Categories
sindicat

Modificari la OMJ privind decontarea cheltuielilor de chirie si a ratelor la credite imobiliare pentru polițiștii de penitenciare, în Monitorul Oficial

OMJ 476/C/2021 privind decontarea cheltuielilor de chirie si a ratelor la credite ipotecare/imobiliare pentru polițiștii de penitenciare a fost publicat în Monitorul Oficial 141/11.0.2021.

În context

ANP despre acordarea dreptului la plata ratelor la credite imobiliare pentru polițiștii de penitenciare

FSANP, solicitare privind sprijinul la achiziția sau construirea unei locuințe pentru polițiștii de penitenciare

Proiect de modificare a ordinului privind compensația lunară a chiriei sau a ratelor la credite imobiliare pentru polițiștii de penitenciare

19 replies on “Modificari la OMJ privind decontarea cheltuielilor de chirie si a ratelor la credite imobiliare pentru polițiștii de penitenciare, în Monitorul Oficial”

Nicio noutate. Greu de crezut ca in perioada asta in care tot ingheata drepturi.

O temporizează până când nu o să mai aibă cui să acorde, că de regulă, sunt ăia mai în vârstă, care în doi, trei ani, dispar pe cale naturală. Cam așa vine, nu-i așa domnule Dumitrașcu?

sunt ăia mai în vârstă, care în doi, trei ani, dispar pe cale naturală….trista formulare colegule ,recunosc nu suntem generatia voastra tatuata,sensibila ,angajati de neamuri ,dar inca valoram mai mult ca voi ,am dat ceva sistemului .

Foarte tare. E ca şi cum te-ai duce la piaţă, rupt de foame, şi dai peste nea Stelică grădinaru” la prima tarabă. “-Nea Stelule, sunt rupt de foame, dă-mi şi mie două kile de cartofi roz!”, Nea Stelică, grădinaru” din fundu’ curţii, privind pe după ochelari la clientul fomist “-N-am cartofi roz, da’ îţi dau nişte murături verzi, Să zici bogdaproste!”, “-Mersi, nea Stelule, trăiţi-ar…”..

De ce se mai scade avansul din valoarea creditului pentru care soliciți decontarea, dacă acesta a fost plătit separat? Nu e logic!

Care sunt motivele justificative pentru care nu se poate realiza un act adițional pentru contractul de cazare -cumparare ?

Domnule președinte din ce ati aflat cei care am depus factura luna trecuta pentru decontul serviciilor turistice pentru 2021, inainte de a se abroga articolul 3 din lege, (oare abrogarea articolului e retroactiva?!?) ,mai avem vreo sansa sa ni se deconteze factura? Ce știți sau ati aflat în acest sens.Multumesc anticipat pentru răspuns

Din cate stiu, nu s-a abrogat nimic. A circulat, e drept, un proiect cu sursa incerta.

Va salut. Domnule Dumitrascu, desi omj privitor la majorarea de 75% pt partinti prevede ca avem dreptul la majorare pt tot anul scolar 2020-2021,in situatia inchiderii unitatilor de invatamant, in unitati ni s a spus ca dreptul pentru cei cu un singur parinte in sist de aparare,este incepand cu 5.12.2020. Am citit ordinul,nu reiese de nicaieri interdictia de a beneficia pt cei cu un singur parinte in sistem inainte de 05.12.2020. Dumneavostra ce ziceti,este in regula?

Nu este in regula. Am spus asta inca din decembrie de cand acest ordin era proiect. La acest moment insa solutia este in instanta.

Eu nu inteleg modificarile de la art.11 alin.(a), referitoare la declaratia pe propria raspundere. Concret, ” tatal meu/mama mea” nu trebuie sa aiba un imobil proprietate in localitatea unde isi desfasoara activitatea , atat ei cat si eu? Daca ei sunt proprietari ai unui apartament cu 2 camere , in care locuiesc, eu nu am dreptul la transformarea chiriei in rata la credit? De ce? Ce treaba are proprietatea lor cu dreptul meu? De ce acesta conditionare? Trebuie sa locuim 2 familii, intro locuinta cu 2 camere? Cum ramane atunci cu respectarea conditiilor pentru spatiul de locuit?Daca nu am reusit sa fiu explicita in ceea ce spun, va rog sa cititi articolul si alin. mentionate mai sus. Multumesc.

Nu pot sa citesc. Sunt pe telefon. Dar, cred ca se refera la declaratia data de copii majori ai beneficiarului dreptului.

O fi bine ca “unii prosti” inainte de 2019 au luat de la gura copiilor sa-si cumpere un apartament de doua camere in care se inghesuie cu 2-3 copii si plateste la banca 1500Ron / luna pe 25 -30 de ani si “altii- micii tatuati”(cu 5-6ani vechime) cum spun unii colegi de mai sus, sa-si deconteze 1500-2000Ron/luna pentru case si vile luate prin Berceni , Bragadiru (si alte zone in dezvoltare)?? O fi sau nu discriminare domnule Presedinte?!! Pentru amaratii astia care au dus in spate un sistem de peste 15 ani vechime , unii bolnavi cu probleme, ca tot se pomeneste de orele suplimentare multe, ei nu mai sunt buni , ei nu mai sunt egali in drepturi, la ei nu se mai numeste discriminare??? Suntem in strada si protestam! La ce protestam, pentru ce protestam? Pentru drepturile noastre …..care ale noastre?! Ce s-a discutat cand s-a pus in discutie ajutorul/sprijinul pentru locuinte? Stim ca toate cele trei sindicate au avut cel putin in agenda, propuneri? Vrem si noi o stenograma a discutiilor pe tema asta domnule Presedinte. Vrem eliminarea acestei discriminari. Vrem sa ne ajutati sa-i actionam in judecata !!!

Am pus de mai multe ori pe acest site informari referitoare la demersurile pentru eliminarea acestei discriminari. De cate ori o sa reluam o sa informam. Daca vreti sa actionati in judecata, evident ca va ajutam asa cum am facut-o si in legatura cu alte drepturi a caror punere in aplicare a fost amanata. Contactati deci liderul de sindicat si porniti acest demers.

Ba da. Tocmai de aceea am recomandat sa ia legatura cu liderul de sindicat si sa organizeze asta. Pe baza de lista la nivel de sindicat se poate.

Comments are closed.