Categories
penitenciar

Penitenciarul Tulcea, ofițer de penitenciare prins in timp ce lua mită

Un ofiter din cadrul Penitenciarului Tulcea a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita. Pentru bani, acesta urma sa asigure protectia si unele conditii favorabile de executare a pedepselor pentru patru detinuti.


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu ziua de marti, a lui Ciprian Irinel Catanoiu, ofiter in cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in perioada 2018 – 16 februarie 2021, Catanoiu, in calitatea mentionata, ar fi pretins si primit de la doua persoane (martori in cauza) sumele de 5.000 euro si 2.500 lei in schimbul efectuarii unor acte contrare indatoririlor de serviciu.

Concret, spun anchetatorii, pentru banii primiti, acesta ar fi trebuit sa asigure protectia si conditii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori si pentru alte doua persoane, toti detinuti in Penitenciarul Tulcea.

Marti, Ciprian Irinel Catanoiu ar fi fost surprins in flagrant dupa ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context in care ar mai fi pretins, in scopul mentionat, si suma de 2.000 euro care urma sa fie platita in martie 2021, se precizeaza in comunicat.

DNA informeaza ca, miercuri, Catanoiu este prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile. (sursa: ziare.com)

În context

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă trimis în judecată pentru luare de mită

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

Ministerul Justiției, strategii împotriva criminalității organizate

24 replies on “Penitenciarul Tulcea, ofițer de penitenciare prins in timp ce lua mită”

Nu înțeleg de ce mi ați sters postarea. Făceam doar o constatare fără sa fac alte comentarii mai mult sau mai puțin inutile.

Un semn de întrebare la nivelul conducerii nu credeți?
Și.pentru cei ce conduc la nivel de ANP cea mai fiabila solutie detașarea celor doi Directori F.I și MV o perioada scurta de vreun an de zile undeva departe de casa!!!

Cancerul trebuie extirpat , nu trimis și în alte părți . La poarta albă când se apucă de baștani , pescuiesc doar plevușca, îi protejează cineva?

Cam mult 3 infractiuni condamnate și una în curs de cercetare și încă câțiva monitorizați!!!

Asta trebuie pedepsit drastic… Nu trebuie iertat. Pun pariu ca și cu angajații se purta ca naiba… Nu trebuie iertat!

speram ca odata cu venirea noului Director General lucrurile sa se schimbe un pic in bine.apropo ,se stie cati candidati sunt inscrisi pt functia de D.G. ?

Vor face și ei , ce au făcut toți de până acum , adică tot pt ei și rudele lor , iar pentru sistem nimic.

Pentru o informare corectă asupra cazului: învinuitul este împuternicit șef serviciu siguranță care lucrează șef de tura, deci are salariul “mic”. Și ca o paranteza, noțiunea de “împuternicit de meserie” va este cunoscuta? Doar similar cu cazul Ionele.

buna ziua. sesiunea de mutari a cadrelor intre penitenciare va fi dupa numirea noului director?

Comments are closed.