarea OUG din decembrie care a dus si la aceasta forma de OMJ. Problema e din decembrie (9.12 mai precis), de cand a aparut proiectul de OMJ si… n-a facut nimeni observatii cu exceptia subsemnatului in procedura de transparenta decizionala.

Inca de atunci am informat cu privire la potentialele probleme si ne-am expus pozitia in sensul ca nu e in ordine cu interpretarea MJ/ANP. Din pacate, pozitia noastra a fost ignorata si de MJ/ANP dar si de membrii de sindicat beneficiari. Solutia la acest moment fiind doar instanta.

PS. Pe acest site gasiti informatii despre demersurile pe aceata tema.

Comments are closed.